Kraftige vindstød væltede træer flere steder

Falck blev torsdag eftermiddag og aften kaldt ud til flere væltede træer i Østjylland.

Artiklens øverste billede
Flere steder i Østjylland blev der torsdag eftermiddag og aften meldt om væltede træer på vejbaner. Arkivfoto: Per Rasmussen

Østjyderne fik torsdag en lille forsmag på det vejr, som stormen Malik forventer at give hele landet i løbet af weekenden. Flere steder fik politiet således meldinger om væltede træer, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

I flere tilfælde var træerne faldet ned på vejen og spærrede for trafikken. Ingen kom dog umiddelbart til skade i den forbindelse, og træerne på vejen blev fjernet af Falck.

I weekenden rammer stormen ’Malik’, som ifølge TV2 Vejret først rammer den vestlige del af landet, hvorefter den vil brede sig over Kattegat-området og til det østlige Danmark.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har fredag morgen udsendt et varsel om farligt vejr, der gælder fra lørdag kl. 16 til søndag kl. 08, hvor vindstødene i dele af Jylland kan nå helt op på orkanstyrke, skriver de.

Varslingen er et såkaldt Kategori 2-varsel, der betyder, at vejret kan påvirke omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. DMI opfordrer til at være ekstra opmærksom ved udendørs færden.

jwh

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen