Divisionshåndbold: Træfsikker Storm ikke nok til at hente point til Nørre Djurs HK

Oprykkerne fra Nørre Djurs HK indkasserede det tredje nederlag i træk med 30-28 mod Skive fH i 2. Division, men cheftræner Benny Nielsen er fortrøstningsfuld og fuldt tilfreds med efterårets pointhøst

Af
Martin Schultz

Med et nederlag på 30-28 på udebane mod Skive fH 2 efter en halvlegsstilling på 17-15 sluttede Nørre Djurs HK den første turneringshalvdel i holdets debutsæson i 2. Division.

Nu kan Nørre Djurs HK se frem til en lang turneringspause, fordi klubben forventer at få flyttet holdets to første kampe i januar. Det skyldes, at den 31-årige profil Bryan Mathew Odour i første halvdel af januar skal spille landskampe for sit hjemland Kenya i den afrikanske kvalifikationsturnering. Derfor skal Nørre Djurs HK formentlig først spille om point igen, når Viborg HK kommer på besøg i Nørre Djurshallen 19. januar.

Med det smalle nederlag mod Skive fH sluttede efteråret noget skuffende for oprykkerne fra Nørre Djurs HK, for efter en flyvende start med fire sejre i streg og en topplacering i tabellen, er det blevet hverdag for Nørre Djurs HK, som mod Skive fH tabte den tredje kamp i træk og i de sidste fem kampe kun har hentet et enkelt point i den uafgjorte kamp mod et af topholdene Mors-Thy Håndbold.

Men selvom pointhøsten er gået i stå for Nørre Djurs HK, er indsatsen i den første turneringshalvdel fuldt godkendt af holdets cheftræner Benny Nielsen.

”Jeg er absolut tilfreds med vores pointhøst. Vi fik en fantastisk start på sæsonen, men det var måske en bjørnetjeneste for holdet, som har haft svært ved at håndtere både egne og omgivelsernes forventninger. Selv om holdet har været vant til at vinde efter en flot sæson i 3. Division, som resulterede i en suveræn oprykning, så var jeg klar over, at der nok skulle komme ridser i lakken. Selvfølgelig kommer der op- og nedture, når man rykker et trin op. Men det er en del af processen, at man skal lære at tackle modgangen,” siger Benny Nielsen, som overtog holdet efter oprykningen til 2. Division.

”Jeg er rigtig tilfreds med, at vi nu ligger forholdsvis lunt i det nedre midterfelt. Der skal nok komme flere point ind på kontoen, når vi kommer i gang igen i det nye år.”

Træningsstævne med hold fra 1. Division

Benny Nielsen ser nu frem til den lange kamppause, som vil gøre godt på et mandskab, som er slidt efter 11 hårde kampe i 2. Division.

”Vi bliver ved med at træne, men vi gearer lidt ned i denne uge. Vi kommer til at lægge lag på med primært fysisk træning, og det kommer spillerne til at blive glade for. Så begynder vi træningen igen i uge 2, efter at vi har spillet en træningsturnering mellem jul og nytår. Vi holder et stævne i Nørre Djurshallen 28. og 29. december, hvor vi har inviteret de to 1. Divisionshold Skive fH 1 og Randers HH sammen med Grindsted GIF, Håndbold fra 2. Divisions pulje 2. Det bliver spændende at se, hvor langt vi er fra niveauet i 1. Division,” fortæller Benny Nielsen.

Men der bliver en kamppause helt frem til 19. januar, fordi Nørre Djurs HK ønsker at flytte kampene mod NNHF-Lemvig og Aars HK i Bryan Mathew Odours fravær.

”Bryan spiller så vigtig en rolle på vores hold, at vi ønsker kampene flyttet som det er muligt, fordi han skal spille landskampe for Kenya,” siger Benny Nielsen.

Nørre Djurs HK var porøse i psyken

Nørre Djurs HK måtte tage til Skive uden de to profiler Simon Søgaard Jensen og Rasmus Dalsgård Lund, som begge var forhindret af private årsager. Det gav plads på holdet til de to unge talenter Nikolaj Moll Larsen og Mikkel Milling.

”Det var en kamp, hvor der spillemæssigt var mange ting at glæde sig over – ikke mindst angrebsmæssigt. Men vi var sårbare især i forsvarsspillet og i vores kontraspil. Vi havde begge vores målmænd Kristoffer Petersen og Kasper Kolstrup Møller i spil i kampen, men de var prisgivet bag et usikkert forsvar. Vi var bagud med 17-15 ved pausen, og så mange scorede mål imod os i en halvleg siger alt om vores defensiv,” siger Benny Nielsen.

”Vi fik en god snak i pausen for at få vores forsvars- og kontraspil på plads. Det lykkedes os at få mere tempo i vores spil, og i løbet af ti minutter gik fra at være bagud med 19-15 til at være foran med 24-22,” fortæller Benny Nielsen.

”Men vi var porøse i psyken og der skulle ikke meget til at skubbe tingene den anden vej. Det kom til at gøre ondt, at vi løb ind i en to minutters udvisning til Nicolaj Danefeld Hansen. Hjemmeholdet fik kontakt igen, og så kom vi bagud med et mål. Nu skiftede stillingen mellem uafgjort og at vi var bagud med et mål. indtil vi indenfor de sidste seks-syv minutter kom bagud med to mål. Vi kunne ikke holde fast, så vi tabte med 30-28.”

Benny Nielsen fremhæver fløjspilleren Henrik Storm Pedersen, som spillede sin bedste kamp i efteråret og blev topscorer med fem mål.

”Ingen stak ud, ud over Storm, men det var en fin angrebsindsats af hele holdet. Vores modstander fik vendt kampen. Og det var det nok til at vælte læsset, da vi kom bagud midt i 2. halvleg, Men nu skal vi bruge kamppausen til at samle energi og skabe overskud. Vi er fortrøstningsfulde,” siger cheftræner Benny Nielsen.

Kampfakta:

2. division, Pulje 1

Skive fH 2 - Nørre Djurs HK 30 - 28 (17 - 15)

Lørdag 8. december kl. 16.30 i KCL Skive, Hal 2

Målscorere:

  Henrik Storm Pedersen: 5 (1) mål

  Bryan Mathew Odour: 4 mål

  Mathias Nymark Rasmussen: 3 mål

  Joachim Pedersen: 3 mål

  Jacob Pedersen: 3 mål

  Nicolaj Danefeld Hansen: 3 (1) mål

  Rasmus Secher Eldrup: 3 mål

  Simon Østergaard: 2 mål

  Nikolaj Moll Larsen: 2 mål

Publiceret 12 December 2018 15:00