Hornslet IFs velspillende playmaker Therese Due må sidde skadet udenfor i forårets spændende kampe, hvor Hornslet skal forsøge at holde sig over nedrykningsstregen i 3. Division. Foto: Hornslet IF

Hornslet IFs velspillende playmaker Therese Due må sidde skadet udenfor i forårets spændende kampe, hvor Hornslet skal forsøge at holde sig over nedrykningsstregen i 3. Division. Foto: Hornslet IF

Divisionshåndbold: Hornslet må undvære stærk playmaker resten af sæsonen

Playmaker Therese Due er ude med en knæskade resten af sæsonen, men Hornslet IF fik omsider point igen med 19-17 sejren over bundproppen Hammel GF

Af
Martin Schultz

Endelig kom der igen point ind på konto’en til Hornslet IF’s divisionsdamer, da holdet tirsdag aften vandt den vigtige kamp mod Hammel GF med 19-17 og dermed kan møde op med fornyet tro på egne evner i kampen mod ASA søndag formiddag i Frederiksbjerghallerne i Aarhus.

Men det har holdt hårdt for divisionsdamerne, som fik opstarten på sæsonen ødelagt af en skade til holdets playmaker Therese Due, som i årets første kamp i pokalopgøret mod Viby IF blev knæskadet få minutter før tid.

”Vi kan ikke forvente Therese Due tilbage i denne sæson. Det er hårdt for holdet, for vi havde netop bygget et nyt hold op efter tilgangen af Simone Handberg Pedersen og Nanna Brændbyge Hansen i vinterpausen. Therese er en vigtig brik på holdet og har været omdrejningspunkt angrebsmæssigt. Men nu er vi tilbage ved start og skal bygge holdet op på en ny måde,” siger Hornslet IF’s træner Max Ørum Christensen.

I pokalopgøret mod Viby IF var Hornslet IF godt med hele kampen indtil stillingen 21-21, da uheldet med Therese Due indtraf. Gæsterne fra Viby IF vandt kampen med 23-22 og scorede det afgørende mål to sekunder før tid.

Skidt indsats i nederlag til AGF

Hornslet IF rykkede i sommer ned fra 2. Division, men har ikke desto mindre haft et pointfattigt efterår og holdt julepause under nedrykningsstregen efter kun fire sejre i 11 kampe.

Holdet mistede flere rutinerede spiller i sommer og har desuden været ramt af skader i efteråret. Men med tilgangen af holdets tidligere profil Simone Handberg Pedersen og Nanna Brændbyge Hansen med divisionserfaring fra Horsens ser det lyst ud i foråret, selvom holdet må undvære stregspilleren Sara Thrue, som er taget på højskole.

Nanna Brændbyge Hansen har spillet ungdomshåndbold i Ebeltoft IF og Aastrup/Hammelev.

I årets første turneringskamp mod AGF 12. januar på hjemmebane gik det godt nok i 1. halvleg, mens spillerne ikke gjorde ret meget rigtigt i 2. Halvleg og tabte med 24-17 efter 11-10 ved pausen.

”Det var tydeligt, at vores spil ikke hang sammen efter tabet af Therese Due. Vi spillede forkrampet, lavede ikke mål nok og gjorde ikke hinanden gode,” fortæller Max Ørum Christensen.

Vigtig sejr over bundeholdet Hammel GF

Med to nederlag i bagagen var der derfor meget på spil i kampen tirsdag aften mod bundholdet Hammel GF på udebane. Men efter en lige kamp vandt Hornslet IF to vigtige point med en sejr på 19-17.

”Med 7 minutter igen stod det 17-16 til Hammel GF, men så lukkede vi ikke flere mål ind i den kamp. Ved stillingen 18-17 til os tog Julie Kristine Svendsen sagen i egen hånd og trak fra fløjen ind over midten og sprang op og afgjorde kampen med et skud med højrehånden,” fortæller Max Ørum Christensen.

Hammel GF forsøgte fra start at overrumple Hornslet IF med et meget offensivt 3:3 forsvar, og det voldte også gæsterne fra Hornslet problemer at møde dette taktiske træk fra modstanderen det første kvarter.

Men kampen var lige, og selvom Hornslet IF heller ikke i denne kamp scorede mange mål, så stod holdet godt i forsvaret med Nanna Brændbyge Hansen som en god styrmand midt i forsvaret. 10 minutter før tid blev Julie Kristine Svendsen sendt frem i en mandsopdækning af en Hammel-spiller, og selvom Hammel GF i de sidste minutter igen gik over til en offensiv 3:3 opdækning, sikrede Hornslet IF sig med 19-17 sejren to vigtige point inden søndagens kamp mod ASA.

Kampfakta:

3. division, damer. Pulje 3

Hammel GF - Hornslet IF 17 - 19

Tirsdag 15. januar kl. 20.35 i Hammel Idrætscenter

  Simone Handberg Pedersen: 4 mål

  Katrine Solgaard Jensen: 3 mål

  Emma Kærgaard: 3 mål

  Mai Søgaard Bang: 3 mål

  Julie Kristine Svendsen: 2 mål

  Nanna Brændbyge Hansen: 2 mål

  Ida Nielsen: 1 mål

  Linda Assing Christensen: 1 mål

3. division, damer. Pulje 3

  Hornslet IF - AGF 2 17 - 24 (10 - 11)

  Lørdag 12. januar kl. 16.00 i Hornslethallerne

  Pokalturneringen Santander Cup

  Hornslet IF - Viby IF 22 - 23

  Torsdag 10. januar kl. 19.15 i Hornslethallerne

Publiceret 19 January 2019 06:00

SENESTE TV