“Klassisk dansk sommer.” Campingfatter på Auning Campingkan kan sagtens forlige sig med sommervejret, selv om det giver et par huller i belægningen.

“Klassisk dansk sommer.” Campingfatter på Auning Campingkan kan sagtens forlige sig med sommervejret, selv om det giver et par huller i belægningen.

Turisme:

“Vejret gider vi ikke ligge vågne om natten over”

Det er egentlig en behageligt lun eftermiddag, og solen er ofte meget nærværende på himlen, men alligevel begynder regnen pludselig at dryppe ned.
I grunden meget karakteristisk for sommeren 2017, og på Auning Camping trasker campingfatter Bjarne Nielsen da også roligt rundt i shorts og t-shirt, for selv om vejrguderne absolut ikke har været på campingfolkets side, så bliver det mest af alt til et skuldertræk over sommervejrets fravær.
“Personligt har jeg det sådan, at det gider jeg ikke holde mig vågen om natten for. De ting, vi ikke kan gøre noget ved, det skal man lade være med at bryde sin hjerne med. Det giver kun hovedpine. Og det er blandt andet vejret. Vi har jo de rammer at agere i, som Vorherre han giver os, og så er der vel kun én ting at gøre, og det er at få det bedste ud af det,” funderer Bjarne Nielsen over sommerens udfordringer indtil videre.
Naturligvis havde campingfatteren helst set en fuldt belagt campingplads, men han har bestemt ingen planer om at synge med på klagesangene over vejret.
“Jeg vil jo egentlig bare kalde det en klassisk dansk sommer. Der har været superfede dage og perioder med rigtig godt vejr, og så har der været de dage, hvor du næsten regner væk. Selvfølgelig betyder det noget for forretningen, at vi har haft nogle huller, som vi måske ikke havde haft, hvis sommeren havde været jævn. Jeg kan jo godt forstå det, for sidste år lå vi i uge 28 på 13-15 grader og regn og blæst, og i campingbranchen er der meget af den der “festival-effekt”, så når man sidder og planlægger sin ferie i år, så kigger man tilbage og ser, hvordan det var sidste år. Derfor er gæsterne også længere tid om at booke,” fortæller Bjarne Nielsen.

Fremragende sommer

Lidt længere østpå er Kattegatcentret også ret afhængige af vejret. Bare med omvendt fortegn. Her finder gæsterne ofte andre aktiviteter, når sommeren for alvor bager på Djursland, men når den former sig som i år, så er akvariet et yndet udflugtsmål.
“Ja, egentlig er det jo lidt ærgerligt, for her er allerdejligst, når solen skinner og man kan sidde og hygge sig og kigge ud over vandet,” griner forskningsleder Lone Thybo Mouritsen.
Men når det så er sagt, så har Kattegatcentret en særdeles god sommer. I øjeblikket kan akvariet notere 3000 flere gæster, end der ellers var budgetteret med på nuværende tidspunkt, og derfor giver sommeren gode løfter, for det samlede år, når det engang skal gøres op.
“Sommervejret i år er jo bare en fordel for sådan nogle som os. Vi kan se, at bare der er trusler om regn, så stiger besøgstallet. Juli er en meget afgørende måned for os, og i forhold til budgettet forventer vi allerede nu et positivt resultat. Det kan faktisk ikke slå fejl, kan jeg godt sige. Det er svært at sige, om vi slår sidste år, men man kan jo heller ikke slå rekord hvert år,” lyder det fra en glad Lone Thybo Mouritsen.

Publiceret 08 August 2017 07:30