Stolte og lykkelige TRIF piger og trænere efter, at oprykningen kom i hus med 22-21 sejren over Vivild. Foto: TRIF Håndbold

Stolte og lykkelige TRIF piger og trænere efter, at oprykningen kom i hus med 22-21 sejren over Vivild. Foto: TRIF Håndbold

Håndboldpiger skal spise kirsebær med 1. Division

TRIF Håndbolds U14 piger går et spændende forår i møde, hvor spillere og trænere bliver testet maksimalt

Af
Lars Norman Thomsen

HÅNDBOLD TRIF Håndbolds U14 piger er hoppet fra A-rækken til 1. Division på bare 6 måneder. En flot præstation, der blev sat i relief i sidste spillerunde i 2. Division forleden.

TRIF havde misset sin første matchbold ved at tabe 20-17 i Rønde Idrætscenter til Team Favrskov. Derfor skulle pigerne have minimum et point i sæsonens sidste opgør mod Vivild, der blev spillet i Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskoles halkompleks.

Hjemmeholdet kunne med en sejr også være inde i billedet til den forjættede oprykningsplads til 1. Division, så nerverne sad uden på tøjet af de to holds spillere, der blev bakket op af mange tilskuere på lægterne.

Efter en hyper-nervøs start så det ud til, at TRIF's oprykningsdrømme var langt væk. Et tændt hjemmehold førte således med fem ved pausen.

Direkte rødt

Kort ind i anden periode indtraf en afgørende hændelse, som gjorde, at TRIF kunne komme tilbage i kampen.

Vivilds målmand ramlede ind i en TRIF spiller i et kontraangreb, og det takserede kampens opmand til direkte rødt kort og farvel og tak til Vivild målmanden.

"Vi sled os ind i kampen igen, og med 15 sekunder tilbage var stillingen 21-21, men det lykkedes os at score endnu et mål, så vi vandt 22-21," fortæller en glad Anders Rasmussen, en fjerdedel af træner-kvartetten hos TRIF-pigerne.

De tre andre er: Florian Wichert, Ida Bang Mogensen og Kenneth Aarøe.

Historisk oprykning

"Det er fantastisk, at vi når det mål, vi har sat os for. Pigerne har været virkelige gode til at give den fuld gas til både træning og kampe. Nu er det vigtig, vi forsætter det gode arbejde, så vi har mulighed for at kunne være med i 1. Division. Her er der nemlig ikke plads til de store udfald, vi har haft de sidste to kampe," siger Anders Rasmussen.

Det er første gang i TRIF Håndbolds historie, at klubben har et U14 hold med i 1. Division. Her hedder modstanderne ikke længere Team Favrskov, Vivild og Ebeltoft, men i stedet Vejle Håndbold Klub, Hørning Håndbold, AGF, Århus 2, Horsens HK og Ikast f. S.

"Det næste halve år kommer til at byde på mange spændende eventyr for TRIF pigerne. Blandt andet et julestævne i Thy, en sæson i 1. division, og et udlandsstævne. Det kommer til at kræve en ekstraordinær indsat fra både spillere og trænere for at kunne komme til at spille med i toppen af 1.Division. Vi er dog fortrøstningsfulde og tror på, at alle er klar på opgaven," siger en optimistisk Anders Rasmussen.

TRIF debuterer i 1. Division 6. januar, hvor holdet gæster AGF i Frederiksbjerghallerne i Aarhus.

Første hjemmekamp i Rønde Idrætscenter er programsat til 10. januar. Her kommer Ikast f. S. på besøg.

Bredden med

TRIF kan mønstre to hold i U14-årgangen, men træner-kvartetten ser gerne endnu flere spillere melde sig under fanerne. For eksempel lokale talenter, der vil træne tre gange ugentligt og prøve sig selv af i et miljø, hvor der er plads til både elite og bredde.

Publiceret 19 December 2018 12:18