Fløjspilleren Julie Kristine Svendsen måtte udgå med en skade mod CHK, Aarhus. Foto: Hornslet IF

Fløjspilleren Julie Kristine Svendsen måtte udgå med en skade mod CHK, Aarhus. Foto: Hornslet IF

Divisionshåndbold: Alle på tavlen i sæsonens bedste kamp i Hornslet IF

Hele holdet præsterede optimalt, da Hornslet IF’s divisionsdamer søndag på hjemmebane sikkert besejrede toptre-holdet CHK, Aarhus med 34-26

Af
Martin Schultz

“Alle spillede en kongekamp og leverede på alle parametre.”

Sådan siger træner i Hornslet IF Max Ørum Christensen, efter at hans hold søndag eftermiddag på hjemmebanen i Hornslet Idræts- og Kulturcenter besejrede Christiansbjerg Håndboldklub, Aarhus med 34-26 efter17-11 ved pausen.

“Det var en virkelig opløftende indsats mod et godt hold. Vi spillede den absolut bedste kamp i denne sæson. De sidste ti minutter af kampen sad Niels (medtræner Niels Christian Pedersen, red.) og jeg på bænken og nød kampen. Vi var i fuld kontrol, og det er lang tid siden jeg har siddet ned de sidste ti minutter af en kamp,” siger Max Ørum Christensen med et smil.

Hornslet IF kom ellers fra lidt af en nedtur, for onsdag aften var holdet løbet ind i en ordentlig øretæve på udebane mod Kolding Håndboldklub, som sendte gæsterne hjem til Hornslet med et nederlag på 32-22.

Kolding Håndboldklub kæmper hårdt mod ASA, Århus om oprykning til 2. division, så derfor stod et afbudsramt Hornslet IF hold over for et af rækkens bedste hold.

“Det blev en kamp som forventet. På grund af skader og afbud stillede vi med fem spillere fra vores Jyllandsseriehold, og skulle vi have en chance, skulle alle ramme topniveauet på dagen. Alle gjorde hvad de kunne, men vi vidste, den var svær. Kolding Håndboldklub er et fysisk meget stærkt hold og kæmper for at rykke op” siger Max Ørum Christensen, som måtte se bort fra Mai Søgaard Bang og Emma Kærgaard og de to målmænd Malene Brejnbjerg og Mia Søgaard Bang. Desuden gik Nanna Brændbyge Hansen i stykker i kampen.

Med fraværet af holdets to målmænd var der endnu engang bud efter veteranmålmanden Karin “Goofy” Rasmussen, som sprang til og stod kampens første 45 minutter.

To stærke kusiner i midterforsvaret

For at stille med et slagkraftig hold i den vigtige kamp mod CHK, Aarhus havde træner Max Ørum Christensen været ude og tale varmt for de to tidligere Hornslet IF profiler, søster Ann Ørum Christensen og kusine Mette Ørum Madsen.

Og de to rutinerede kusiner var friske til at give en hjælpende hånd og spillede begge samtlige 60 minutter i midterforsvaret og leverede en præstation, som ifølge Max Ørum Christensen var “lige til UG”.

“Samtidig er de begge stregspillere og det havde vi brug for. I Mai Søgaard Bangs fravær på fløjen måtte vi rykke Emma Kærgaard fra stregen til fløjen,” fortæller Max Ørum Christensen.

Julie Kristine Svendsen udgik med skade

CHK, Aarhus startede meget offensivt ud i forsvarsspillet i nærmest en 3 - 3 formation, men det lykkedes fløjspilleren Julie Kristine Svendsen at trække en udvisning og derefter et rødt kort på CHK’s ifølge Max Ørum Christensen bedste spiller.

“Men samtidig blev Julie skadet i skulderen ved den aktion, som udløste det røde kort. Så Julie var ude i resten af kampen, og vi måtte endnu engang rokere rundt, så Emilie Gammelvind Sørensen kom til at spille venstre fløj i stedet for Julie,” siger Max Ørum Christensen.

I angrebsspillet var de tre bagspiller Ida Nielsen, Simone Handberg Pedersen og Linda Assing Christensen flyvende, og især Ida Nielsen og Simone Handberg Pedersen var meget træfsikre og nåede op i et imponerende antal scoringer i kampen.

“I 2. halvleg prøvede CHK, Aarhus at tage Simone væk gennem en mandsopdækning, men det gav bare mere plads til Ida Nielsen, Linda Assing Christensen og Emilie Gammelvind Sørensen,” fortæller Max Ørum Christensen.

Med sejren på 34-26 hentede Hornslet IF to vigtige point i bundstriden i 3. division, hvor der er trængsel for at undgå de to direkte nedrykningspladser og den trediesidsteplads, som udløser en playoff-kamp.

Hornslet Iigger på en 9. plads og er dermed lige netop udenfor de “kriminelle” pladser, men kun Hammel GF på sidstepladsen synes helt sat, mens seks hold kæmper om at undgå at komme i fedtefadet.

Hornslet IF skal i ilden igen, når JAI, Århus kommer på besøg i Hornslet Idræts- og Kulturcenter lørdag 16. marts kl. 15.45 i en kamp, som Hornslet IF meget gerne skal have point ud af.

Kampfakta:

3. Division Damer, Pulje 3

Hornslet IF - CHK, Aarhus 34 - 26 (17 - 11)

Søndag 3. marts kl. 16.00 i Hornslet Idræts- og Kulturcenter

Målscorere:

  Ida Nielsen: 10 mål

  Simone Handberg Pedersen: 8 mål

  Emilie Gammelvind Sørensen: 5 mål

  Linda Assing Christensen: 3 mål

  Ann Ørum Christensen: 3 mål

  Emma Kærgaard: 2 mål

  Mette Øum Madsen: 2 mål

  Julie Kristine Svendsen: 1 mål

  3. Division Damer, Pulje 3

  Kolding Håndboldklub - Hornslet IF 32 - 22 (16 - 12)

Torsdag 27. februar kl. 19.00 i Parkhallen i Kolding

Publiceret 05 March 2019 19:30