Jannie Olesen og Thea Back er for gamle til at være med i Pigeraketten. I stedet er de hjælpetrænere til Pigeraketten. De synes, det var rigtig sjovt og kunne godt pynte lidt på øvelserne, så de blev bedre. Det var lidt svært at lære de helt små at drible, men ellers gik det meget godt. Foto: Stine Østergaard

Jannie Olesen og Thea Back er for gamle til at være med i Pigeraketten. I stedet er de hjælpetrænere til Pigeraketten. De synes, det var rigtig sjovt og kunne godt pynte lidt på øvelserne, så de blev bedre. Det var lidt svært at lære de helt små at drible, men ellers gik det meget godt. Foto: Stine Østergaard Foto: Stine Østergaard

Hvad skal der på: Fart på!

Lidt over 50 piger var samlet på IF Midtdjurs’ fodboldbaner, da Pigeraketten var på besøg forrige onsdag

Af
Stine Østergaard

Selvom det var en smule koldt og blæsende, så havde vejrguderne vist et godt øje til fodboldbanerne hos IF Midtdjurs i onsdags, hvor aftensolen fik lov at skinne på 52 glade fodboldpiger og nogle af deres forældre og trænere. Det var DBU’s Pigeraketten, som var på besøg, hvor alle piger i alderen 0-12 år kan få lov at komme og prøve kræfter med læderbolden og kampråb som "Vi er seje, vi er rå, vi er ikke til at slå" og "Nord, syd, øst og vest, vi er dem, der spiller bedst!".

"Det er gået skide godt! Klubben var klar. Pigerne var søde. Der var godt vejr. Og der var 16 hjælpere," sagde en tydelig glad instruktør Anne Højmark, da arrangementet er færdigt, og hjælperne, nogle ældre fodboldpiger fra IF Midtdjurs, havde pakket baner og bolde væk på ingen tid.

Pigeraketten handler om at få flere piger til at spille fodbold. Det kan godt være lidt svært at få flere piger ud på grønsværen, når der er så mange andre alternativer til fritidsaktiviteter.

Men selvom der ikke var mødt lige så mange piger op som til arrangementet sidste år, var der heldigvis en god del, som ikke spiller fodbold i en klub. Endnu. For begejstringen var stor ved de forskellige øvestationer, som var opkaldt efter ting i rummet.

Selv efter tre timers fodboldøvelser, hoppede flere af pigerne glade rundt og pjattede med hinanden.

To af pigerne, der ikke har spillet fodbold før kunne ikke blive enige om, det var øvelsen, som hed ’solen’ eller den, hvor man skulle drible gennem en bane og skyde på mål, der var bedst. Men en ting, kunne de dog blive enige om – det var rigtig sjovt!

Publiceret 09 May 2018 16:02