Casper Pilgaard opnåede en heatsejr ved anden afdeling af Renault Formel 4 Danmark, der blev kørt på JyllandsRingen. Arkivfoto

Casper Pilgaard opnåede en heatsejr ved anden afdeling af Renault Formel 4 Danmark, der blev kørt på JyllandsRingen. Arkivfoto

Renault Formel 4 Danmark:

Casper Pilgaard først over stregen i heat 1

Casper Pilgaard fik hentet sæsonens første heatsejr, da anden afdeling af Renault Formel 4 Danmark blev kørt på FDM Jyllandsringen

Af
Lars Norman Thomsen

20-årige Casper Pilgaard var i vælten på flere måder ved sidste weekends anden afdeling på JyllandsRingen i Bredebro i kampen om det det danske mesterskab i klassen Renault Formel 4 Danmark. 

Der var dog hektisk aktivitet derhjemme på værkstedet i dagene op til løbsweekenden hos Team Pilgaard Motorsport, da motoren havde givet op på en testdag weekenden forinden på Ring Djursland. Dermed måtte mekanikerne i gang med at få den skiftet. 

Men det betød blot, at Casper Pilgaard startede anden DM afdeling med en helt frisk motor, fortæller folkene bag Casper Pilgaard med teamchef Jørgen Pilgaard, far til Casper, i spidsen.

Den røde og hvide Mygale M14-F4 racer med Renault motor blev presset til det yderste, da Casper Pilgaard startede på den indledende tidtagning, hvor kampen om startpositionerne afgøres.

Casper Pilgaard var faktisk den eneste kører i toppen af feltet, der kørte hurtigere end i træningen. Dermed var karrierens første Formel 4 Pole Position i hus.

Det lykkedes Casper Pilgaard, trods flere genvordigheder undervejs i 1. heat, at køre først over målstregen, og dermed notere sig for sæsonens første topplacering.

Endte i sandkassen

Heat 2 blev afviklet søndag formiddag, og her blev top 8 fra lørdagens løb vendt rundt. Det betød, at Casper Pilgaard skulle starte på 8. pladsen.

Det lykkedes den talentfulde kører at køre sig op på tredjepladsen efter otte løbsrunder, men da Casper Pilgaard lagde an til overhaling af køreren på andenpladsen var uheldet ude.

Manøvren endte med en tur i sandkassen til Casper Pilgaard.

Hvad der lignede en sikker podieplads, og formentlig også en første- eller andenplads, endte i stedet i sandkassen med et ødelagt forhjulsophæng. 

Derfor fik mekanikerne travlt med støvsuger og skruenøgler, inden heat 3 skulle køres blot halvanden time senere.

Straf til Casper

Casper Pilgaard startede heat 3 i 7. position. 

Lynhurtigt kørte han sig op på femtepladsen, men så gik der atter ged i den.

Hans 'gode ven' fra heat 2 kørte langsommere i et sving end Casper Pilgaard havde forudset med det resultat, at Ryomgård køreren endte med at ramme bagenden af ham, så Casper Pilgaards frontvinge blev beskadiget.

Løbets dommere valgt dog at straffe Casper Pilgaard med en 'Stop & Go' straf, og det sendte ham helt tilbage på 11. pladsen i løbet.

Men med god fightervilje fik han kørt sig hele vejen op på 5. pladsen i Formel 4 feltet ved det ternede flag.

Aktuelt indtager Casper Pilgaard 6. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet for Formel 4 biler, men der er blot 9 point op til 3. pladsen, så der er gode muligheder for at hoppe yderligere pladser op, når den 3. afdeling af Renault Formel 4 Danmark skal køres på Casper Pilgaards hjemmebane, Ring Djursland. Det bliver den 9. og 10. juni.

Se den samlede stilling ved at klikke her:

http://www.formel4.dk/mesterskabsstilling-renault-formel-4-danmark/

Publiceret 16 May 2018 10:20

SENESTE TV