Silkeborg IF’s målmand Peter Friis Jensen (th) var ”guest star” til DBU’s Fodboldskole hos IF Midtdjurs i Ryomgård. Her fortæller han om sin karriere til drenge og piger i en af de yngste grupper, mens (fra venstre) trænerassistent Therese Gudumlund, gruppeleder Niels Peter Følle Petersen og fodboldskoleleder Mickey Nørgaard lytter med. Foto: Martin Schultz

Silkeborg IF’s målmand Peter Friis Jensen (th) var ”guest star” til DBU’s Fodboldskole hos IF Midtdjurs i Ryomgård. Her fortæller han om sin karriere til drenge og piger i en af de yngste grupper, mens (fra venstre) trænerassistent Therese Gudumlund, gruppeleder Niels Peter Følle Petersen og fodboldskoleleder Mickey Nørgaard lytter med. Foto: Martin Schultz

Har Du sæbe på handskerne i Silkeborg?

Målmand Peter Friis Jensen fra superliganedrykkerne Silkeborg IF blev mødt med skarpe spørgsmål under sit besøg på DBU’ Fodboldskole hos IF Midtdjurs i Ryomgård

Af
Martin Schultz

”Hej drenge. Har I det godt? Da jeg var på jeres alder, rendte jeg også rundt på det her anlæg og spillede fodbold.”

Sådan mødte den professionelle fodboldmålmand Peter Friis Jensen torsdag formiddag et hold små fodbolddrenge på idrætsanlægget i Ryomgård, hvor IF Midtdjurs for 26. gang var vært for DBU’s Fodboldskole.

Og Peter Friis Jensens besøg med fortællingen om, hvordan knægten fra Nødager med en fodboldfortid i IF Midtdjurs og Kolind/Perstrup IF blev professionel fodboldspiller på allerhøjeste niveau, satte sikkert gang i drømmene hos mange af de små fodboldspillere.

For den altid populære fodboldskole er ikke blot en drømmefabrik for fodbolddrenge og -piger med Messi, Ronaldo og Christian Eriksen som de store idoler, men det er også en superfin start på sommerferien med en uges fodboldsamvær og godt kammeratskab.

”Man lærer rigtig meget fodbold, og så får man nye venner. Og så er det sjovt, at der er VM i fodbold samtidig,” siger Oliver Rønde Friischmann på 8 år, som sammen med kammeraterne Philip og Jonas hepper på at Brasilien bliver mestre til VM i Rusland.

Målmand med skadet finger

Besøget af målmand Peter Friis Jensen var en af højdepunkterne på sidste uges fodboldskole i Ryomgård, hvor 79 drenge og piger i alderen fra 7 til 14 år havde en varm uge med masser af fodbold og socialt samvær.

”Jeg kan desværre ikke stå i mål og redde jeres skud,” sagde Peter Friis Jensen og viste en indbundet ringfinger på højre hånd, efter at han i Silkeborg IF’s seneste træningskamp rev en sene over i fingerens yderste led.

Men Peter Friis Jensen var en engageret træner og indpisker, da han brugte sin fridag til at tage turen fra hjemmet i Assentoft til anlægget i Ryomgård for at give børnene på DBU’s fodboldskole en oplevelse. Alle fodboldskolens fem grupper fik et træningspas med den store målmand, som før sommerferien måtte tage turen ned i 1. Division med Silkeborg IF efter at have tabt playoff kampene mod Esbjerg fB.

En bitter pille at sluge for målmanden, som tidligere har taget samme tur ud af Superligaen med både Randers FC og Viborg FF.

”Er man rykket ned, må man gøre sit til at rykke op igen. Vi har én målsætning, og det er at rykke op igen efter næste sæson,” siger 30-årige Peter Friis Jensen, som har et år tilbage af sin kontrakt med Silkeborg IF.

De små fodbolddrenge fra gruppen af U8 og U9-spillere fik lov til at stille spørgsmål til dagens prominente gæst, og her faldt blandt andet dagens mest nærgående spørgsmål: Har Du sæbe på handskerne i Silkeborg?

AGF-talenter på besøg

IF Midtdjurs står bag en af de ældste og mest stabile fodboldskoler i hele landet og har været med gennem alle 26 år med fodboldskoler i DBU’s regi.

”I år er vi 79 drenge og piger, og det med kun et lille overtal af drenge. Vi har mange piger med, og vi har et rigtig godt miljø omkring pigefodbolden i IF Midtdjurs,” fortæller Mickey Nørgaard, som sammen med Mikkel Primdahl Sonnichsen er i gang med det tredje år som ledere af DBU’s Fodboldskole i Ryomgård og nu som IF Midtdjurs’ unge fodboldgeneration fører den gode tradition videre.

Hver af de fem grupper har en ung leder og en assistent, og de allerfleste er selv spillere i IF Midtdjurs.

”Jeg har altid selv spillet fodbold og er ud af en rigtig fodboldfamilie, så jeg vil rigtig gerne være med til at give børnene en god uge med fodbold,” siger Mathilde Lykke Nielsen, som er assistent og hjælper til med at holde styr på de 16 U8 og U9-drenge sammen med gruppens leder Jonas Silvester fra Aarhus. Hun spiller selv på klubbens U16 hold og på seniorholdet og er datter af den gamle IF Midtdjurs spiller og nuværende dameseniortræner og kommende U14 drengetræner Ivan Nielsen.

”Fodboldskolen varede fra mandag til fredag, og de 79 drenge og piger fik lært en masse nyttigt omkring deres fodboldspil, samtidig med at de fik en god start på deres sommerferie sammen med andre børn,” siger Mickey Nørgaard.

Udover Peter Friis Jensen fik fodboldskolen også besøg af de to U17 AGF-spillere Gustav Mogensen, som spiller på U17 landsholdet, og Mads Bager, som begge har startet deres fodboldkarriere i IF Midtdjurs. De to unge AGF’ere er DM-vindere og lovende talenter, og de fortalte børnene på fodboldskolen om livet som elitespiller i en storklub som AGF.

Publiceret 13 July 2018 09:00

SENESTE TV