Unge Rasmus Knudsen var ikke med, da Nørager måske forpassede sin oprykningschance ved kun at få 1-1 mod Østdjurs 91. Foto: Nørager Boldklub

Unge Rasmus Knudsen var ikke med, da Nørager måske forpassede sin oprykningschance ved kun at få 1-1 mod Østdjurs 91. Foto: Nørager Boldklub

Seriefodbold: Sejren smuttede Nørager B af hænde i de sidste sekunder

På et frisparksmål af Emil Munkholm i de allersidste sekunder fik Østdjurs 91 uafgjort 1-1 mod Nørager B og tog reelt oprykningschancen fra ”hvepsene” i et meget varmt lokalopgør på et velbesøgt Trustrup Stadion

Af
Martin Schultz

Udskilningsløbet omkring oprykning og nedrykning i Seriefodbolden er for alvor i gang, og med kun tre kampe tilbage at spille har Nørager B gjort det svært for sig selv, hvis man havde et ønske om at vende tilbage i Serie 2 efter to nedrykninger fra Serie 1 til Serie 3 i foråret og efteråret.

Nørager B fik kun 1-1 i lørdagens kamp mod Østdjurs 91 på Trustrup Stadion efter at have tabt det helt afgørende topopgør mod Skødstrup SF ugen forinden med 3-2 efter at have været foran med 2-0.

”Vi har smidt fem point i de sidste to kampe og manglet det sidste held,” siger Nørager-træner Claus Vestergaard om Nørager B’s lidt fortabte situation på en 2. plads i Serie 3.

Med Nørager B’s pointtab mod Østdjurs 91 er Skødstrup SF nu foran med fem point, og med et på papiret overkommeligt restprogram ligner Skødstrup SF den sandsynlige oprykker fra pulje 35 i Serie 3.

Der var da heller ingen hjælpende hænder/fødder fra de andre klubber på Djursland på nær TRIF, som forleden vandt en overraskende 3-1 sejr over topholdet på Studstrup Idrætsanlæg, for Åstrup/Hammelev IF mødte slet ikke op til kampen mod Skødstrup SF i lørdags, og tirsdag aften var det Østdjurs 91, som måtte bide i græsset på anlægget i Studstrup, da holdet tabte med 4-0 mod Skødstrup SF.

Daniel Sortkjær loppede bolden i mål

Men Nørager B havde stadig håbet i behold, da holdet søndag eftermiddag stillede til lokalopgøret mod Østdjurs 91 på Trustrup Stadion i 30 graders varme og med godt 100 tilskuere på lægterne.

Nørager B havde revanche til gode, for det var Østdjurs 91, som med en 3-2 sejr stak en kæp i hjulet på Nørager-maskinen, som efter tre sejre i tre kampe i sæsonstarten lå nr. 1 i rækken med maksimumpoints.

”Vi kom rigtig godt i gang på en meget varm eftermiddag og flyttede bolden godt rundt. Vi ramte stolpen og topscorer Rasmus Bang brændte en stor chance, da han var alene med Østdjurs’ målmand,” fortæller Claus Vestergaard, som stillede op uden Kasper Sortkjær, Michael Jensen og Rasmus Knudsen på holdet.

Men Nørager B kom foran med 1-0 i det 29. minut, da der blev lagt et godt pres på Østdjurs 91. Da der kom en returbold fra Østdjurs-forsvaret, tog Christian Mørch bolden til sig og spillede den til Daniel Sortkjær. Han trak på tværs af feltet og lagde den derefter i en blød bue over hjemmeholdets målmand.

”Vi kontrollerede 1. halvleg og havde bolden mest, men fik ikke scoret på vores muligheder,” siger Claus Vestergaard.

Østdjurs 91 fik overtaget i 2. halvleg

I 2. halvleg blev kampen mere jævnbyrdig, og Nørager B kunne være glad for målmand Jesper Bredahl, som havde to gode redninger i 2. halvleg. Ikke mindst da Mikkel Kjeldsen fik en friløber og i en mod en situation fik sin afslutning blokeret af Jesper Bredahl.

Ifølge Østdjurs-træner Jesper Nimb Sørensen havde Østdjurs 91 ikke helt styr på holdets taktiske set up i 1. halvleg.

”I pausen rettede vi formationen, så vi spillede mere snævert og det gav os overtaget i større dele af 2. halvleg - selvom Nørager B havde deres chancer, men vores målmand Chris Andreasen tog sig godt af deres chancer. Midt i 2. halvleg fik Nørager B et gult kort og siden tog vi helt over og vadede vel nærmest i chancer. Mikkel Kjeldsen brændte 1 mod 1 med Jesper Bredahl i Nørager målet, Jacob Toxbro missede flere gode muligheder, samt Kasper Hansen misbrugte en forholdsvis stor chance. Alle chancer blev skabt i et stærkt pres, anført af vores centrale midtbane med Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen som kaptajn,” fortæller Jesper Nimb Sørensen på Østdjurs 91’ hjemmeside.

Udligning i skydbrudsagtigt regnvejr

Dommeren lagde fire minutter til den ordinære spilletid, og det var i de allersidste sekunder af opgøret, at Østdjurs 91 udlignede til 1-1.

Under noget i disse uger så usædvanligt som et skybrudslignende regnvejr fik Østdjurs 91et frispark, da Sigurd Fisker stoppede Klaus Vilhelmsen og måtte indkassere et gult kort for frisparket, som vel var tænkt at skulle holde Østdjurs 91 væk fra Nørager målet i de døende sekunder.

”Frisparksspecialist Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen tog sig af bolden, og via Klaus Vilhelmsen endte bolden hos Emil Munkholm, som sparkede bolden fladt ind med venstrefoden. Emil Munkholm var blandt de allerbedste i dagens kamp - og han kom ind efter 60 minutter, og vendte kampen i vores favør sammen med resten af holdet. Det var en virkelig stor kamp af den aldrende stjernespiller,” fortæller Jesper Nimb Sørensen.

”Vi nåede kun at give bolden op, så blev kampen fløjtet af. Det var ren udtur. Det var en kæmpeskuffelse, og der var meget stille i omklædningsrummet. Men vi må op på hesten igen og spille for at vinde fodboldkampe og udvikle spillerne og holdet,” siger Nørager-træner Claus Vestergaard.

Der blev ikke stemt om en kampens spiller i Nøragers omklædningsrum, mens Simon Laursen blev Man of the Match på Østdjurs 91’s hold.

Kampfakta

Serie 3, Pulje 35

Østdjurs 91 - Nørager B 1 - 1 (0 - 1)

Søndag 3. juni kl. 15.00 på Trustrup Stadion

Målscorere:

0 - 1 Daniels Sortkjær (29. min.)

1 - 1 Emil Munkholm (94. min.)

Publiceret 07 June 2018 14:00