Mikkel Lænø Stær (m. bolden) i Nørager-trøje var den store spiller, da KPI torsdag aften vandt 3-1 over IFM på Ryomgård Stadion. Arkivfoto

Mikkel Lænø Stær (m. bolden) i Nørager-trøje var den store spiller, da KPI torsdag aften vandt 3-1 over IFM på Ryomgård Stadion. Arkivfoto

Seriefodbold: Mikkel Lænø Stær på skånejob i målet snuppede straffespark

Sebastian Konrad scorede fire mål, da Kolind/Perstrup IF konsoliderede sin førsteplads i Serie 2 ved at vinde en storsejr på 6-0 i den udsatte kamp mod Langaa IK

Af
Martin Schultz

Sebastian Konrad blev med fire mål den helt store spiller, da Kolind/Perstrup IF tirsdag aften lammetævede Langaa IK med 6-0 i den kamp, som DBU Jyllands disciplinærudvalg afgjorde skulle spilles om, efter at Kolind/Perstrup IF tidligere på foråret havde protesteret med en dommerfejl i den oprindelige kamp. Dommeren dømte forkert i forbindelse med annulleringen af et straffesparksmål til Kolind/Perstrup IF, som i sidste ende kunne have været kampafgørende.

Med resultatet af omspillet byttede topholdet et 0-0 resultat ud med en 6-0 sejr og fik lagt ekstra luft ned til Randers Freja på 2. pladsen, som nu med tre kampe tilbage er fem point efter Kolind/Perstrup IF.

I teorien kan Randers Freja stadig indhente Kolind/Perstrup IF, men hvis alt går galt for KPI, så bliver oprykningen afgjort i det indbyrdes opgør mellem de to tophold på Kolind Park i sæsonens sidste kamp 23. juni.

En måltyv mellem stængerne

Men kampen tirsdag aften bød ikke blot på spektakulære fire mål af Sebastian Konrad, som i denne sæson har spillet i midtforsvaret, men tirsdag aften var blevet rykket helt frem for at sætte mere tryk på offensiven.

I den sædvanlige målmand Rasmus Trend Mogensens fravær var det nemlig den ellers så frygtede måltyv Mikkel Lænø Stær, som stod i målet mod Langaa IK.

”Ja, Mikkel plejer at være med i den anden ende af banen, men han har været skadet, og for at skåne ham, blev han i denne kamp sat på mål,” fortæller KPI-træner Thomas Zacher Sørensen, som skulle finde en markspiller til målmandsposten.

Og ”Stæren” kvitterede med at holde nullet og snuppede oven i købet et straffespark ved stillingen 3-0, da han havde kikket Langaa-skytten ud og kastede sig til den rigtige side og klarede skuddet fra 11-meter pletten.

Sad på spillet fra start til slut

Kolind/Perstrup IF er kommet bagud tidligt i de to seneste kampe og derfor var der enighed om at sætte sig på spillet fra start og prøve at komme foran.

Sebastian Konrad var derfor blevet rykket frem for at udnytte hans fart i offensiven, mens tilbagevendte Kasper Holm Hansen spillede i midterforsvaret ved siden af Marc Pedersen. Martin Holm Hansen, som senest scorede fire mål, da Kolind/Perstrup IF vandt med 5-3 over Hammel GF, var ikke blevet klar efter den skade han fik i lørdagens kamp mod Hadsten IK.

Og taktikken med at sætte fuld tryk på modstanderen lykkedes, da Benjamin Lahn Sørensen kunne bringe hjemmeholdet foran med 1-0 allerede efter fem minutters spil, da Rasmus Bisgaard Hansen brød igennem i højre side og lagde et fladt indlæg skråt tilbage til Benjamin Lahn Sørensen bagerst i feltet.

”Vi sad på spillet fra start til slut og vores pres fra start lykkedes,” siger Thomas Zacher Sørensen, som efter ti minutter kunne se Sebastian Konrad starte sit goalshow med scoringen til 2-0, hvor både han og Benjamin Lahn Sørensen løb i dybden og begge kom fri, men hvor bolden endte hos Konrad, som afsluttede.

Sebastian Konrad scorede også til 3-0, da en lang bold fra forsvaret blev spillet i dybden og han endte alene med Langaa IK’s målmand. Kort efter blev der dømt straffespark mod Marc Pedersen, som begik et frispark ved baglinjen i eget felt, men har var ”Stæren” flyvende og kastede sig til den rigtige side. Og efter en halv time blev det 4-0, da Sebastian Konrad stod fri i feltet ved et hjørnespark og headede bolden i mål.

Udsigt til fest næste fredag

Kolind/Perstrup IF fortsatte dominansen i 2. halvleg, og efter 54. minutter revancherede Marc Pedersen det dømte straffespark, da han ved et hjørnespark headede bolden i mål til 5-0.

Sebastian Konrad satte punktum på en for publikum underholdende aften på Kolind Park, da han blev spillet i dybden i højre side og kom fri og kunne lægge bolden i det lange hjørne til slutresultatet 6-0.

Med sejren ser det godt ud for topholdets oprykningschancer, og ifølge KPI-træner Thomas Zacher Sørensen bliver der nu talt om, at der måske skal spilles Serie 1 fodbold i Kolind til efteråret.

Først skal Kolind/Perstrup IF dog møde formstærke Grenaa IF på udebane lørdag i en kamp, hvor Grenaa IF har revanche til gode for det 4-0 nederlag på Kolind Park, som udløste det trænerskifte i Grenaa IF, som nu har bragt klubben på ret køl igen.

Måske kan oprykningen blive sikret, når IF Midtdjurs kommer til Kolind Park til lokalopgør fredag 15. juni, og der er sommerfest i byen? Det ville da være noget af en fest!

Kampfakta

Serie 2, Pulje 17,

Kolind/Perstrup IF - Langaa IK 6 - 0 (4 - 0)

Tirsdag 5. juni kl. 19.00 på Kolind Park

Målscorere:

1 - 0 Benjamin Lahn Sørensen (5. min.)

2 - 0 Sebastian Konrad (10. min.)

3 - 0 Sebastian Konrad (20. min.)

4 - 0 Sebastian Konrad (30. min.)

5 - 0 Marc Pedersen (54. min.)

6 - 0 Sebastian Konrad (80. min.)

Publiceret 06 June 2018 15:00