Der er skiftet meget ud hos Hornslet IF forud for denne sæson. Mange af spillerne på billedet er fortid nu. Foto: Hornslet IF

Der er skiftet meget ud hos Hornslet IF forud for denne sæson. Mange af spillerne på billedet er fortid nu. Foto: Hornslet IF

Divisionshåndbold: ”Vi kommer ikke ned for at hygge os”

Ambitionerne er høje hos Hornslet IF’s divisionsdamer inden sæsonpremieren søndag 30. september mod Hammel GF

Af
Martin Schultz

”Vi går ikke ud som favoritter. Vi har lavet meget om, og vi må se, hvor langt det rækker. Vores forventning er, at vi skal ud og spille et nyt hold sammen.”

Sådan siger træner for Hornslet IF’s håndbolddamer i 3. Division, Max Ørum Christensen, som sammen med sin faste trænerkollega Niels Chr. Pedersen er klar til at starte en ny og spændende sæson op, når Hornslet IF søndag eftermiddag kl. 15.00 tager imod Hammel GF i Hornslet Idræts- og kulturcenter.

Det bliver en række lavere end sidste år, hvor Hornslet IF’s divisionsdamer efter en meget flot sæson i 2016 rykkede direkte op i 2. Division for første gang i klubbens historie.

Og forventningerne var store inden kvinderne fra Hornslet IF skulle ud og prøve kræfter med klubber i Nord- og Midtjylland i landets tredjebedste række.

”Men det var en svær sæson, hvor vi gik fra at vinde mange kampe blev matchet rigtig hårdt i alle kampe. Men vi spillede en god sæson, og endte med at hente 18 point, og det burde være rigeligt til at blive i rækken. Men det var en helt usædvanlig sæson i en stærk pulje, og vi manglede lidt held, så det var helt absurd at skulle rykke ned efter at have vundet så mange point på en sæson,” siger Max Ørum Christensen.

Comeback til stort talent

Medvirkende til nedrykningen var også alvorlige skader til to af de profiler, som havde spillet holdet op i 2. Division, og som var udset til at være vigtige brikker på holdet i sidste sæson.

Mens rutinerede Maja Hentze Andersen var ude med en skadet skulder hele sæsonen og efter alt at dømme ikke kommer til at spille håndbold mere, så er der godt nyt om det unge stortalent Ida Nielsen. Hun blev holdt ude hele sidste sæson af en korsbåndsskade, men er nu klar igen til at tørne ud for holdet.

”Og samtidig forventer vi også et comeback til Idas storesøster Mia Nielsen, som har været ude i to og et halvt år med en skade,” siger Max Ørum Christensen.

Men ikke blot kommer Maja Hentze Andersen til at sige farvel til holdet, Også andre kendte navne fra damehåndbolden i Hornslet IF takker af, for målmand Ida Egendal og markspillerne Linda Assing Christensen, Ann Ørum Christensen, Simone Handberg Pedersen og Anne Christine Fibiger kommer ikke længere til at optræde på Hornslet IF’s divisionshold.

Heller ikke bagspilleren Maria Møller er for tiden til rådighed for divisionsholdet, men spiller på grund af almindelig travlhed i tilværelsen på Hornslet IF’s andethold i Jyllandsserien.

Holder liv håndbolden

Men de to trænere har arbejdet hårdt med en række unge spillere til de tre ugentlige træningspas i hallerne, hvor divisionsspillerne og spillerne fra Jyllandsserieholdet træner sammen.

”Vores Jyllandsseriehold er en rigtig god rugekasse, og der er flere spillere, som nu tager turen op på divisionsholdet,” siger Max Ørum Christensen, som siger velkommen tilbage til Ida Nielsen efter sin skade og ser frem til at se Therese Due, Sara Thrue, Mai Søgaard Bang, Katrine Solgaard Jensen og målmand Malene Breinbjerg tilbage på banen. Også Emilie Gammelvind er tilbage efter studieophold og rejse i udlandet, og så er unge spillere af egen avl som Caroline Johansen og Emma Kærgaard på vej ind på holdet.

Max Ørum Christensen, som til daglig arbejder med undervisning og håndboldtræning i VID Gymnasier i Grenaa og Rønde, fortsætter med at træne holdet sammen med Niels Chr. Pedersen, som udover at træne Hornslet IF’s divisionsdamer også træner Brabrands damer i Jyllandsserien.

Hornslet IF er igen i år den højest rangerede klub med damehåndbold på Djursland og er den eneste med divisionshåndbold, efter at Åstrup/Hammelev-Grenaa i foråret rykkede ud af 3. Division og nu spiller i Jyllandsserien.

”Vi holder liv i håndbolden i Hornslet IF, og det er fint at se de 40 små drenge og piger, som spiller mikro, U6 og U8 håndbold i hallen. Håndbold som holdsport er udfordret af mange andre tilbud. Vores bestyrelse gør et stort stykke arbejde, og det er vigtigt, at det frivillige arbejde, som mange udfører i Hornslet IF, bliver værdsat ordentligt,” siger Max Ørum Christensen.

FAKTA

Dame Senior 3. division

Hornslet IF - Hammel GF

Sæsonpremiere i Hornslet Idræts- og kulturcenter

Søndag 30. september kl. 15.00

Publiceret 22 September 2018 10:52