Martin Jørgensen er noteret for hele 102 A-landskampe og sammenlagt 156 landskampe, hvis man tæller antallet af optrædender på diverse unglandshold med i regnskabet. Arkivfoto

Martin Jørgensen er noteret for hele 102 A-landskampe og sammenlagt 156 landskampe, hvis man tæller antallet af optrædender på diverse unglandshold med i regnskabet. Arkivfoto

Gamle landsholdsstjerner klar til kamp i Ryomgård en fredag i maj

Old Boys landsholdet møder et udvalgt hold fra Djursland til fodboldfest på Ryomgård Stadion fredag 31. maj

Af
Martin Schultz

FODBOLD Kendte tidligere fodboldstjerner stiller op i rødt og hvidt på Ryomgård Stadion, når DBU’s Old Boys landshold fredag 31. maj kl. 18.30 kommer til Djursland for at spille en opvisningskamp mod et hold med lokale spillere, som har tempo og teknik til at matche nogle af landets fordums dygtigste fodboldspillere.

Bag arrangementet står IF Midtdjurs’ fodboldafdeling, som i forbindelse med kampen ønsker hylde to af klubbens kendte skikkelser, nemlig den mangeårige tidligere formand Jakob Olesen og klubbens mest kendte spiller Martin Jørgensen.

”Vi vil gerne hylde Jakob Olesen for hans livslange indsats for fodbolden og Martin Jørgensen for hans flotte karriere. De to koryfæer vil altid have en meget stor plads i IF Midtdjurs’ historie,” siger IFM’s fodboldformand Lars Norman Thomsen. Han håber, at Martin Jørgensen vil være blandt spillerne i rødt og hvidt, når Old Boys landsholdet løber ind på Ryomgård Stadion.

IFM’s fodboldafdeling var i juni 2017 arrangør af en vellykket opvisningskamp mellem AGF og et udvalgt hold fra Djursland, og det er hele det set-up, som klubbens frivillige nu skal rulle ud til kampen 31. maj.

”Vi klarede den opgave med bravour og gjorde os nyttige erfaringer. Nu går vi i gang med planlægningen, for der venter os et stort stykke arbejde,” siger Lars Norman Thomsen.

Sepp Piontek måske med

Det er nogle af landets mest kendte tidligere fodboldstjerner, som kan forventes på banen, når Old Boys landsholdet stiller op. DBU arbejder med en bruttotrup på omkring 50 spillere, som alle har alle har spillet på A-landsholdet, eller som minimum har været udtaget til Ligalandsholdet eller rigtig mange U21-landskampe. Den tidligere mangeårige u-landstræner Per Andersen står i spidsen for holdet, og med i Ryomgård forventes også holdets tekniske direktør, den ikoniske landstræner Sepp Piontek. Holdleder er en anden kendt skikkelse, Simon Rasmussen, der har været med omkring landsholdet siden 1970'erne og frem til Morten Olsens sidste kampe.

”Inden længe melder DBU ud med en bruttolandsholdstrup på 35 spillere til kampen,” siger Lars Norman Thomsen. Sikkert alle kendte navne, som stadig har teknik, timing og overblik til at give tilskuerne en fodboldoplevelse.

Blandt de store profiler, som har spillet på Old Boys landsholdet igennem de sidste par år, kan nævnes Flemming Povlsen, John Sivebæk, Henrik Larsen, Jesper Grønkjær, Thomas Helveg, Stig Tøfting, Rene Henriksen, Niclas Jensen, Martin Laursen og mange flere.

I de seneste kampe har ikke mindst den tidligere AGF-anfører og topscorer Peter Graulund optrådt som måltyv på Old Boys landsholdet.

Publiceret 26 February 2019 10:51