Se tallene:

Fald i jule- og nytårsindbrud i Norddjurs - stigning i Syddjurs

Antallet af jule-og nytårsindbrud er faldet med 25 procent i hele kredsen

181 gange blev der begået indbrud i private hjem i Østjyllands politikreds i perioden fra 20. december til 3. januar. Og selvom det er 181 gange for meget, så er det markant færre indbrud end jul og nytår året før, hvor der var 245 indbrud.
"Vi har haft stor fokus på forebyggelse af indbrud op mod jul, blandt andet via informationskampagner og målrettede indsatser, men hvad der præcis har gjort udslaget, det er svært at give et konkret bud på," lyder det fra vicepolitiinspektør René Raffo, der glæder sig over, at færre østjyder har været udsat for indbrud.

Faktisk var antallet af indbrud i jule- og nytårsdagene på det laveste niveau i fem år, og det flugter godt med den generelle tendens i Østjylland, hvor antallet af indbrud i privat beboelse er nedadgående. Og vicepolitiinspektør René Raffo giver gerne borgerne en del af æren.
"Jo mere borgerne selv gør for at indbrudssikre deres hjem og være på vagt i nabolaget, jo sværere bliver det at være indbrudstyv. Borgerne er blevet mere bevidste om at holde øje med mistænkelige personer eller køretøjer, og vi får jævnligt anmeldelser og tip, der fører til anholdelse af indbrudstyve."
Antallet af jule- og nytårsindbrud er faldet i tre af kredsens syv kommuner - Aarhus, Randers og Norddjurs - mens der i Odder og på Samsø hverken i år eller sidste år blev anmeldt et eneste indbrud. Til gengæld steg antallet af indbrud i Syddjurs og Favrskov Kommune, og det understreger, at der stadig er noget at arbejde med.
"181 indbrud er jo stadig for mange, og der var flere borgere i Syddjurs og Favrskov, der oplevede at blive udsat for indbrud i år, så vores indsats fortsætter med fuld styrke - året rundt," lyder det fra René Raffo.
Se antallet af indbrud fordelt på kommuner i grafen herunder.
dp

Publiceret 06 January 2017 11:38