Unge Mathias Severinsen er ved at spille sig ind i varmen i Vivild efter klubskiftet fra Rougsø FF forud for denne sæson. Foto: Lars Norman Thomsen

Unge Mathias Severinsen er ved at spille sig ind i varmen i Vivild efter klubskiftet fra Rougsø FF forud for denne sæson. Foto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: Henrik Borup & co. kan fortsat skimte Jyllandsserien

Selvom Søften har de bedste odds før de tre sidste spillerunder, så har Vivild ikke opgivet oprykningschancen, fastslår cheftræner

Af
Lars Norman Thomsen

Med tre spillerunder igen i seriefodbolden inden en god måneds sommerferie venter spillerne, skal op- og nedrykning afgøres i løbet af de næste to-tre uger.

I Serie 1 har Djurslands næstbedste seniorhold, Vivild IF, tabt et skridt med to nederlag i streg, som har givet Søften GF mulighed for at overtage den oprykningsgivende førsteplads til Jyllandsserien - med tre point ned til Vivild.

"Vi har da tilladt os at være skuffede over to nederlag i træk," siger cheftræner Dennis Holdgaard.

"Særligt nederlaget på 2-1 i Kristrup var vi ikke tilfredse med."

Cheftræneren og spillerne er dog alligevel enige om at forfølge chancen for oprykning til sidste spillerunde.

"Vi ser meget realistisk på tingene. Søften er favoritter til oprykning, mens vi kan overleve, hvis vi skal tage endnu en sæson i Serie 1 for at få noget mere erfaring," siger Holdgaard.

Sejr over tst

I seneste spillerunde besejrede Vivild bundholdet tst med 3-2 på Langhøj Idrætscenter. Her var Vivild uden den karantæneramte spilfordeler på midtfeltet, Henrik Borup.

"Cifrene lyver lidt, for vi var i kontrol stort set hele kampen, bortset fra de to gange, hvor vi tog os en blunder rent defensivt," siger Dennis Holdgaard.

Stig Zacher bragte Vivild foran efter et kvarter, og Frederik Espensen øgede til 2-0 efter en halv time efter fint sammenspil med Peter Ungstrup, som ifølge cheftræneren atter spillede en god kamp som venstreforsvarer.

Tst reducerede til 2-1 kort efter pausen, men på et mål af Sebastian Stær til 3-1 lignede det en sikker hjemmesejr.

"Tst reducerede til 3-2 ti minutter før tid, da de igen fik mulighed for at slå en lang bold ned bag vores forsvar, som en angriber kunne løbe op og score på," fortæller Dennis Holdgaard.

Vivild fik dog alle tre point spillet i hus.

"Meget velfortjent efter min mening," siger en tilfreds Holdgaard.

Severinsen på toppen

Hos hjemmeholdet spillede unge Mathias Severinsen atter højreforsvarer, og det gjorde talentet så flot, at selv garvede tilskuere på lægterne nikkede bifaldende.

"Mathias spillede ganske fremragende både offensivt og defensivt, og han imponerede ved at vinde sine hovedstødsdueller mod meget større modspillere," lyder roserne fra cheftræneren om den tidligere FC Djursland og Rougsø spiller.

Vivild startede med en småskadet Chris Christensen på bænken sammen med Kasper Pedersen og Jimmi Hansen.

Chris Christensen blev ikke benyttet i opgøret, men spillede i stedet på andetholdet i Serie 3, der før de tre sidste spillerunder ligger til nederykning.

Vivild møder lørdag klokken 14 Dronningborg på udebane, mens konkurrenterne fra Søften skal til CIF Christiansbjerg i Aarhus-forstaden.

"Vi får en hård kamp i Dronningborg, men heldigvis er alle mand klar, så jeg kommer til at skuffe et par stykker. Hvis vi kan gøre vores arbejde ordentligt i Dronningborg, håber jeg, at der lurer en mulighed for, at Søften taber til CIF, som virkelig har spillet godt på det seneste," siger en optimistisk Dennis Holdgaard.

Publiceret 06 June 2018 00:33