Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Falsk sikkerhedrådgiver på spil i Grenaa

En "Per"son forsøgte onsdag eftermiddag at begå økonomisk kriminalitet mod en 67-årig mand fra Grenaa

En 67-årig mand fra Grenaa blev onsdag eftermiddag klokken 15.00 ringet op af en mand, der sagde, at han hed "Per" og var sikkerhedsrådgiver i Danske Bank, men det viste sig ikke at være sandt, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

""Per" fortalte den 67-årige, at svindlere var i færd med at overføre 73.000 kroner fra den 67-åriges konto samt 8.000 kroner fra den 67-åriges hustrus konto til en fremmed konto. For at stoppe overførslen, skulle "Per" bare bruge den 67-åriges CPR-oplysninger samt Nem-ID og login. Den 67-årige begyndte at finde oplysningerne til "Per", men kom undervejs i tanke om, at det virkede lidt mistænkeligt. Den 67-årige sagde derfor, at han gerne ville kontakte sin egen bank i stedet, oplyser politiet i døgnrapporten.

"Per" svarede, at Danske Bank var lukket på grund af corona-virus, så den 67-årige kunne ikke ringe til dem. I stedet var "Per" nu ansat som sikkerhedsrådgiver, mens banken var lukket. "Per" rådede den 67-årige til, at både han og hans kone skulle lukke deres mobiltelefoner og tage simkortet ud og lade være med at bruge deres computere indtil kl. 10.00 den følgende dag. Den 67-årige syntes samlet set, at det hele lød for mystisk, og han meddelte "Per", at han ville kontakte politiet og afsluttede samtalen. Han skyndte sig derefter at ringe til Danske Bank og få spærret både Nem-ID og alle parrets konti.

Politiet modtager jævnligt anmeldelser om økonomisk bedrageri.

"Vi opfordrer til, at man aldrig udleverer personlige oplysninger i telefonen. Banker og offentlige myndigheder har de oplysninger om dig, som de har brug for, og vil aldrig have behov for at få dit Nem-ID over telefonen," lyder det fra Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jwh

Publiceret 13 August 2020 15:31