Rønde Skole klar til kredsfinale mandag i Ekstra Bladets berømte og historiske skolefodboldturnering. Foto: Ekstra Bladet

Rønde Skole klar til kredsfinale mandag i Ekstra Bladets berømte og historiske skolefodboldturnering. Foto: Ekstra Bladet

Skolefodbold: Rønde Skole spiller kredsfinale efter seks sejre

Rønde Skoles drenge spiller mandag på udebane mod Hovedgård Skole om at gå videre til forårets kvartfinaler i Ekstrabladet Skole Fodbold

Af
Martin Schultz

For Rønde Skoles bedste fodboldspillende drenge står mandagen på andet en dansk og regning.

Rønde Skoles fodboldhold har nemlig efter seks sejre og en målscore på 28-3 kvalificeret sig til kredsfinalen i den populære skolefodboldsturnering Ekstra Bladet Fodbold, hvor skoler fra hele landet dyster om at blive det bedste skolefodboldhold både blandt pioger og drenge.

Efter seks sejre over lokale hold er Rønde Skole nået til kredsfinalen. Senest gik det i mandags ud over Elsted Skole, da Rønde Skole på mål af Simon Thorsøe og Cilas Brandt på hjemmebanen PR Park i Rønde vandt med 2-1 efter 1-1 ved pausen.

I kredsfinalen møder Rønde Skole eleverne fra Hovedgård Skole, og kampen spilles mandag kl. 11.00 i Hovedgård.

Claus Svenningsen står i spidsen for holdet

Hvis Rønde Skole vinder kampen, er spillerne som det bedste hold i turneringens region Jylland Midt kvalificeret til forårets kvartfinaler, hvor vinderne af turneringens otte regioner mødes i turneringens slutspil.

Det er lærer Claus Svenningsen, som står i spidsen for skoleholdet fra Rønde Skole. Han er en rutineret træner med mange års erfaring og har de seneste tre år trænet det lokale seriehold Auning IF.

”Vi har et meget dygtigt hold, som er bygget op omkring elever fra 8. klasse, som spiller på TRIF’s Liga 2 hold. Holdets store profil er Mathias Sauer, som spiller på Silkeborg IF’s U15 elitehold, som er holdets topscorer med ti mål. Desuden er der to elever med fra 9. klasse og nogle elever fra 7. klasse,” fortæller Claus Svenningsen, som ser frem til en intens og spændende kamp mod Hovedgård Skole mandag formiddag.

Vinder Rønde Skole kampen, skal skoleholdet sidst i marts spille kvartfinale mod et andet hold vest for Storebælt.

Vinder af Ekstra Bladet Skolefodbold 2018/19 findes i finalen 25. april.

FAKTA

Rønde Skoles vej til kredsfinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold 2018/19

  Molsskolen, Knebel - Rønde Skole 1-5

  Syddjurs Friskole, Egens - Rønde Skole 0-7

  Rønde Skole - Marienhoffskolen, Ryomgård 6-0

  Vestervangsskolen, Randers - Rønde Skole 0-2

  Rønde Skole - Sejs Skole 6-1

  Rønde Skole - Elsted Skole 2-1

Publiceret 11 November 2018 18:26