Er der en kobling fra Burhan G. til husmødre? Få svaret i Marie Magdalene Kirke på torsdag
Er der en kobling fra Burhan G. til husmødre? Få svaret i Marie Magdalene Kirke på torsdag
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

SPIL DANSK: Burhan G. har husmodertække

Lyt til sange fra Burhan G.'s repertoire vded kirkekoncert m.m. torsdag aften i Marie Magdalene Kirke

I denne uge er det national SPIL DANSK-uge, og dette bliver i år fejret på en helt speciel måde i Ryomgård, når det kombineres med en særlig madoplevelse. Torsdag 2. november sætter Marie Magdalene Kirke nemlig spot på både musik og mad, når der indbydes til både nye og gamle sange, fortællinger om musikalske kogebøger fra 1800-tallet samt smagsprøver på mad herfra.

I 1800-tallet brugte man sange til at huske opskrifter, og nogle af disse blev samlet i kogebøger, bl.a. 'Kogebog for musikalske husmødre', hvor alle opskrifterne er sat på noder. Museumsinspektør Bettina Buhl fra Det Grønne Museum vil indføre os i kulturhistorien omkring disse kogebøger, og hvordan sang generelt indgik i 1800-tallets hverdag.

Sideløbende med disse fortællinger vil kokken Per Mandrup præsentere og servere smagsprøver på gamle retter som 'Ypperste Præstesovs', mandelbudding og drikken 'Biskop'. Endvidere vil musiklærer Vibe Ulbrandt lære os nogle af de gamle sange.

Efter sang og smagsprøver bliver der serveret en lækker suppe, og Marie Magdalene Kirkes temakor vil fremføre nutidige sange af den danske sanger og sangskriver Burhan G.

Temakoret består af flere generationer og startede i foråret med et ønske om at give børn, unge og voksne mulighed for at mødes og synge sammen. Efter koncerten fortsættes med en række fællessange fra SPIL DANSK-kataloget, som hvert år byder på mange spændende sange - både gamle og nye. Herefter er der “Ønske-koncert” fra Højskolesangbogen, Salmebogen og kirkens eget Sanghæfte.

Koncertstart klokken 17.30.

Publiceret: 02. November 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere