Gertrud Bergs keramik i Galleri Babette bryder med den runde form. Pressefoto
Gertrud Bergs keramik i Galleri Babette bryder med den runde form. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

To malere og en keramiker udstiller i Galleri Babette

Lørdag 15. juli ferniserer Galleri Babette på Holmbjergvej 95A i Knebelbro en udstilling med maleren Poul Esting, maleren Kai Piepgras og keramikeren Gertrud Berg.

Poul Esting udstiller under temaet ”And so what IV? , der er en opfølgning på tre andre udstillinger, som han har haft i Galleri Babette. Billederne er inspireret af kunstnerens årlige malerophold i Italien og kontakt med det italienske kunstnermiljø – det klassiske, der mødes med det avantgardistiske.

Kai Piepgras er tysk og bosat i Kiel. Han har malet siden 1980'erne og hans surrealistiske billeder har en markant og personlig stil , der er udført med en håndværksmæssig kunnen, som, udover billedernes indhold, er et studie værd. Piepgras's maleri går altid bag ved og over realiteten, men hans verden er ikke højtflyvende - også selvom nogle af hans figurer svæver oppe i skyerne.

Keramikeren Gertrud Berg er udlært på Århus Kunstakademi hos Kim Holm. Hun udstiller hovedsagelig unikakeramik på denne udstilling. En studierejse til Sicilien, hvor hun besøgte nogle af de mange pottemagerværksteder og så deres store flotte fade og krukker, blev dog ikke den største inspiration for hende. Det blev derimod en lille uanselig skål på morgenbordet i det hyggelige agriturismo, hvis form resulterede i udviklingen af ”bølgekeramik”, som har optaget og fascineret hende lige siden. Gertrud Berg stiller sig selv det spørgsmål: ”Og hvorfor skal en kop eller en kande i grunden altid være rund? Det er spændende at bryde den runde form med optrukne riller ,buler, bølger, kanter med mere. Især i mit hårdtbrændte lertøj elsker jeg at fremstille mine ting med et levende og utraditionelt udtryk, og dette bærer min keramik mere og mere præg af,” siger Gertrud Berg.

Udstillingsperioden er 15. juli til 20. august. Åbningstiden er fredag - søndag kl. 13 - 17 samt efter aftale.

Publiceret: 06. Juli 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere
Adresseavisen Syddjurs
Seneste
Adresseavisen Syddjurs
Mest læste
Adresseavisen Syddjurs
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!