Jonas Simonsen var optaget af et privat arrangement og var ikke med hos IF Midtdjurs i opgøret mod Nørager. Foto: Martin Schultz

Jonas Simonsen var optaget af et privat arrangement og var ikke med hos IF Midtdjurs i opgøret mod Nørager. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold: Mathias Fisker tilbage med to mål mod svækket IF Midtdjurs mandskab

IF Midtdjurs er for alvor trukket ind i bundstriden efter 3-0 nederlag til Nørager B i Serie 3

Af
Martin Schultz

IF Midtdjurs skal ud i noget af en gyser fredag aften, når Auning IF kommer på besøg på kunstgræsbanen AC Huse Park på idrætsanlægget i Ryomgård. Nørager B sendte nemlig IF Midtdjurs hjem med et 3-0 nederlag, da de to hold lørdag eftermiddag tørnede sammen på Nørager Stadion i Djurslandspuljen i Serie 3.

Og mens Nørager B som en af forhåndsfavoritterne til en oprykning nu må se formstærke Østdjurs 91 ligge alene i spidsen af rækken, så er det blevet alvor for IF Midtdjurs, som efter tre sejre i træk har tabt de sidste tre kampe og nu for alvor kan blive trukket ind i bundstriden, hvis holdet ikke får point mod Auning IF på fredag. Auning IF fik sin første sejr i lørdags med en 4-1 sejr over Åstrup/Hammelev IF og har hentet 6 point i de sidste fire kampe.

”Det er en vigtig kamp mod Auning IF. Uafgjort vil være godkendt, for så er vi bedst indbyrdes. En sejr vil være bedst, for så tror jeg vi er sikre. Men vi har også kampe mod Mørke IF og Åstrup/Hammelev IF, så der er stadig point at spille om,” siger IF Midtdjurs’ træner Jesper Bager.

Kampen mod Auning fløjtes i gang fredag aften kl. 19.15 på kunstgræsbanen i Ryomgård.

Kaptajnen har brækket armen

IF Midtdjurs var ramt af en del afbud og stillede svækket op i Nørager med kun 12 spillere på holdkortet.

”Det var en lige 1. halvleg, hvor vi havde de største chancer. Jeg synes også, at 2. halvleg var meget lige, men vi glemte at dække op ved to hjørnespark og det koster. Vi lavede for mange fejl i vores forsvar, og så er vi ikke skarpe nok i offensiven,” siger Jesper Bager.

Udover de forskellige afbud til kampen mod Nørager B måtte IF Midtdjurs også undvære holdets anfører Mikkel Fanø.

Den hurtige og teknisk dygtige midtbanespiller, som er dygtig til at vende spillet for IF Midtdjurs på den offensive midtbane, er ude de næste fire uger med højre arm i gips efter et brud på en knogle i armen, 5 cm over håndleddet.

Mikkel Fanø, der læser jura på Aarhus Universitet og i en årrække har taget bilen fra Aarhus til Ryomgård, tur-retur, for at spille i barndomsklubben, kom galt af sted ved torsdagens træning, da en afslutning fra en modspiller under et træningsspil ramte ham så uheldigt på armen, at han straks kunne mærke, at der var noget galt.

Efter et bad kørte Mikkel Fanø selv på skadestuen, hvor lægen kunne konstatere, at han havde brækket en knogle og fluks gipsede ham inde. Uheldet betyder fire ugers pause til anføreren, så i bedste fald kan Mikkel Fanø kun være med i den sidste turneringskamp i Serie 3 på hjemmebane mod Mørke IF.

Mathias Fisker tilbage med to mål

”Det var en jævnbyrdig kamp i 1. halvleg med meget spil midt på banen. I pausen lavede vi om på systemet ved at gå fra 4-4-2- til 3-6-1 for at få mere tyngde på vores midtbane. Rasmus Knudsen kom ind på den offensive midtbane i stedet for Kristoffer ”Bubber” Frandsen, som havde spillet back. Rasmus Bang blev sat helt på toppen, og så spillede vi med Christian Basballe og Mathias Fisker som to offensive kanter. Vi fik flere spillemuligheder og fik også overtaget,” siger Nørager B’s træner Claus Vestergaard.

Men IF Midtdjurs fik også chancer, og Nørager-målmand Jesper Bredahl havde to fantastiske redninger i 2. halvleg.

”Vi kom foran på et rigtig flot hovedstød ved Mads ”Pylle” Pedersen på et hjørnespark fra Christian Mørch. Og midt i 2. halvleg var det Mathias Fisker, som scorede på et hovedstød efter endnu et hjørnespark fra Christian Mørch,” fortæller Claus Vestergaard.

Mathias Fisker var tilbage efter en kamp udenfor efter at have fået et hul i hovedet - uden for banen. Og Mathias Fisker, som senest scorede hattrick og et selvmål i 3-3 kampen mod Åstrup/Hammelev IF, var tilbage i målhumør, for den unge kantspiller scorede også målet til 3-0, da bolden efter et godt opspil i højre side blev flyttet hurtigt til siden til Mathias Fisker, som sparkede bolden op i det lange hjørne med en inderside.

”IF Midtdjurs var trætte i 2. halvleg. De havde løbet mange meter i 1. halvleg, mens vi i 2. halvleg kunne høste frugterne af vores anstrengelser,” siger Claus Vestergaard.

På Nørager B’s hold blev unge Gunnar ”Marcello” Pedersen valgt til kampens spiller. Også ”Marcello”s jævnaldrende fætter, 17-årige Sigurd Fisker, fik ros for en god indsats.

Nørager B spiller søndag kl. 14.00 mod TRIF på PR Park i Rønde.

Kampfakta:

Serie 3, Pulje 35

Nørager B - IF Midtdjurs 3 - 0 (0 - 0)

Lørdag 6. oktober kl. 13.30 på Nørager Stadion

Målscorere:

1 - 0 Mads ”Pylle” Pedersen (61. min.)

2 - 0 Mathias Fisker (70. min.)

3 - 0 Mathias Fisker (75. min.)

Publiceret 11 October 2018 05:00