Med en stok som hjælpemiddel er det muligt at kaste med en hånd. Alle fotos: Lars Norman Thomsen

Med en stok som hjælpemiddel er det muligt at kaste med en hånd. Alle fotos: Lars Norman Thomsen

Solen tilsmilede den årlige Motionade

Lyngparkens plæner lå badet i sommersol, da ældre mennesker fra kommunens fire dagcentre dystede i utraditionelle idrætsdiscipliner

Af
Lars Norman Thomsen

MOTIONADE Det handler om motion og samvær, når repræsentanter fra kommunens fire dagcentre: Bakkegården i Ebeltoft, Lyngparken i Knebel, Ringparken i Ryomgård og Rosengården i Hornslet - hvert år sætter hinanden stævne til et daglangt idrætsstævne, Motionaden.

I år var det Lyngparken, der havde værtsrollen, og mon ikke, at det dejlige sommervejr i den grad motiverede de cirka 100 deltagere til at udfolde sig ved de otte poster med forskellige idrætsdiscipliner, som var sat i scene i de smukke og grønne omgivelser.

Humøret var helt i top hos både deltagere, personale og frivillige. Afviklingen var perfekt, og rundt omkring benyttede flere dagen til at slikke sol og få en god snak inden frokosten indendørs.

Der blev kastet med præcision ude, at nogen mistede balancen, og en succesfuld præstation blev applauderet med klapsalver og muntre tilråb.

Vedligeholdende træning

Flere af deltagerne viste store evner i disciplinen stigegolf. Tydeligt, at det var blevet smugtrænet inden Motionaden.

"Samtlige deltagere er visiteret til vedligeholdende træning og kommer derfor jævnligt på et af de fire dagcentre," forklarer beskæftigelsesvejleder Dorthe Breinholt, Lyngparken, og medarrangør af Motionaden.

På kommunens dagcentre for Vedligeholdende Træning og Aktivitet er målgruppen for tilbuddene borgere, som har nedsat fysisk, psykisk og/eller social funktionsevne. Vedligeholdende træning omfatter også træning til borgere med kroniske lidelser.

Ved stævnet i Lyngparken var aldersintervallet på deltagerne fra 70 til 95 år.

Relationer betyder alt

Udenfor Lyngparken holdt taxaerne parkeret på en lang række.

"Vi har i dag inviteret chaufførerne med, fordi de kender mange af deltagerne, og netop samværet og relationerne er en vigtig del af Motionaden," siger Dorthe Breinholt.

"Alle nyder dagen, fordi der bliver dyrket motion på en afslappedet måde, og vi har god tid til at være sammen og få snakket på en anden måde end i hverdagen, borgere og personale."

Publiceret 23 June 2018 10:40