Emil Bjerre Busk var tilbage i centerforsvaret hos FC Djursland i topkampen mod Vejle. Foto: Lars Norman Thomsen

Emil Bjerre Busk var tilbage i centerforsvaret hos FC Djursland i topkampen mod Vejle. Foto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: Kongemål af topscorer holder FC Djursland inde i kampen om oprykning

Lasse Lund Storvang scorede kampens eneste mål tre minutter før tid, da FC Djursland hentede en flot sejr på 1-0 over divisionsreserverne fra traditionsklubben Vejle B i Jyllandsserien 1

Af
Martin Schultz

Efter to kampe med klare nederlag og en samlet målscore på 3-10 imod sig fik FC Djursland et overraskende og lykkeligt comeback i Jyllandsserien 1, da holdets topscorer Lasse Lund Storvang i kampens allersidste minutter sænkede Vejle B med opgørets eneste mål til en meget vigtig sejr på 1-0.

“Det var en “vind eller forsvind” kamp for os, for havde vi tabt til Vejle B, som jeg betrager som rækkens bedste hold, så var vores chancer for at få rækkens andenplads med adgang til en play-off kamp om oprykning til Danmarksserien meget små. Men med sejren er det nu i vores egne hænder at sikre os 2. pladsen i rækken,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

Med to kampe tilbage at spille fører Silkeborg KFUM med blandt andet de to tidligere superligaspillere Frank Hansen og Christoffer Poulsen på holdet rækken med 27 point, mens FC Djursland ligger på 2. pladsen side om side med Agerbæk SF/ Starup IF og Vejle B, som alle har 23 point.

“Men vi er bedst indbyrdes, så det er op til os selv at sikre os den 2. plads, som giver adgang til play-off kampen,” siger Robert Sørensen, som nu ser frem til to spændende kampe mod Hatting-Torsted Fodbold på hjemmebane og Fredericia Ff på udebane, inden regnebrættet endegyldigt kan gøres op lørdag 23. juni.

“Før sæsonen startede forudsagde jeg, at det her forår ville blive som at spille 14 pokalfinaler. Nu har vi været med til at præge rækken gennem 12 runder, og vi er med i den helt sjove ende. I tre af vores kampe er tingene faldet helt fra hinanden, så vi må sige, at går klappen ned fos os, så sker det med manér,” siger Robert Sørensen med henvisning til nederlagene mod Aabyhøj IF med 4-2 og 5-2, hvor FC Djursland satte føringer over styr, og 5-1 nederlaget til Silkeborg KFUM.

Et rigtig flot mål af Lasse Lund Storvang

Kampen mellem Vejle B og FC Djursland var ifølge Robert Sørensen fodbold på et for Jyllandsserien højt niveau mellem to hold, som begge havde brug for en sejr og spillede derefter.

“Jeg betragter Vejle B som rækkens bedste hold med spillere, som træner 6-7 gange om ugen i et set up i en klub, som netop er rykket op i superligaen. Vi havde i ugen op til kampen trænet i at lukke ned for deres spil og spille os ud af deres pres. Det blev en kamp mellem to hold, som ville spille fodbold og udfordre hinanden. Vi spillede virkelig godt og løste opgaven i en meget jævnbyrdig kamp,” fortæller Robert Sørensen, som ikke fik Jeppe Juhl Jensen klar til opgøret. Til gengæld var Emil Bjerre Busk med, og topscorer Lasse Lund Storvang var blevet så klar, at han spillede hele kampen og blev matchwinner med sit sene mål til 1-0.

“Vi kunne ikke bruge uafgjort til noget, så vi spillede i en 4-4-2 formation med Lasse Lund Storvang og Morten Bruun i front. I de sidste 20 minutter satsede begge hold, og det blev en gang omstillingsfodbold, men vi trak det længste strå, da en bold ikke blev clearet ordentligt i Vejles forsvar og bolden faldt ned til Lasse Lund Storvang. Han lod den hoppe en enkelt gang og sparkede så til den med en halvvejs papegøje og vrist-afslutning direkte i det lange hjørne. Et rigtig flot mål,” siger Robert Sørensen.

“Det er sådan et mål, der skal til for at afgøre så tæt en kamp. Der skal noget særligt til, og det har Lasse Lund Storvang, som har præsteret 12 scoringer og fem assists i denne sæson. Og han spillede hele kampen, selvom han vel næppe var helt klar efter sin skade,” siger Robert Sørensen.

Pokalkamp i Aarhus onsdag aften

Så efter sidste uges nedtur med 5-1 nederlaget mod Silkeborg KFUM var det en meget tilfreds FC Djursland træner Robert Sørensen, som så tilbage på søndagens kamp.

“Modsat sidste uges kamp mod Silkeborg KFUM, så fulgte spillerne denne gang vores taktik. Det var godt at opleve, at de hører efter hvad den gamle siger, og jeg er fuld af respekt for at holdet går ud og leverer mod så god en modstander som Vejle B. Spillerne holdt virkelig fanen højt, også i den periode, hvor vi var ramt af en 10 minutters udvisning efter et gult kort til Felipe Soares, som måtte tilbage og rydde op efter en omstilling. Janus Tranæs Didriksen spillede en fantastisk kamp, og vores målmand Anders Emil Hjort stod godt og havde 3-4 rigtig gode redninger, da det brændte på. Morten Bruun arbejdede stenhårdt i front, og Lasse Lund Storvang var kampafgørende med sin scoring,” siger Robert Sørensen.

Inden det gælder kampen mod Hatting-Torsted Fodbold på lørdag på HSM Arena i Grenaa. skal FC Djursland tirsdag aften en tur til Aarhus for at spille en kamp i pokalturneringen modPrügelknabe IK fra Serie 3. Det bliver en kamp, hvor en del U19 spillere får chancen for at vise sig frem på FC Djuslands hold.

Kampfakta

Jyllandsserien 1, Pulje 2

Vejle B - FC Djursland 0 - 1 (0 - 0)

Søndag 10. juni. kl. 13.00 i VB Parken

Målscorere:

0 - 1 Lasse Lund Storvang (87. min.)

Publiceret 11 June 2018 18:00

SENESTE TV