Mathias Nymark Rasmussen blev efter sejren over Hornbæk SF udnævnt til kampens spiller af Nørre Djurs HK’s ny hovedsponsor Djurslands Bank. Foto Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Mathias Nymark Rasmussen blev efter sejren over Hornbæk SF udnævnt til kampens spiller af Nørre Djurs HK’s ny hovedsponsor Djurslands Bank. Foto Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Mathias Nymark gav en halv tand i sejr til Nørre Djurs HK

Temposætteren Mathias Nymark Rasmussen viste tænder som kampens profil i Nørre Djurs HK’s sejr på 27-25 over Hornbæk SF i 2. division

Af
Martin Schultz

På en stor håndboldsøndag i Nørre Djurshallen med kamp på kamp med ti af klubbens hold fra søndag morgen til søndag aften var 2. Divisionsholdet på banen kl. 18.10 og hentede sig en sejr på 27-25 mod Hornbæk SF efter 9-11 ved pausen.

”Hornbæk SF er et klogt og dygtigt hold med mange rutinerede spillere, som har været med på højere niveau. Men både Jan Mathiesen (assistenttræner, red.) og jeg var lidt nervøse for den tilgang vores spillere ville træde ind i kampen med efter at vi havde leveret en fornuftig indsats mod ligaholdet Århus Håndbold i pokalturneringen for lidt over en uge siden,” fortæller cheftræner Benny Nielsen.

Og trænernes nervøsitet var velbegrundet, for spillerne leverede en indsats under niveau i 1. halvleg, hvor holdet med Benny Nielsens ord skulle være glad for, at det ikke for alvor fik ørerne i maskinen.

Efter en målfattig 1. halvleg var hjemmeholdet bagud med 11-9 ved pausen, men fik blandt andet takket Mathias Nymark Rasmussens hurtige fødder sat mere tempo i kampen.

”Mathias mistede en halv tand under et gennembrud, da han blev ramt på kyssetøjet. Men jeg vil fremhæve ham, for han viste virkelig tænder i kampen. Han shinede som temposætter og scorede tre mål, og det var også Mathias, som spillede op til Nicolaj Danefeld Hansens scoring til 27-25, som afgjorde en kamp, der var lige ved at blive lidt for spændende til slut,” fortæller Benny Nielsen.

Det blev da også Mathias Nymark Rasmussen, som efterfølgende blev kåret til kampens spiller af Nørre Djurs HK’s nye hovedsponsor Djurslands Bank.

Nervepirrende sidste fem minutter

”1. halvleg var en ørkenvandring, og vi skal være glade for at vi kun var bagud med to mål,” siger Benny Nielsen, som startede med Kasper Kolstrup Møller i målet og også havde fløjspilleren Martin ”Bondemanden” Jensen med på fløjen efter en flot indsats mod Århus Håndbold.

Nørre Djurs HK var foran med 2-1 efter fem minutter, men halsede derefter efter gæsterne i resten af halvlegen, hvor Hornbæk SF var foran med både 7-3 og 9-6. Hornbæk SF’s spillere var dygtige til at trække tempoet ud af kampen og hjemmeholdet manglede fart i både angrebs- og forsvarsspillet. Kristoffer Petersen afløste efter godt et kvarter store Møller i målet og denne søndag fik han for alvor fat i målet og havde 13 redninger i resten af kampen.

”Vi tog os en stille og rolig snak i pausen om at vi skulle have mere tempo i vores spil. Og spillerne tog skeen i den anden hånd, og vi fik kontakt ved stillingen 13-13 efter 35 minutter. Kampen vippede frem og tilbage frem til 16-16 efter 40 minutter, men derefter fik vi overtaget i resten af kampen, selvom de sidste fem minutter blev en nervepirrende forestilling,” fortæller Benny Nielsen.

Hornbæk-profil brækkede kravebenet

Med til at vende kampen var en alvorlig skade til en af de spillere, som havde voldt hjemmeholdet mange problemer.

”Hornbæk SF’s Sebastian Schytte så desværre ud til at ud til at have brækket kravebenet. Ham havde vi haft store problemer med at holde, og vi udnyttede den forvirring der opstod på Hornbæk SF’s bænk i forbindelse med Schyttes skade til at bringe os foran med 3-4 mål. Vi havde kampen under kontrol og førte med 26-22 med fem minutter igen. Men så fik vi en udvisning og var ved at sætte det hele over styr, for gæsterne halede ind på os til stillingen 26-25 inden Nicolaj Danefeld Hansen med kampens sidste mål definitivt sikrede os sejren,” fortæller Benny Nielsen.

Med til hjemmeholdets problemer i 1. halvleg hørte, at de to profiler Simon Søgaard Jensen og Nicolaj Danefeld Hansen var så godt som usynlige i kampens indledning.

”Men de begyndte at byde ind i 2. halvleg og fik heldigvis godt fat. Målmand Kristoffer Petersen var med sine 13 redninger med til at få os i gang, holdt os inde i kampen og var i den hektiske afslutning med til at afgøre kampen. Han havde fine redninger til sidst og spillede med stor stabilitet i 2. halvleg. Rasmus Dalsgård Lund havde sine udfordringer med at få flyttet fødderne i starten, men leverede en god indsats i 2. halvleg og scorede to mål og tilkæmpede sig et straffekast. Men kampens profil var Mathias Nymark Rasmussen, som virkelig fik sat tempo i kampen,” mener Benny Nielsen.

”Vi skal være mere bevidste om, at vi også skal spille godt i 1. halvleg. Men glædeligt var det, at vi var gode til at score på vores chancer i denne kamp,” siger cheftræner Benny Nielsen.

Nørre Djurs HK skal allerede i kamp igen torsdag aften, når turen går et godt stykke nordpå til Hjallerup Idrætscenter til mødet med Hjallerup IF, som Nørre Djurs HK i det første møde på hjemmebane besejrede med 33-25.

Kampfakta:

2. division herrer, Pulje 1

Nørre Djurs HK - Hornbæk SF 27 - 25 (9 - 11)

Søndag 24. februar kl. 18.10 i Nørre Djurshallen i Glesborg

27 tilskuere

Målscorere:

  Henrik Storm Pedersen: 6 (3) mål

  Nicolaj Danefeld Hansen: 6 (2) mål

  Simon Søgaard Jensen: 5 mål

  Mathias Nymark Rasmussen: 3 mål

  Rasmus Lund Dalsgård: 2 mål

  Henrik Pedersen: 2 mål

  Simon Østergaard: 1 mål

  Rasmus Secher Eldrup: 1 mål

  Mikkel Milling: 1 mål

Udvisninger:

  Mathias Nymark Rasmussen: 2 min.

  Henrik Storm Pedersen: 2 min.

  Henrik Pedersen: 2 min.

  Simon Søgaard Jensen: 2 min.

Publiceret 25 February 2019 23:32