Rasmus Wetche og kompagni skal ud i en altafgørende nedrykningsdyst mod IF Midtdjurs i sidste spillerunde. Foto: Grenaa IF

Rasmus Wetche og kompagni skal ud i en altafgørende nedrykningsdyst mod IF Midtdjurs i sidste spillerunde. Foto: Grenaa IF

Seriefodbold: To mål af Jens Bachmann ikke nok til at redde Grenaa IF

Grenaa IF skal lørdag ud i en alt-eller-intet kamp mod IF Midtdjurs for at redde livet i Serie 2 efter 4-2 nederlag ude mod Hammel GF

Af
Martin Schultz

Efter syv kampe i træk uden nederlag gik den ikke længere for Grenaa IF, da holdet lørdag middag på udebane tabte med 4-2 til Hammel GF i netop den kamp, som kunne have sikret Grenaa IF overlevelsen i Serie 2.

Nu skal Grenaa IF lørdag eftermiddag ud i en alt-eller-intet kamp mod IF Midtdjurs på HSM Arena i Grenaa, hvor en sejr endegyldigt kan sikre hjemmeholdet endnu en sæson i Serie 2. Men taber Grenaa IF til gæsterne fra IF Midtdjurs, som fredag aften tankede selvtillid og vandt ét point ved at spille 3-3 på to mål i de sidste minutter mod rækkens tophold Kolind/Perstrup IF, så ryger Grenaa IF en tur ned i Serie 3.

”Og at undgå nedrykning var netop det hele vores projekt gik ud på efter at vi rykkede sammen i bussen for otte kampe siden,” siger Grenaa IF’s cheftræner Gary Taylor, som tog over som cheftræner efter at holdet fik en katastrofal start på sæsonen og kun havde fået et point efter fem kampe.

Og siden trænerskiftet har Grenaa IF ikke tabt en kamp, men i den ekstremt lige række ligger Grenaa IF nu alligevel tæt på nedrykningsstregen med to point ned til IF Midtdjurs og Vorup FB under stregen.

”Nu har vi haft syv kampe uden nederlag, så det var det værst tænkelige tidspunkt at tabe en kamp på,” siger Gary Taylor om nederlaget til Hammel GF. I stedet for at redde livet i Serie 2, skal Grenaa IF nu derfor ud i en vind-eller-forsvind kamp mod IF Midtdjurs.

”Men vi har vores skæbne i egne hænder, og det er sådan en slags kamp vi glæder os til at spille. Det er en kamp, hvor der virkelig er noget at spille om,” siger Gary Taylor.

Tre mål efter den samme recept

Grenaa IF tog ellers til Hammel Stadion for at gøre tingene færdige allerede i den næstsidste spillerunde.

”Vi var fokuserede og sat op, og motivationen var god nok. Vi kunne have gjort det færdigt. Men da vi stod på banen, fungerede det slet ikke. Vi havde nærmest en kollektiv offday,” siger Gary Taylor.

Grenaa IF vidste hvad Hammel GF ville komme med, og det var nøjagtig den måde gæsterne blev besejret på.

”Vi vidste, at de ville spille med lange bolde til fløjene og så ville slå indlæg. Og nøjagtig på den måde scorede de to mål i 1. halvleg, så i var bagud med 2-0 i pausen,” fortæller Gary Taylor.

”Vi gik ud til 2. halvleg for at give den fuld gas og fik efter ti minutter reduceret til 2-1, da Jens Bachmann løb i dybden på en lang bold og fik vippet den over målmanden. Så troede vi på det igen. Men vi havde ikke lært noget, for kort efter scorede Hammel GF til 3-1 efter samme recept,” lyder det fra Gary Taylor.

Ganske vist reducerede Jens Bachmann til 3-2, da han satte indersiden til et godt indlæg fra Martin Westmark Hansen, men Hammel GF bragte sig foran med 4-2 på et kludemål efter et hjørnespark.

”Vi pressede på og skiftede til et tremandsforsvar. Vi fik også nogle chancer og ramte blandt andet undersiden af overliggeren, men vi kom ikke nærmere en sejr,” siger Gary Taylor.

IF Midtdjurs får en varm velkomst

Efter nederlaget på denne offday skal Grenaa IF således afgøre sin skæbne lørdag kl. 13.30 mod IF Midtdjurs på HSM Arena.

”IF Midtdjurs kan vente sig en varm velkomst. Vi vil ikke rykke ned, så vi går til den,” siger Gary Taylor, som forventer at stille med det rutinerede hold, som har klaret sig gennem syv kampe uden nederlag.

”Vi har ingen skader. Vi var sammen om at falde sammen i Hammel, og nu rejser vi os sammen. Vi vil gøre arbejdet færdigt.”

To-målsskytten Jens Bachmann blev valgt til kampens spiller på Grenaa IF’s hold.

Kampen mellem Grenaa IF og IF Midtdjurs spilles lørdag kl. 13.30 på HSM Arena i Grenaa.

Kampfakta:

Serie 2, Pulje 17

Hammel GF - Grenaa IF 4 - 2 (2 - 0)

Lørdag 16. juni kl. 12.00 på Hammel Stadion

Målscorere

1 - 0 Aske Salhøj (17. Min.)

2 - 0 Aske Salhøj (37. min.)

2 - 1 Jens Bachmann (54. min.)

3 - 1 Aske Salhjøj (55. min.)

3 - 2 Jens Bachmann (57. min.)

4 - 2 Lasse Vinther (65. min.)

Publiceret 20 June 2018 12:00