Bilinspektør efter frontal dødsulykke: Bil var helt ovre i den modsatte vejbane

Undersøgelse fra bilinspektør og vidneforklaring belaster ung mand fra Hinnerup, der er tiltalt for uagtsomt manddrab på tysk ægtepar.

Artiklens øverste billede
Et tysk ægtepar, der kørte i den røde bmw, døde efter frontal kollision med den sorte golf, der havde en narkopåvirket 30-årig mand fra Hinnerup bag rattet. Foto: Presse-fotos.dk

»Hele bilen har været over midterbanen. Det er indiskutabelt.«

Sådan lød det i dag i Retten i Randers fra bilinspektøren, der har undersøgt ulykken ved Grenaa i sommer, hvor et ældre tysk ægtepar blev dræbt i en frontal kollision med en modkørende bil.

Bilinspektøren blev tilkaldt ganske kort efter ulykken, der skete 16. juli 2022 cirka klokken 22.50, da det hurtigt stod klart, at det var en meget alvorlig ulykke. 

I retten forklarede bilinspektøren, at den tiltaltes højre bagdæk havde lavet et hugmærke i asfalten på kollisionsstedet. På et foto viste han, at hugmærket var helt ovre i den modsatte vejbane, hvilket førte bilinspektøren til konklusionen, at det var den modkørende 30-årige mand fra Hinnerup, der befandt sig i den forkerte vejbane og kørte ind i det tyske ægtepar.

Vidne kunne ikke mærke puls

Bilinspektøren blev bakket op af et vidne, der havde kørt i bil bag det tyske ægtepar, der kørte i en ældre rød bmw på vej mod Grenaa. Hun fortalte, at hun havde kørt stille og roligt med cirka 70 kilometer i timen bag en ældre rød bil med tyske nummerplader, og at der var meget lidt trafik på stedet og gode oversigtsforhold. 

»Jeg ser en modkørende bil, der kører over i den modsatte vognbane og ind i den tyske bil foran mig. Der lyder et kæmpe brag, og den tyske bil drejer rundt og ned i en grøft, og der kommer røg op,« fortalte kvinden i retten.

Hun standsede op for at hjælpe, ringede 112 og løb ned i grøften til bilen, der var fuldstændig presset sammen, hvor hun så føreren ligge ind over rattet. Hun kunne ikke åbne døren, men fik en arm ind igennem den ødelagte siderude og mærkede efter en puls.

Da hun ikke kunne mærke nogen puls, oplyste hun i telefonen til vagtcentralen, at føreren ikke var i live. På det tidspunkt havde kvinden ikke set, at der var en passager i bilen, så hun løb over til den anden bil, hvor føreren beklagede sig over smerter. Lidt senere fandt hun ud af, at der var en passager i den røde bil, hvor en ældre dame sad helt krøllet sammen og ikke havde nogen puls, hvilket en anden person mærkede efter.

Den tiltaltes forsvarer forholdt i retten kvinden til, at hun kort efter ulykken havde sagt til politiet, at den sorte bil muligvis var trukket over i den modsatte vejbane. Det kunne kvinden ikke huske, hun havde sagt, og hun holdt fast i sin forklaring i retten om, at den modkørende bil var kommet over i den forkerte vejbane.

Bilinspektøren forklarede desuden, at der hverken var bremsespor eller spor efter undvigemanøvrer på ulykkesstedet, så ingen af bilerne havde prøvet at dreje eller bremse.

Undersøgelserne viste endvidere, at den sorte golf havde kørt 89 km/t plus minus 7 km/t og den røde bmw 71 km/t plus minus 7 km/t.

Ingen airbags i den tyske bil

Den tiltaltes forsvarer tog fat i rapporten fra bilinspektøren, hvor der stod, at omfanget af skaderne på den røde bmw og passagererne i bilen ville være anderledes, hvis de havde kørt i en moderne bil med flere sikkerhedsforanstaltninger.

Det bekræftede bilinspektøren i retten uden at komme nærmere ind på, om ægteparret måske kunne have overlevet, hvis de havde kørt i en mere sikker bil.

»Jeg kan ikke sige, om det har haft en lægefaglig betydning.«

Bilen havde eksempelvis ingen airbags, og bilinspektøren forklarede i retten, at der er sket store sikkerhedsmæssige fremskridt i konstruktion af biler siden begyndelsen af 1990’erne, hvor det tyske ægtepars bmw var fra.

Lokalavisen følger op med endnu en artikel fra dagens retsmøde, hvor også den første politibetjent på ulykkesstedet og en anden politibetjent var indkaldt som vidner.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.