Veteranen Mikkel Lænø Stær er efterhånden blevet 32, men han kan fortsat dukke op i et straffesparksfelt og afgøre en fodboldkamp. Foto: Lars Norman Thomsen

Veteranen Mikkel Lænø Stær er efterhånden blevet 32, men han kan fortsat dukke op i et straffesparksfelt og afgøre en fodboldkamp. Foto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: Mikkel Lænø Stær headede KPI over stregen i tæt opgør

Kolind/Perstrup IF fik point for tredje kamp i træk, da Mikkel Lænø Stær blev matchwinner med kampens eneste mål i 1-0 sejr over DGL 2000

Af
Martin Schultz

Efter en rædsom start på sæsonen med tre nederlag og deriblandt en nedsabling på 8-1 mod Dronningborg B har oprykkerne fra Kolind/Perstrup IF fået så meget styr på spillet, at holdet fredag aften på Kolind Park fik sin første sejr i et tæt opgør mod DGL 2000 fra Aarhus i Serie 1.

På et mål af den rutinerede måltyv Mikkel Lænø Stær vandt Kolind/Perstrup IF med 1-0 og sikrede sig dermed efter de uafgjorte resultater – 3-3 mod Helsted Fremad og 0-0 mod IFSK – point for tredje kamp i træk og kom for første gang i efteråret op over nedrykningsstregen i Serie 1.

”Det var en meget lige kamp, hvor vi havde det meste af spillet, men uden at skabe de helt store chancer, mens gæsterne havde flere gode chancer,” fortæller assistenttræner og holdleder Mikkel Damgaard Møller Jensen.

Men blandt andet takket være godt forsvarsspil og sikkert målmandsspil af André Tonnesen Ørgaard holdt hjemmeholdet DGL 2000 fra at score.

”Gæsterne havde nogle rigtig gode chancer, men i 1. halvleg havde André især en flot redning, hvor han nåede helt oppe i hjørnet og reddede et godt skud,” fortæller Mikkel Damgaard Møller Jensen, som udtaler sig på holdets vegne i cheftræner Thomas Zacher Sørensens feriefravær.

Presset i slutningen af kampen

Kolind/Perstrup IF var også i denne kamp uden Sebastian Konrad, som er på en planlagt ferie, og skadede Rasmus Bisgaard, men havde Rasmus Meyland tilbage på bænken efter lang tids fravær på grund af arbejde på Bornholm, og også Andreas Brus Mikkelsen, Kasper Holm Hansen og Rasmus Møller var med på holdet.

Kampen blev afgjort omkring det 35. minut, da Nickolaj ”Myre” Martinsen fra venstre side lagde et flot indlæg ind i feltet mellem gæsternes to midterforsvarere, hvor Mikkel Lænø Stær dygtigt timede sit opspring og ugeneret kunne heade bolden i mål.

”DGL 2000 havde en stor angriber, som voldte os problemer, men vi fik lukket ham godt ned. Det var en meget lige kamp, hvor begge hold kunne have fået point, men i og med at gæsterne ikke fik scoret, er det ok, at vi løb med alle tre point,” siger Mikkel Damgaard Møller Jensen.

”Vi fik to gule kort i kampen. I 1. halvleg måtte Magnus Bisgaard Hansen ud efter en hård tackling, og to minutter før tid måtte Nickolaj ”Myre” Martinsen ud i ti minutter med et gult kort. Der var nok lagt fem minutter til, så DGL 200 trykkede på og vi var presset i slutningen af kampen.”

Fem point i tre kampe på en uge

Kolind/Perstrup IF gik på banen med god selvtillid efter de to uafgjorte kampe mod Helsted Fremad og IFSK.

”Vi har haft gang i en sindssyg god uge, som nu også kan aflæses i tabellen, så vi er klar til at tage til Aarhus på søndag og møde Christiansbjerg IF,” siger Mikkel Damgaard Møller Jensen.

”Jeg vil give en stor cadeau til hele holdet, som stod godt på banen, og som især i kampens slutning stod godt imod DGL 2000’s pres. Hele vores bagkæde stod godt, men især midterforsvaret med Marc Pedersen og Kasper Holm Hansen spillede en flot kamp. På den centrale midtbane spillede Daniel Bagger Pedersen og især Nickolaj ”Myre” Martinsen en fin kamp, og så var vores målmand André Tonnesen Ørgaard en sikker sidste skanse,” siger Mikkel Damgaard Møller Jensen, som selv har været med på holdet som bomstærk angriber, men nu på grund af dårlige knæ og ryg hjælper holdet som assistent og holdleder og kun undtagelsesvist optræder på klubbens Serie 5 hold.

Kolind/Perstrup IF spiller søndag kl. 13.30 mod Christiansbjerg IF på CIF’s anlæg i det nordlige Aarhus.

Kampfakta

Serie 1, Pulje 8

Kolind/Perstrup IF - DGL 2000 Aarhus 1 - 0 (1 - 0)

Fredag 7. september kl. 18.00 på Kolind Park

Målscorer:

1 - 0 Mikkel Lænø Stær (35. min.)

Publiceret 10 September 2018 18:30