Indehaver af J.H.Justesen og søn, Flemming Justesen (tv.), er tryg ved at give nøglerne videre til Per Kvorning, indehaver af El-Trik Djurslands El Service. Foto: Lars Norman Thomsen

Indehaver af J.H.Justesen og søn, Flemming Justesen (tv.), er tryg ved at give nøglerne videre til Per Kvorning, indehaver af El-Trik Djurslands El Service. Foto: Lars Norman Thomsen

Overdragelse:

Generationsskifte i elektriker-branchen

Af
Lars Norman Thomsen

Lars Norman Thomsen

En velrenormeret elektriker-virksomhed får ny ejer pr. 1. september 2017. Det sker, når J.H. Justesen og søn på Hovedgaden i Allingåbro overtages af El-Trik Djurslands El Service, der hidtil har haft forretningsadresse i Øster Alling på indehaver Per Kvornings bopæl.Det er slut nu, for Per Kvorning har valgt at lade den ny virksomhed have fast base på adressen i Allingåbro, hvor butikken ligeledes indtil videre drives videre med Ulla Justesen som ankermand.

Stærkere virksomhed

Flemming Justesen, 66, der nu sælger sin virksomhed, som han overtog efter sin far, hilser med tilfredshed, at en ung og ambitiøs el-installatør som Per Kvorning, 33, bliver ham, der skal drive familievirksomheden videre.
“Jeg har det godt med, at Per overtager nu, selv om jeg ikke har været i panik for at skulle sælge,” understreger Flemming Justesen, som fortsætter et stykke tid endnu som supervisor for den nye indehaver.
“Det er dejligt, at jeg i en overgangsperiode kan trække på Flemmings store viden og kendskab til faget og kunderne, og inden så længe skal jeg da også med på en rundtur til de faste kunder,” siger Per Kvorning.
Han overtager de mangeårige svende i J.H. Justesen og søn, Ole Rasmussen, anciennitet 42 år, og Martin Petersen, anciennitet 22 år.
Selv har han en svend og lærling ansat.
“Det giver nogle klare konkurrencefordele, at virksomheden bliver dobbelt så stor målt på antal medarbejdere, fordi det giver mulighed for at byde ind på større projekter, hvor to mand kan arbejde sammen om en opgave,” siger Flemming Justesen.
Per Kvorning nikker. Han blev udlært som elektriker i 2006 hos Jon's El i Mørke med efterfølgende arbejde som svend indtil 2010. I fem måneder i 2010 arbejdede han som elektriker hos El:Con i Hornslet, før han startede på el-installatøruddannelsen i 2011, og da uddannelsen var i hus, startede han som selvstændig.

Fortsat blæksprutte

Bygningerne på Hovedgaden 41 fortsætter med at være i Flemming Justensens eje. De har været familiens ejendom siden 1955. Lokalhistorikere vil vide, at der på adressen i fordums dage var afholdshotel.
Bygningerne rummer ud over butik, administration, lager og garageanlæg også tre lejemål, så viceværtsfunktionen skal Flemming Justensen fortsat varetage.
Hans bedre halvdel, Ulla Justesen, 62, der i tre årtier har taget sig af butik, administration og telefon fortsættersom blæksprutte for den nye indehaver.
“Vi har ikke aftalt, om der skal ske ændringer i butikkens sortiment og i forhold til åbningstider. Det snakker vi om løbende, men det skal fortsat være sådan, at vi kan servicere kunder, der kommer ind fra gaden med daglige fornødenheder og hårde hvidevarer,” lover Per Kvorning.Fakta

Virksomhedsoverdragelsen markeres med en reception på Hovedgaden 41 18. august klokken 13-16

Publiceret 07 August 2017 09:13