En oprykningsfest i FC Glesborg skal fejres med manér. Derfor inviterer klubben alle interesserede på spidstegt pattegris lørdag 16. juni på Glesborg Stadion efter den sidste kamp er spillet mod FC Grenaa. Arkivfoto

En oprykningsfest i FC Glesborg skal fejres med manér. Derfor inviterer klubben alle interesserede på spidstegt pattegris lørdag 16. juni på Glesborg Stadion efter den sidste kamp er spillet mod FC Grenaa. Arkivfoto

Seriefodbold: FC Glesborg rykker op i Serie 4 - desværre

Det har aldrig været planen, at FC Glesborg skulle spille andet end hyggebold på lavt blus - men når man vinder igen og igen, er faren for oprykning overhængende

Af
Lars Norman Thomsen

FC Glesborg rykker op i Serie 4. Det blev en kendsgerning, da holdet lørdag besejrede Nørager på Glesborg Stadion med hele 5-0 i Serie 5. FC Glesborg har et forspring på fire point ned til Auning på andenpladsen med kun en spillerunde tilbage.

Dermed er resultatet af den kommende lørdags hjemmekamp klokken 12 mod FC Grenaa uden betydning.

Det betyder dog ikke, at FC Glesborg har tænkt sig at gå stille med dørene. Oprykningen skal naturligvis fejres med manér.

Klubben inviterer alle, der vil være med til fællesspisning på helstegt pattegris og billige fadøl.

Træner ikke

Henrik Elkjær, bestyrelsesmedlem og aktiv spiller i FC Glesborg, fastslår, at oprykningen til Serie 4 ikke får klubben til at pille ved idégrundlaget.

"Vi holder fast i konceptet trods en oprykning til serie 4, hvor vi helt sikkert kommer til at møde folk, der træner hårdt, mens vi ikke kommer til at træne overhovedet."

"Vi har aldrig haft ambitioner om oprykning, for vi spiller bare for sjov, men til gengæld går vi selvfølgelig altid på banen for at vinde kampen med de folk, der er til rådighed på dagen."

Henrik Elkjær fortæller, at der til kampen mod Nørager var indløbet ikke mindre end 25 afbud.

"Men heldigvis gav de spillere, der var med, den gas. Vinder man for tit, så rykker man jo desværre op. Så derfor må vi prøve kræfter med Serie 4 efter sommerferien."

Håndbolden nummer et

I Glesborg er det håndbolden, der har første prioritet. Flere af spillerne hos FC Glesborg bruger fodbolden som et frikvarter, når håndbolden ikke kører på de høje nagler.

Med i truppen er også tidligere førsteholdsspillere i Grenaa IF, som Daniel Bolther Brink, Heine Max Olesen og Jimmy Ulstrup Sørensen.

Program for lørdag 16. juni:

12.00 - FC Glesborg vs. FC Grenå

14.00 - Glesborgmesterskaberne i Ølbowling. Der spilles gruppespil med efterfølgende finale. Hvem bliver årets ølbowlingmester?

17.00 - spisning begynder med helstegt pattegris

Danmark spiller første landskamp til VM, og der vil i halvlegen blive overrakt pokaler til:

- Årets herrespiller serie 5

- Årets damespiller

- Årets spiller FC Glesborg Handi

Publiceret 10 June 2018 18:09