Fra v.: Søren Gerstrøm, Jakob Olesen og Philip Gerstrøm på kunstgræsbanen, hvor aktivitetsniveauet i dette forår allerede er omfattende

Fra v.: Søren Gerstrøm, Jakob Olesen og Philip Gerstrøm på kunstgræsbanen, hvor aktivitetsniveauet i dette forår allerede er omfattende

Ingen kompromisser bag anlæg af kunstgræsbane

Gerstrøm Entreprenører ApS har stået i spidsen for den store ændring af IF Midtdjurs’ idrætsanlæg i Ryomgård og er med rette stolte af slutresultatet

Af
Martin Schultz

RYOMGÅRD Det er nye tider for store og små fodboldspillere i Ryomgård.

Mens fodboldspillerne sidste vinter nemlig måtte kikke længselsfuldt ind på den ”byggeplads”, som skulle blive til den kommende kunstgræsbane på anlægget ved IF Midtdjurs’ klubhus, står der nu en spritny bane klar til spillerne uanset vejr og vind.

”Kunstgræsbanen var projekteret færdig i november 2017 , og mange kunne ikke forstå, at den ikke blev færdig. Men vejret var ekstremt dårligt med meget regn i efteråret og jorden var alt for blød, og derfor ventede vi til foråret 2018 med at gøre banen færdig. Vi ville ikke gå på kompromis med kvaliteten,” siger Philip Gerstrøm, som står i spidsen for Gerstrøm Entreprenører ApS, der selv stod for projekteringen af kunstgræsbanen.

”Det var svære forhold i efteråret, og vi ville være helt sikre på, at kunstgræsbanen var helt i orden. Så det var en klog beslutning, at vi ikke pressede noget igennem. Der skulle være den rigtige jordfugtighed under anlægsarbejdet,” siger Philip Gerstrøm om arbejdet med kunstgræsbanen, som blev officielt indviet fredag 8. juni 2018 under stor festivitas med blandt andet en fodboldkamp mellem et hold af byrødder og Old Boys fra IF Midtdjurs.

Det går rigtig stærkt

Gerstrøm Entreprenører ApS hører til i Vestergade i Ryomgård og er en kendt virksomhed i lokalsamfundet. Den blev startet i 2000 af Søren Gerstrøm, som de første år sammen med en lille håndfuld ansatte mest var beskæftiget i Ryomgård med gravearbejdet i forbindelse med udvidelsen af XL Byg og med byggemodningen af de attraktive grund i Søparken.

Men virksomheden udviklede sig indtil finanskrisen ramte erhvervslivet i 2007.

”Alt gik i stå i de tre år under finanskrisen, men siden 2010 har vi haft lutter gode år og er gået fra omkring 20 ansatte til omkring 70 i dag. Det kører rigtig stærkt ”, siger Søren Gerstrøm, som har kørt parløb om driften af Gerstrøm Entreprenør ApS med sønnen Philip Gerstrøm, som startede i virksomheden i 2006. Philip har taget kloakmestereksamen og har fået vognmandsbevis, så transport for andre i dag indgår i forretningsgrundlaget. Philip Gerstrøm har løbende overtaget det fulde ansvar for driften. Virksomheden løser opgaver på hele Djursland og Aarhus for en fast kundekreds af især ingeniører og rådgivere. Et generationsskifte er i gang og i januar 2019 trådte Judith Stilling Gerstrøm ligeledes ind i virksomheden.

Kunstgræs for første gang

Gerstrøm Entreprenører ApS har tidligere anlagt fodboldbaner, men det var første gang virksomheden gik i gang med en kunstgræsbane.

”Vi stod selv for projekteringen og fandt sammen Polytan, som stod for kunstgræstæppet. Vi har lært meget og er klar til at påtage os andre opgaver af denne karakter. Det er meget vigtigt, at man sætter sig ind i materialernes beskaffenhed, så det fungerer med en god overflade, som ikke forandrer sig. Bunden skal bygges rigtigt op, og vi har selv udviklet nogle grustyper, så vi får den rette kombination af sten og grus, som giver både hårdhed og virker drænende. Overfladen må ikke ændre sig, for bliver det ujævnt, bliver det som at spille fodbold på et vaskebræt,” siger Philip Gerstrøm.

Et fantastisk anlæg

Gerstrøm Entreprenører ApS har også stået for de øvrige ændringer på idrætsanlægget i Ryomgård.

”Den tidligere grusbane bag ved klubhuset er lavet om til en græsbane, og den bagerste bane ud mod Marie Magdalene er udvidet. Så hele anlægget nu hænger flot sammen og fremtræder perfekt,” siger Philip Gerstrøm.

Græsset på de nye baner er kommet op og gror som det skal, men græstæpperne skal beskyttes en rum tid endnu, før fodboldspillerne tager over.

I Baneforeningen bag den nye kunstgræsbane er der stor tilfredshed med det nye anlæg.

”Gerstrøm Entreprenører har gjort et rigtig godt stykke arbejde med at anlægge kunstgræsbanen og med udvidelsen af bane 4 og omlægningen af den gamle grusbane til en græsbane. Det er en gammel drøm i Ryomgård at få en kunstgræsbane, endog med et lysanlæg i superligaklasse, og med udvidelsen af bane 4 og med græs på den gamle grusbane har vi fået et fantastisk anlæg, som vil være til gavn for alle, som vil spille fodbold,” siger formand for Baneforeningen, den tidligere mangeårige fodboldformand i IF Midtdjurs, Jakob Olesen.

Hele vinteren er der blevet trænet flittigt på kunstgræsbanen. Mange IFM-hold har valgt at træne udendørs i samtlige årets måneder.

Det er næstformand og kampfordeler i IFM Midtdjurs Fodbold, Charlotte Dalby, der organiserer udlejning af kunstgræsbanen, og der er allerede stort run på den nye bane fra IFMs egne hold, DBU Jylland og andre klubber.

Publiceret 06 March 2019 19:00