Mathias Busse levede op til sit gamle kælenavn, 'Smokin' Gun', da Åstrup/Hammelev reddede endnu en sæson i Serie 3. Foto: Åstrup/Hammelev

Mathias Busse levede op til sit gamle kælenavn, 'Smokin' Gun', da Åstrup/Hammelev reddede endnu en sæson i Serie 3. Foto: Åstrup/Hammelev

Seriefodbold: ”Smokin’ Gun” gik forrest, da Åstrup/Hammelev IF reddede sig med storsejr over TRIF

Åstrup/Hammelev greb med en dedikeret indsats chancen i 5-0 sejr over TRIF, mens Auning IF tabte nedrykningsduellen med nederlag til AC Norddjurs

Af
Martin Schultz

”Det var noget af en sensation”.

Sådan kalder Åstrup/Hammelev IF’s træner Kim Busse den kendsgerning, at hans hold med en overbevisende sejr på 5-0 over TRIF lørdag eftermiddag sikrede sin forbliven i Serie 3. Åstrup/Hammelev IF’s direkte rival i duellen om en forbliven i serien Auning IF tabte nemlig med 4-3 til AC Norddjurs efter at have ført med 3-1 ved halvleg. Auning IF var bedst i de indbyrdes opgør med Åstrup/Hammelev IF, og havde begge nedrykningstruede hold vundet deres kampe, så havde der været bud efter Åstrup/Hammelev i elevatoren på vej ned gennem rækkerne.

”Det var ikke i vores egne hænder af afgøre vores skæbne. Men nu skulle det være. Vi var sat op og spillede vores suverænt bedste kamp i dette efterår,” siger Kim Busse.

Åstrup/Hammelev IF holdt sig løbende orienteret om udviklingen i kampen på Auning Stadion, og ved halvleg var der med en 3-1 føring til Auning IF ikke meget håb tilbage.

”Det var spændende til det sidste, og det var en rimelig overraskende udgang på duellen,” siger Kim Busse.

”Det var fortjent, at Åstrup/Hammelev IF vandt kampen, når jeg tænker på den indstilling vi havde. Det var røv og nøgler. Vi havde talt om, at det var vigtigt, at vi fik sluttet ordentligt af. Nu tabte vi de sidste tre kampe med en målscore på 0-11. Hvis vi skal komme videre, skal der andre boller på suppen,” siger TRIF-træner Martin Hornbæk Nielsen, hvis unge og talentfulde mandskab mandskab havde håbet på at kunne blande sig i oprykningskampen i efteråret.

”Vi gik ind til denne sæson med en forventning om at være med i toppen. Det kom vi ikke til, og flere af spillerne er skuffede. Men det har vi kun os selv at takke for,” sagde Martin Hornbæk Nielsen for nogle uger siden efter 2-0 nederlaget til IF Midtdjurs.

Mathias ”Smokin Gun” Busse som i sine unge dage

Åstrup/Hammelev IF kom frem over stepperne fra første fløjt og var efter 20 minutter foran med 2-0 på to mål efter hjørnespark ved Mathias ”Smokin’ Gun” Busse og Emil Block.

Efter en halv time kom hjemmeholdet foran med 3-0, da et frispark blev sendt ind i feltet, hvor Mathias Johnsen sparkede bolden i mål. Efter 40 minutter var det Martin Fiehn, som sparkede et direkte frispark ude fra siden. Bolden sejlede henover alles hoveder og gik direkte i mål. Ti minutter ind i 2. halvleg blev Frederik Hougaard spillet i dybden, og han scorede til 5-0 ved at sende bolden gennem målmandens ben.

”TRIF havde bolden en del og pressede, men blev ikke farlige. Og i 2. halvleg prøvede de efter vores 5-0 scoring at begrænse nederlaget, og kampen blev for det meste til en masse duelspil på midten af banen,” fortæller Kim Busse.

”Der var stor lettelse hos os efter vores sejr og Auning IF’s nederlag. Vi holdt afslutning og det var noget af en fest med 25 mænd og uden kvinder,” siger Kim Busse, som ikke er afklaret med sin situation som træner i næste sæson.

Kampens spiller på Åstrup/Hammelevs hold blev Matthias Busse, som ifølge faderen Kim Busse spillede sin bedste kamp i denne sæson og viste det spil, som ledte tankerne tilbage til hans unge dage som lovende angriber, hvor han fik sit tilnavn ”Smokin’ Gun”. Men der var også ros til U19-spilleren Mads Kildal Christensen, som gjorde det forrygende i sin første seniorkamp.

Mere energi til fest end til kamp

Også TRIF skulle hjem og holde afslutningsfest i Pyramiden i Rønde Idrætscenter. I alt 45 ud af lidt over 50 seniorspillere deltog i en ”suveræn” afslutningsfest.

”Det var vanvittigt hyggeligt og festligt. Kunne spillerne møde med halvt så meget energi til kampene, så var vi nået langt,” siger Martin Hornbæk Nielsen.

Men kampen på Aastrup Stadion var nærmest noget som skulle overstås.

”Det var en pinlig indsats. Vi kom hurtigt bagud og der bredte sig en opgivenhed. Rasmus Søegaard forsøgte at trække folk op, og Tobias Stenshøj Mathiessen og Anders Vestergaard Hansen gjorde det godt i forsvaret. Men det var fanme pinligt,” mener Martin Hornbæk Nielsen.

”Vi havde bolden meget, som vi plejer, men vi er bare så ineffektive, når vi skal sparke den i mål. Og så fik vi dumme mål imod os: to mål på hjørnespark, to mål på høje indlæg i feltet og et målmandsdrop.”

Men ifølge Martin Hornbæk Nielsen gav spillerne hinanden hånd og krammere på en bedre og fornyet indsats i foråret.

”Den her sæson har været lige ved og næsten, men indimellem med rigtig fede momenter. Jeg arbejder med en sindssyg fed gruppe unge mennesker, som møder op til træning og træner for fuld tryk. Men vi skal have skærpet vores fokus på, at vi spiller fodboldkampe for at vinde,” siger Martin Hornbæk Nielsen, som glæder sig over en positiv udvikling i TRIF’s voksne fodboldafdeling. Serie 3 holdet blev nr. 4 og Serie 4 holdet endte som nr. 3, Serie 6 holdet blev nummer et og rykker op, og U19 holdet med vandt Liga 2.

”Nu træner vi hver onsdag frem til jul, og så giver vi den fuld skrald fra nytår,” slutter TRIF-træner Martin Hornbæk Nielsen.

Kampfakta:

Serie 3, pulje 35

Åstrup/Hammelev IF - TRIF 5 - 0 (4 - 0)

Lørdag 3. november kl. 13.30 på Aastrup Stadion

Målscorere:

1 - 0 Mathias Busse (15. min.)

2 - 0 Emil Blok (20. min.)

3 - 0 Mathias Johnsen (30. min.)

4 - 0 Martin Fiehn (45. min.)

5 - 0 Frederik Hougaard (55. min.)

Publiceret 09 November 2018 11:30