Henrik Storm Pedersen blev topscorer med ni mål, da Nørre Djurs HK slog ASA med 34-22 i Santander Cup. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Henrik Storm Pedersen blev topscorer med ni mål, da Nørre Djurs HK slog ASA med 34-22 i Santander Cup. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Pokalhåndbold: Storm var som en hvirvelvind i sikker Nørre Djurs HK sejr

Nørre Djurs HK varmede op til divisionsopgøret mod Viborg HK lørdag med en sikker sejr på 34-22 over ASA i pokalturneringen Santander CupNørre Djurs HK varmede op til divisionsopgøret mod Viborg HK lørdag med en sikker sejr på 34-22 over ASA i pokalturneringen Santander Cup

Af
Martin Schultz

Mens modstanderne i 2. Division allerede er i fuld gang med turneringskampene efter julepausen, så har Nørre Djurs HK holdt en længere kamppause i forbindelse med julen på grund af den rutinerede profil Bryan Mathew Odours deltagelse i kvalifikationskampe med det kenyanske landshold.

Men nu skal der spilles divisionsbold igen i Nørre Djurshallen, for lørdag 19. januar kl. 16.00 tager Nørre Djurs HK imod Viborg HK i ”Hulen” i Glesborg. Og tirsdag aften blev der varmet op til det vigtige opgør, da Nørre Djurs HK i pokalturneringen Santander Cup i Frederiksbjerghallerne i Aarhus mødte ASA’s bedste hold fra Jyllandsserien. Og med en sikker sejr på 34-22 efter 13-11 ved pausen viste Nørre Djurs HK, at spillerne igen er oppe i omdrejninger.

”Vi skulle lige bruge 1. halvleg til at banke rusten af, men det var dejligt med en kamp til at få gang i benene med,” siger Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen.

Henrik Storm Pedersen topscorer med 9 mål

Nørre Djurs HK stillede op uden Bryan Mathew Odour, som stadig befinder sig i Kenya, Rasmus Dalsgård Lund, som havde skaffet en billet til Danmarks VM-kamp mod Østrig i Boxen i Herning, og uden brødreparret Joachim og Jacob Pedersen.

Simon Østergaard slog hånden under pokalkampen og skal undersøges nærmere inden kampen mod Viborg HK på lørdag.

”I 1. halvleg gik det som ventet. ASA fulgte godt med, men vi kom i teten efter 20 minutter og fik skabt et hul. Men ASA overgav sig ikke så let. Vi var foran med 13-11 ved pausen, og i begyndelsen af 2. halvleg fik vi for alvor gang i maskineriet og var foran med 19-12 efter 35 minutter. Jeg var meget glad for, at vi holdt koncentrationen og øgede vores føring gradvist,” fortæller Benny Nielsen.

Den rutinerede fløjspiller Henrik Storm Pedersen blev topscorer med ni mål, hvoraf de fire blev scoret på straffekast.

”I forbindelse med vores kamppause fik Henrik Storm Pedersen bevilget en lille ferie frem mod jul. Og jeg skal love for, at han er kommet tilbage som en hvirvelvind med begejstring og stor appetit. Han strålede virkelig,” siger Benny Nielsen.

Med sejren over ASA er Nørre Djurs HK klar til 5. runde af Santander Cup, hvor ligaholdene træder ind i turneringen.

”Vi håber nu på en lodtrækning ligesom sidste år, hvor vi trak Ribe-Esbjerg HH. Så kan både spillerne og publikum få en på opleveren,” siger Benny Nielsen.

Nørre Djurs HK skal være klar fra start

Men først gælder det Viborg HK, som lørdag kl. 16.00 stiller op i Nørre Djurshallen i en kamp om vigtige point i 2. Division.

Nørre Djurs HK startede som oprykker ud som lyn og torden i rækken og var med sejre i de første fire kampe med i top tre. Pointhøsten ebbede dog ud, og ved julepausen lå Nørre Djurs HK placeret i midterfeltet med 11 point i 11 kampe efter fem sejre, en uafgjort kamp og fem tabte kampe i den første turneringshalvdel.

Viborg HK ligger næstsidst i rækken og har ved årsskiftet skiftet en del ud på holdet og skiftet træner.

”Viborg HK har blandt andet gravet tre tidligere ligaspillere frem. Det bliver ikke en let kamp, og vi skal være koncentrerede og holde fokus på os selv. Vi skal være klar, for Viborg HK kommer med hele banden, og vi skal være der fra start. De kommer for at få point, så jeg er sikker på publikum får en intens oplevelse,” siger Benny Nielsen.

Bryan Mathew Odour opholder sig for tiden i Nairobi og når ikke frem til Glesborg inden lørdag, og Simon Østergaard skal have tjekket sin hånd inden kampen mod Viborg HK.

Kampfakta:

Pokalturneringen Santander Cup

ASA, Aarhus - Nørre Djurs HK 22 - 34 (11 - 13)

Tirsdag 15. januar kl. 18.50 i Frederiksbjerghallerne i Aarhus

Målscorere:

  Henrik Storm Pedersen: 9 (4) mål

  Simon Søgaard Jensen: 7 mål

  Nicolaj Danefeld Hansen: 5 mål

  Mikkel Milling: 4 mål

  Nikolaj Moll Larsen: 3 mål

  Mathias Nymark Rasmussen: 3 mål

  Henrik Pedersen: 2 mål

  Rasmus Secher Eldrup: 1 mål

Publiceret 16 January 2019 16:00

SENESTE TV