Vild politijagt efter vanvidsbilist begyndte i Aarhus og endte i Favrskov Kommune

Patruljer fra Østjyllands Politi jagtede natten til fredag en narkobilist, som først blev standset efter 43 kilometers eftersættelse.

Artiklens øverste billede
Politiet var natten til fredag ud på en vild jagt efter en vanvidsbilist, som førte patruljer igennem flere østjyske kommuner. Arkivfoto.

Da en patrulje klokken 03.43 natten til fredag på Kirkepladsen i Skødstrup blev opmærksom på en bil, som den ønskede at standse ved en rutinekontrol, blev det starten lang jagt, som førte politiet ind i tre forskellige østjyske kommuner. Først 43 kilometer senere blev bilisten standset ved Voldum.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Under den lange politijagt kunne betjentene konstatere, at føreren kørte mere end dobbelt så hurtigt end det tilladte, og flere gange kørte føreren også hasarderet ved at køre over spærreflader, venstre om helleanlæg, i modsatte vognbane og mod ensretningen.

Jagten førte også politiet ind og ud af Hornslet ad Tingvej og Borupvej. På Borupvej havde en patrulje ifølge politiets døgnrapport lagt stop-sticks ud for at få standset bilen. Men det havde tilsyneladende ingen effekt, og føreren fortsatte sin kørsel i retning mod Skader og Voldum, hvorefter han fortsatte ud ad Clausholmvej.

På Clausholmvej ved Voldum stod endnu en patrulje klar med stop-sticks, hvilket denne gang havde den ønskede effekt, idet et eller flere dæk punkterede. Føreren mistede herredømmet over bilen og endte med at påkøre en lygtepæl.

Den 27-årige mand, der sad bag rattet, blev anholdt og er foreløbigt sigtet for både spirtus- og narkokørsel, for kørsel i frakendelsestiden, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for adskillige overtrædelser af færdselsloven. Antallet af sigtelser er endnu ikke endeligt opgjort, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Da der efter politiets vurdering var tale om vanvidskørsel med hastigheder på over det dobbelt af det tilladte, blev bilen, der tilhører en 48-årig kvinde, desuden beslaglagt med henblik på konfiskation.

jwh

Læs også

Del artiklen