Foto:

Foto: Øxenholt Foto

Dramatisk biljagt:

Flere personer var tæt på at blive påkørt

En politipatrulje måtte tilkalde forstærkning, da to personer i en bil forsøgte at stikke af

Af
Jonas Wrede Hansen

Opdateret klokken 16:17

En lokalbetjent fra Rønde kom på en noget større opgave, end han nok lige havde regnet med, da han torsdag 12.37 fik færten af en mulig narkobilist på Parkvej i Mørke. For da politipatruljen bad bilisten om at standse bilen, hvori der i øvrigt også sad en person på passagersædet, speedede han op og forsøgte i stedet at køre fra politiet. Det oplyser Janni Lundager, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, til Lokalavisen.

"Han ville ikke standse bilen, så det fik patruljen til at anmode om assistance fra flere patrulje," fortæller hun.

I alt jagtede fem politibiler den formodede narkobilist, som undervejs kørte galt et par gange.

"Han påkørte også en anden bil, men det var dog ikke alvorligt," fortsætter kommunikationsrådgiveren.

Ved 13-tiden endte biljagten på Birkevej i Rønde, hvor de to mænd i flugtbilen blev anholdt. Der er tale om to mænd på 22 og 24 år fra lokalområdet. Det endnu ikke helt klarlagt, hvad de bliver sigtet for, men ifølge Janni Lundager skyldtes biljagten altså en mistanke om, at føreren var påvirket af narko.

Efterlyser vidner

Senere torsdag har Østjyllands Politi valgt at gå ud med en efterlysning af vidner til den dramatiske biljagt. Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at man har været i kontakt med flere vidner, men at man meget gerne også vil i kontakt med de personer, som oplevede de scener, der er beskrevet herunder.

I den forbindelse biljagten påkørte føreren en sort Ford Focus Stationcar (formentlig årgang 1999-ca. 2005), da han kørte frem for ubetinget vigepligt ved Ebeltoftvej i Mørke. Østjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med føreren/ejeren af denne bil.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Bilen, som personerne forsøgte at køre fra politiet i, fik tydelige skrammer som følge af flere små uheld i jagten.

Bilen, som personerne forsøgte at køre fra politiet i, fik tydelige skrammer som følge af flere små uheld i jagten. Foto: Øxenholt Foto

I Rønde kørte bilen fra Ceresvej ud på Hovedgaden, hvor føreren kørte frem for ubetinget vigepligt og foretog et højresving. I samme øjeblik kom en grøn skraldebil kørende, og føreren af skraldebilen bremsede hårdt op og undgik med nød og næppe at påkøre bilen. Østjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med føreren af den grønne skraldebil.

Flere tæt på at blive påkørtFøreren fortsatte ad Hovedgaden og ville dreje til venstre lige før Danmission Genbrug, men ramte ved siden af og kørte i stedet ind i en mur. Lokalbetjenten kørte herefter op på siden af bilen og ville anholde føreren, der dog fik sat bilen i bakgear og bakkede ind i en Suzuki, der kom kørende på Hovedgaden, og også var tæt på at bakke ind i hvad der formodes at være den samme skraldebil, der kort forinden havde udgået en kollision.

Herefter satte føreren atter bilen i gear og fortsatte, ifølge vidner på stedet, imod færdselsretningen og op på fortovet, hvor han, ifølge vidnerne, var tæt på at påkøre flere personer, herunder to ældre kvinder. Politi vil meget gerne i kontakt med alle de personer, der var tæt på at blive ramt.

Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Publiceret 02 January 2020 14:36