Modelfoto

Modelfoto

Den perfekte undskyldning for at lade opvasken stå

Hvis hjemmet ser beboeligt ud, er der mindre risiko for indbrud

 
Efterårsferien er normalt en af de perioder, hvor der sker flest indbrud. Derfor kører Østjyllands Politi i år rundt til tre forskellige steder i kredsen og deler gode råd og erfaringer ud til borgerne.
Helt konkret stiller politiet i løbet af uge 42 op i Viby, Hadsten og Randers med en stor politivogn og to betjente, der vil tage en snak med borgerne om, hvordan de bedst sikrer sig mod indbrud. De vil blandt andet dele materiale ud og lytte til borgernes input og erfaringer i forhold til indbrud.
Vicepolitiinspektør Gert Bisgaard opfordrer borgerne til at være ekstra opmærksomme i efterårsferien for at undgå indbrud.
"Indbrudstyvene trækker for alvor i arbejdstøjet, når andre tager på ferie. Hvis du sikrer dit hus ordentligt og laver en aftale med naboerne om at holde øje med huset, så gør du tyvenes arbejde sværere og mindsker risikoen for indbrud. Hvis du ser mistænkelige personer eller biler i nabolaget, så ring til politiet med det samme," siger Gert Bisgaard i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.
"Vi har et vågent øje rundt omkring i hele kredsen og laver et stort forebyggende arbejde i forhold til indbrud. Men vi kan ikke være overalt, så derfor har vi brug for borgernes hjælp til at begrænse antallet af indbrud så meget som muligt," siger Gert Bisgaard.
Politivognen og betjentene vil være på Viby Torv tirsdag, på Hadsten Torv onsdag og på Østervold i Randers torsdag. Alle steder fra klokken 13 - 15. 
-jr
 

Politikommissær Allan Aarslev er leder af forebyggelsessektionen i Østjyllands Politi.

Politikommissær Allan Aarslev er leder af forebyggelsessektionen i Østjyllands Politi.

Gode råd til at forebygge indbrud

• Aftal nabohjælp. Få naboen til at gå en runde om dit hus, mens du ikke er der og få ham til at tømme din postkasse m.m. 
• Sikr dine døre og vinduer ordentligt 
• Rod gerne lidt og lad opvasken stå, når du tager afsted, så det ser beboet ud 
• Forsøg ikke at friste tyven med dyre genstande i vinduerne 
• Lås skuret og fjern redskaber, som kan bruges til at bryde ind med 
• Sørg gerne for lys med bevægelsescensorer rundt om huset 
• Undgå alt for høje hække og hegn rundt om dit hus, så tyven kan operere i fred 
• Træk gardiner fra nogle steder, så det ser ud som om, nogen er hjemme 
• Gem ekstranøglerne langt væk, så tyven ikke kan få fat i dem 

Kilde: Østjyllands Politi

Publiceret 16 October 2017 16:00