På Jyllandsringen blev det i årets femte løbsweekend endnu en gang til en flot podieplads og en masse gode point til mesterskabet for Casper Pilgaard Foto: JJ Media

På Jyllandsringen blev det i årets femte løbsweekend endnu en gang til en flot podieplads og en masse gode point til mesterskabet for Casper Pilgaard Foto: JJ Media

Pilgaard på podietved Grand Prix Danmark

Var allerede i træningen hurtigste mand på FDM Jyllandsringen

motorsport Casper Pilgaard stod igen øverst på sejrsskamlen da årets femte løbsweekend i Renault Formel 4 Danmark blev kørt på FDM Jyllandsringen.

Løbsweekenden var en del af Grand Prix Danmark, der er noget af det mest traditionsrige i dansk motorsport, og derfor var der ekstra motivation at spore i teamet forud for weekenden.

Holdet kom nemlig med en sejr i bagagen fra Norge, og forårets løb på FDM Jyllandsringen havde også givet en sejr.

Teamet fra Ryomgård på Djursland leverede da også en pragtpræstation allerede i træningen, hvor Casper Pilgaard var den hurtigste mand af alle med næsten et sekund ned til nummer to.

Derfor kunne de næsten ikke vente til lørdagens kvalifikation kl. 10.45.

Lynede i kvalifikationen

Havde Casper Pilgaard været hurtig om fredagen, var han lynende hurtig i kvalifikationen. Den nærmeste konkurrent blev distanceret med 1,2 sekunder, hvilket er lysår i den ellers tætte Formel 4 klasse.

Tiden blev sat allerede på femte omgang, mens konkurrenterne forsøgte at hente ham ved både at køre 10 og 15 omgange – men uden held.

Derfor var selvtillidstanken fyldt helt til bristepunktet forud for eftermiddagens første løb.

Efter en skuffende niendeplads på grund af uheldigt dækvalg, kunne Casper Pilgaard i andet heat søndag eftermiddag køre en flot sejr i hus.

I finaleløbet havde han tredje startposition, som hurtigt blev vekslet til andenpladsen i heatet, hvor den førende blev sat under maksimalt pres.

Flere gange var Casper Pilgaard helt oppe på siden af ham, men måtte trække frontvingen til sig igen, da han tænkte mere på pointene end at lave en risikabel overhaling.

Endnu en gang blev det til en flot podieplads og en masse gode point til mesterskabet.

Op på samlet fjerdeplads

Casper Pilgaard er nu rykket op på fjerdepladsen i DIF Danmarksmesterskabet med kun 14 point op til P2. Der er stadig tre løbsweekender tilbage, og med 75 mulige point i hver weekend, kan der stadig nå at ske rigtig meget.

jesl

Publiceret 14 September 2018 09:30