Benjamin Lahn Sørensen sørgede for et clean sheet på sin gamle hjemmebane, HSM Arena. Arkivfoto

Benjamin Lahn Sørensen sørgede for et clean sheet på sin gamle hjemmebane, HSM Arena. Arkivfoto

Seriefodbold: Formstærke Grenaa IF tvinger KPI ud i gyserafslutning om oprykning

Markspilleren Benjamin Lahn Sørensen var en god målmand for Kolind/Perstrup IF, da formstærke Grenaa IF var tæt på at spænde ben for topholdet i målløst lokalopgør på HSM Arena

Af
Martin Schultz

Kolind/Perstrup IF har stort set været tophold gennem hele sæsonen og havde en komfortabel føring på fem point ned til de nærmeste forfølgere fra Randers Freja inden weekendens kamp med Grenaa IF i Serie 2.

Men Grenaa IF har virkelig taget skeen i den anden hånd efter 4-0 nederlaget i det første opgør mod Kolind/Perstrup IF, som udløste den trænerfyring, som nærmest forvandlede Grenaa IF’ fra et bundhold til et stærkt kollektiv, som er ubesejret gennem nu syv kampe.

Og med 0-0 mod Kolind/Perstrup IF viste Grenaa IF endnu engang, at kollektivet af rutinerede spillere, som gav hinanden håndslag på at redde stumperne efter at den hidtidige holdleder Gary Taylor tog over som cheftræner, kan spille op med rækkens allerbedste hold.

“Set i bakspejlet skulle vi have haft alle tre point. Vi havde forberedt os godt, og vi fik overtaget og sad fint på kampen. Vi kom ikke til de store chancer, men det gjorde KPI heller ikke. Vi skulle have scoret i det 75. minut, da vi havde en stor dobbeltchance. Først headede Martin Westmark Hansen fra kort afstand lige i brystet på KPI’s målmand Benjamin Lahn Sørensen, og derefter faldt riposten for fødderne af Rasmus Wetche, som ikke fik afsluttet ordentligt og brændte chancen,” siger Gary Taylor, som er klar over, at kampen om nedrykning stadig er utrolig tæt i Serie 2.

Grenaa IF kan selv afgøre sin skæbne

Kun tre point skiller Grenaa IF fra bundproppen IF Midtdjurs, og et nederlag eller en sejr kan hurtigt vende op og ned på stillingen i bunden.

“Men vi er ikke bekymrede. Vi kan selv afgøre vores skæbne. På lørdag møder vi Hammel GF på udebane, og så slutter vi med IF Midtdjurs på hjemmebane,” siger Gary Taylor, som i denne kamp for første gang siden han overtog som cheftræner fik en spiller ned fra FC Djurslands trup, idet Christian Fløjborg var med på holdet og spillede en del af kampen som venstre back. På holdet var også den unge U19 spiller Emil Birkedal Nielsen, som flere gange på forbilledlig vis har givet de gamle drenge en hjælpende hånd.

En anden forsvarsspiller, Kris Buus Kristensen, blev valgt til kampens spiller.

“Stemmerne blev fordelt på ni spillere, så det viser, at vi leverede en god holdindsats. Spillerne har leveret varen. Vi står sammen og klarer den her opgave,” siger Gary Taylor.

Benjamin Lahn Sørensen leverede en dobbeltrednig i målet

Med resultatet 0-0 stak Grenaa IF en kæp i hjulet på Kolind/Perstrup IF, som med en sejr kunne have gjort kampen fredag aften mod IF Midtdjurs under Kolinds sommerfest til en ren festforestilling, fordi holdet med en sejr over lokalrivalerne kunne sikre sig oprykning inden den sidste kamp mod Randers Freja.

Nu skal topholdet først besejre IF Midtdjurs i lokalopgøret, hvorefter der Skt. Hansaftensdag venter en nervepirrende afslutning på sæsonen på Kolind Park, hvis Randers Freja lørdag vinder sin kamp på hjemmebane mod Hadsten SK. Så kan randrusianerne med en sejr nemlig vriste oprykningen ud af hænderne på Kolind/Perstrup IF, fordi Randers Freja ved pointlighed vil være bedst i de indbyrdes opgør.

“Vi har stadig det hele i vore egne hænder. 0-0 i Grenaa var et bump på vejen, men Grenaa IF er blevet et mere robust hold. Det var en svær kamp, hvor vi ikke skabte ret meget, men heldigvis fik vi ikke noget skader i kampen,” siger en fortrøstningsfuld KPI-træner Thomas Zacher Sørensen.

Der var til kampen afbud fra forrige weekends firemålsskytte Sebastian Konrad og midtbanedynamoen Rasmus Bisgaard Hansen, mens fodrappe og målfarlige Martin Holm Hansen var tilbage på holdet.

“Men Martin var ikke helt på toppen, og vi manglede Sebastian Konrad og Rasmus Bisgaard Hansen til at sætte fart i vores spil,” siger Thomas Zacher Sørensen.

Kolind/Perstrup IF manglede også i denne kamp den unge målmand Rasmus Trend Mogensen på grund af ferie, men han blev denne gang afløst af markspilleren Benjamin Lahn Sørensen, som præsterede en flot dobbeltredning, da Martin Westmark Hansen og Rasmus Wetche havde kampens største chance midt i 2. halvleg.

Det blev da også Benjamin Lahn Sørensen, som blev valgt til kampens spiller med syv stemmer med midterforsvarer Marc Pedersen lige i hælene med seks stemmer.

Kampfakta:

Serie 2, Pulje 17

Grenaa IF - Kolind/Perstrup IF 0 - 0 (0 - 0)

Lørdag 9. juni kl. 15.30 på HSM Arena i Grenaa

Publiceret 12 June 2018 16:30

SENESTE TV