Træner Tonni Kristensen (i midten) får hjælp af Lau Olsen (til venstre) og Peter Møller som holdledere. Privatfoto

Træner Tonni Kristensen (i midten) får hjælp af Lau Olsen (til venstre) og Peter Møller som holdledere. Privatfoto

Seriefodbold: Brug for nye angribere til at lave kasser for Mørke IF

Godt fremmøde til nytårsappel i Mørke IF, men holdet har mistet tre stamspillere og Simon Toft og Lau Olsen er ude i lang tid med skader

Af
Martin Schultz

Med 22 mand omklædt på banen og seks afbud på grund af ferie og arbejde blev det til en godkendt nytårsappel forrige lørdag i Mørke IF, hvor træner Tonni Kristensen fortsætter ved roret efter nedrykningen i efteråret efter en enkelt sæson i Serie 3.

Så den står på Serie 4 fodbold på Mørke Stadion i foråret, hvor Mørke IF blandt andet kan se frem til hård modstand fra Auning IF, som var med til at rykke ud af Serie 3 i efteråret, i en pulje med lutter lokale hold.

Der var et tilfredsstillende fremmøde til nytårsappellen i Mørke IF, hvor Tonni Kristensen (yderst tv) fortsætter som træner. Privatfoto

Der var et tilfredsstillende fremmøde til nytårsappellen i Mørke IF, hvor Tonni Kristensen (yderst tv) fortsætter som træner. Privatfoto

”Jeg vil kalde det en klog pulje, for vi kommer til at møde hold som Rougsø KFUM, Vivild IF, Auning IF og Skødstrup SF, som alle er kloge hold med kloge spillere. Desuden er der et ungt hold som TRIF, som var tæt på oprykning i sidste sæson, og Kolind/Perstrup IF, som med en ny træner (Dennis Holdgaard, red.) på førsteholdet kan give et skub til træningen,” siger Tonni Kristensen, som ser Auning IF som klar favorit i rækken.

To unge spillere rykker op

Blandt spillerne til nytårsappellen var der helt overvejende kendte ansigter, men Tonni Kristensen kan også regne med enkelte nye spillere.

”Vi har fået tilgang af Jarl Iversen fra Ebeltoft, som er flyttet til byen. Han er 28 år og central midtbanespiller, men har været væk fra fodbolden nogle år. Og så er de to U16 spillere Carl Emil og Kishanthand Rasayogam kommet op fra egne rækker. De er dygtige teknikere og løbestærke, men skal selvfølgelig vende sig til tempoet og fysikken,” siger Tonni Kristensen.

Til gengæld har Mørke IF mistet fem spillere, som Tonni Kristensen kommer til at savne, fordi de altid var med og klar til en 100 procent indsats.

”Vi har mistet Emil Møller, som skal arbejde som betjent i Brøndby. Asker Skytte er flyttet til Ebeltoft, hvor hans far er træner. Jonas Malik er flyttet til Århus og spiller kun, hvis vi mangler folk. Samtidig er topscorer Simon Toft kommet til skade med knæet på skiferie og er ude i lang tid. Og så er Lau Olsen ude i 10 måneder på grund af en sprunget akillessene.”

”Vi skal have fundet noget stabilitet efter nedrykningen. Vi skal arbejde med at lukke mere af, så vi ikke lukker 2,6 mål ind pr. kamp. Og så skal vi have fundet nogle nye angribere i stedet for Simon Toft og Asker Skytte. Jeppe Kusk er tre uger på Bali og Marc Poulsen ved militæret, så vi skal have fundet nogen til at sparke en masse kasser ind, når de ikke er til rådighed,” siger Tonni Kristensen.

Mere stabile i træning og kamp

Stoltheden var til at tage og føle på, da Mørke IF sidste sommer rykkede op i Serie 3, men det fysisk stærke hold fik det svært og kom først op i fart mod slutningen af sæsonen.

”Vi kom for sent i gang, for vi var ikke skarpe nok i starten. Vi lavede fejl på fejl, og mangel på selvtillid gjorde udslaget i starten. Vi fik meget ros af både tilskuere og modstandere, som ikke helt kunne forstå, at vi ikke havde flere point, for vi fandt virkelig viljen og gejsten i de sidste kampe. Men det var desværre for sent,” sagde Tonni Kristensen efter sidste sæson, hvor Mørke IF aldrig kom væk fra en placering som bundprop i rækken.

Om holdets muligheder i foråret er Tonni Kristensen mere tilbageholden.

”Ved ikke, hvor vi aktuelt står, men vi skal være stabile i vores træning og kampe. Så må vi se, men vi vil selvfølgelig gerne være med i den sjove ende. Vi regner med at nogen tager over for dem, som er væk og viser, at de vil spille hver gang. Men vi håber generelt, at vi som hold har udviklet os efter en sæson serie 3,” siger Tonni Kristensen.

Blød opstart med få kampe

Teamet omkring holdet bliver udover Tonni Kristensen holdleder Peter Møller, som også er U15 træner i klubben. Derfor hjælper langtidsskadede Lau Olsen som holdleder, så der er to om holdet hver gang.

Nye trænere på 8-mands hyggeholdet er Søren Jensen og Simon Møller.

”Vi har aftalt at samarbejde omkring træningen, og så hjælper vi hinanden med kampene. Vi er vel samlet 37 mand, så det er fint i en lille klub som Mørke IF,” siger Tonni Kristensen.

Forberedelserne byder på færre træningskampe. I stedet er der træningslejr i et luksussommerhus ved Vesterhavet i uge 11 med femkamp og hygge, og weekenden efter foregår i svømmehallen med vandpolo og hygge.

”Vi spillede 34 kampe sidste år og det tog på kræfterne. Så derfor nu mindre kampe, så vi er sultne og batterierne er ladet op, når vi starter turneringen,” siger Tonni Kristensen.

Mørke IF indleder turneringen lørdag 30. marts mod TRIF på Mørke Stadion.

Publiceret 26 February 2019 12:53