Tidligere kommunal topchef i Grenaa fængslet i våbensag

En pensioneret kommunal topchef hos Norddjurs Kommune er i al hemmelighed blevet anholdt og fængslet i en omfattende våbensag.

Af
Af Lars Norman Thomsen

En pensioneret topchef i Norddjurs Kommune er mistænkt for ulovlig handel med våben. Den 66-årige Grenaa-borger sidder i dag bag tremmer i sagen, som også afdækker fund af en ladning ulovlige våben. Det skriver Århus Stiftstidende fredag.
I al hemmelighed er den tidligere embedsmand fremstillet i grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre ved retten i Randers, hvor han blev fængslet i fire uger.
- Jeg kan bekræfte, at en mand er fængslet. Men jeg hverken kan eller vil udtale mig yderligere, siger politiinspektør fra Østjyllands Politi, Ole Madsen, til Århus Stiftstidende.
Ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger drejer mistanken sig om handel samt besiddelse af ulovlige skydevåben. Kilder betegner overfor avisen sagen som "omfattende".
Den mistænkte, tidligere chef i den kommunale forvaltning i Grenaa er kendt som en entusiastisk våbensamler, og han er ligeledes et velrenormeret blad i internationale kredse for sin specialviden om blandt andet tyske våben fra før og under Anden Verdenskrig.
Vagthavende ved Østjyllands Politi sagde lørdag til Lokalavisen, at han ikke ønskede at bidrage med yderligere kommentarer til sagen, der nu efterforskes intensivt.

Publiceret 06 June 2009 11:09