31-årige Claus Koch har i efteråret som enetræner og holdleder det fulde ansvar for det talentfulde oprykkerhold AC Norddjurs i Serie 3. Foto: Martin Schultz

31-årige Claus Koch har i efteråret som enetræner og holdleder det fulde ansvar for det talentfulde oprykkerhold AC Norddjurs i Serie 3. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold: Frederik Laursen premiereklar for AC Norddjurs mod sit gamle hold IFM

Offensivspilleren Frederik Laursen er i sommerpausen skiftet fra IF Midtdjurs til AC Norddjurs. De to hold mødes onsdag aften på Ryomgård Stadion i et lokalopgør i Djurslandspuljen i Serie 3

Af
Martin Schultz

Nedrykkere møder oprykkere, når efterårssæsonen onsdag aften kl. 19.00 bliver fløjtet i gang på Ryomgård Stadion med opgøret mellem IF Midtdjurs og AC Norddjurs.

Og kampen bliver utvivlsomt en særlig oplevelse for den unge offensivspiller Frederik Laursen, som i sommerferien skiftede fra IF Midtdjurs til AC Norddjurs og dermed slutter sig til den unge og talentfulde trup fra Stenvad, som efter et flot forår sikrede sig oprykning fra Serie 4 til Serie 3 og endte på førstepladsen efter at have afklapset rivalerne fra Mørke IF med 6-0 i den sidste kamp på Stenvad Stadion.

Frederik Laursen har fået sin fodboldopdragelse i IF Midtdjurs og er en teknisk dygtig og kreativ offensivspiller. Han har som flere af sine nye holdkammerater som Isak Isaksen og Malthe Engelund været en tur omkring eliteoverbygningen FC Djursland, men vendte for et år siden tilbage til IF Midtdjurs sammen med Emil Ring Kristensen. De to unge spillere var med til at give IF Midtdjurs ny power, og Frederik Laursen satte sit klare aftryk i foråret med både mål og assists, men forgæves: IF Midtdjurs var kun få minutter fra at redde livet i Serie 2, da Grenaa IF i skæbnekampen i sidste runde udlignede IF Midtdjurs’ føring til 3-3 i dommerens tillægstid og dermed sendte de røde fra Ryomgård ned i Serie 3.

Steffen ”Staff” Rasmussen på sommervisit i målet

I den nye sæson skal Frederik Laursen således spille for AC Norddjurs, hvor den 31-årige Claus Koch som træner her i efteråret tager det fulde ansvar for en talentfuld og engageret trup.

”Vores målsætning er at overleve i Serie 3. Det bliver spændende at møde nedrykkerne fra Serie 2, og ja, Frederik Laursen er med på vores hold onsdag aften,” siger Claus Koch, som har fået sin fodboldopdragelse i Stenvand Boldklub og spillet i flere af de bedste klubber på Djursland, herunder FC Djursland.

”Vi har været i gang med træningen i nogle uger, og der har været et fint fremmøde,” siger Claus Koch, som har sagt farvel til målmand Rasmus Henriksen, som skal læse i Aalborg. Til gengæld er målmanden Benjamin Bendixen vendt tilbage efter at have spillet i Værum GF.

Der bliver således ikke et gensyn med den pensionerede AGF-keeper Steffen ”Staff” Rasmussen, som i sommerferien lod sig overtale til at stå på mål i en sommerkamp for sin barndomsklub til sommerfesten i Stenvad.

”Staff” kom som juniorspiller fra Stenvad Boldklub til AGF og fik sin debut i 2002 inden han i maj i en alder af 35 år stoppede karrieren efter 418 kampe for AGF.

”Det var en stor oplevelse at spille en kamp med Steffen Rasmussen på mål, da vi vandt 1-0 over Nørager B. Men hans tilsagn gjaldt kun den ene sommerkamp,” fortæller Claus Koch.

Talentfulde tvillinger stopper i IF Midtdjurs

IF Midtdjurs har også været i gang med træningen i nogle uger, fortæller Klaus Fanø, som tager en ny tørn som holdleder i efterårssæsonen.

Jesper Bager fortsætter som træner for førsteholdet, mens Frank Dichmann skal stå i spidsen for andetholdet i Serie 4. Jens ”Elvis” Ring Kristensen er stoppet som assistenttræner for Jesper Bager.

Udover Frederik Laursen kommer IF Midtdjurs også til at undvære de to tvillinger Mikkel og Nichlas Sloth i efteråret.

De to talentfulde teenagere etablerede sig i foråret nærmest som stamspillere på holdet, mens de gik på efterskole.

Nu er Mikkel og Nichlas Sloth tilbage i lokalområdet, men skal gå på Brazil Football College hos VID Gymnasier i Grenaa og har derfor valgt at spille på FC Djurslands U19 hold.

Publiceret 14 August 2018 14:43