Nørre Djurs HKs Mathias Nymark Rasmussen med de hurtige og elegante fødder og bevægelser, så man skulle tro, at han var i familie med alletiders danske travhest, Tarok, brillerede i tirsdagens hjemmekamp. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Nørre Djurs HKs Mathias Nymark Rasmussen med de hurtige og elegante fødder og bevægelser, så man skulle tro, at han var i familie med alletiders danske travhest, Tarok, brillerede i tirsdagens hjemmekamp. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: To lokale feltherrer førte Nørre Djurs HK helt til tops

Playmakerne Rasmus Secher Eldrup og Mathias Nymark Rasmussen var de store profiler, da Nørre Djurs HK i ”Hulen” i Glesborg slog Hjallerup IF med 33-25 efter 17-11 ved pausen

Af
Martin Schultz

Med to fremragende styrmænd i form af de to playmakere Rasmus Secher Eldrup og Mathias Nymark Rasmussen i spidsen vandt Nørre Djurs HK tirsdag aften sin tredie sejr i træk efter oprykningen til 2. Division, da holdet i Nørre Djurshallen besejrede Hjallerup IF sikkert med 33-25. Med sejren indtager Nørre Djurs HK førstepladsen i Pulje 1 i 2. Division med maksimumpoint.

”Vi spillede nok vores bedste 2. halvleg til dato og jeg vil fremhæve vores to ”feltherrer” Rasmus Secher Eldrup og Mathias Nymark Rasmussen, som supplerede hinanden vildt godt. For første gang oplevede vi, hvor godt vi kan bruge de to playmakeres forskellige kompetencer,” siger Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen.

”Rasmus Secher Eldrup er god til holde struktur i spillet og sætte aftaler op. Han havde en sikker hånd i starten af kampen, hvor vi kom foran med 9-1. Mathias Nymark Rasmussen satte spillet godt op og så samtidig mulighederne for selv at afslutte. Han var sindssyg skarp.”

Nørre Djurs HK har nu ti dage til den næste kamp på udebane mod Viborg HK, og den tid skal med Benny Nielsens ord blandt andet bruges til at sikre, at ”hovedet sidder, hvor det skal sidde”.

”Jeg har været længe nok i det her game til at vide, at vores nuværende placering i tabellen er irrelevant. Nu er vi jaget vildt. Det som er interessant er, hvor vi ligger, når sæsonen er forbi,” siger Benny Nielsen.

Blev inviteret med til bordet

Nørre Djurs HK fik en forrygende start på kampen og var efter 11 minutter foran med 9-1.

”Alt lykkedes i de første ti minutter. Kasper Kolstrup Møller startede godt i målet, vi have gode kontra’er, og med Rasmus Secher Eldrup som styrmand lykkedes vores angrebsspil,” fortæller Benny Nielsen.

Men derefter vendte kampen. Gæsterne fra Hjallerup IF vågnede op og satte turbo på, samtidig med at hjemmeholdet gik lidt ned i gear.

”Vi inviterede dem med til bordet igen, og efter 23 minutter stod det 11-11. Men som vi har vist tidligere, var vi gode til at modstå modgang. Kristoffer Petersen afløste Kasper Kolstrup Møller i målet, og Mathias Nymark Rasmussen afløste Rasmus Secher Eldrup og på sine enormt hurtige fødder rev han deres forsvar op. Også Martin ”Bondemand” Jensen steppede op i den sidste fase af 1. halvleg, så vi kunne gå til pause med en føring på 17-11,” siger Benny Nielsen, som kunne se sit hold rejse sig igen og score seks mål i træk og derfor kunne gå til pausen med en sikker føring.

Kontrollerede spillet i 2. halvleg

Nørre Djurs HK kom ud til 2. halvleg med et godt udlæg og var efter ti minutter foran med ti mål ved stillingen 24-14.

”Vi kontrollerede spillet i 2. halvleg. Hjallerup IF prøvede at spille med syv spillere mod seks, men det kontrollerede vi. Vi spillede med omtanke i vores angrebsspil, og vi lod igen Rasmus Secher Eldrup tage over som playmaker efter Mathias Nymark Rasmussen,” siger Benny Nielsen

Træneren mener, at Nørre Djurs HK i 2. halvleg spillede det bedste, holdet har præsteret i denne sæson.

”Vi spillede kollektivt stærkt, viste mange individuelle færdigheder, og der var kontrol og sikkerhed i det vi lavede. I forsvaret var Bryan Mathew Odour og Rasmus Dalsgård Lund en meget stærk midterakse. Hjallerup IF kom ikke tættere på end syv mål, og der var en stabilitet på holdet, så vi kom ikke ud for samme rutsjetur som i 1. halvleg,” siger Benny Nielsen.

Kasper Kolstrup Møller startede godt i målet, men faldt lidt ned, da Nørre Djurs HK blev rendt over ende til udligning 11-11 i 1. halvleg. Han blev udskiftet med Kristoffer Petersen, som med ti redninger tog rigtig godt fra i resten af kampen

Publikum i ”Hulen” gav som altid holdet en medrivende opbakning, selv om der blev lidt stille i Nørre Djurshallen, da hjemmeholdet i 1. halvleg gik fra ilden til asken og fik indhentet sin vilde 9-1 føring.

Inden kampen på udebane mod Viborg om ti dage ligger oprykkerne fra Nørre Djurs HK nr. 1 i puljen. Men det er vigtigt, at spillerne holder fødderne solidt plantet på jorden.

”Jeg sagde til spillerne: i dag kan vi nyde, at vi har vundet. Men i morgen skal vi yde,” siger Benny Nielsen.

Kampfakta

2. division herrer, Pulje 1

Nørre Djurs HK - Hjallerup IF 33 - 25 (17 - 11)

Tirsdag 9. oktober kl. 20.15 i Nørre Djurshallen

Målscorere:

  Nicolaj Danefeld Hansen: 8 (3) mål

  Simon Søgaard Jensen: 7 mål

  Simon Østergaard: 6 mål

  Mathias Nymark Rasmussen: 4 mål

  Martin “Bondemand” Jensen: 4 mål

  Rasmus Dalsgård Lund: 2 mål

  Rasmus Secher Eldrup: 1 mål

  Bryan Mathew Odour: 1 mål

Publiceret 10 October 2018 12:30