Video:

Kampen mod kræft rullede hen over Djursland

 Anført af den tidligere professionelle cykelrytter Jens Veggerby ruller en to-hjulet velgørende karavane ind i centrum af Auning. Eller egentlig er det en mange-hjulet velgørende karavane for på blot tre år er det lykkedes for indsamlingsprojektet 'Danmark Rundt Team Bodenhoff' at engagere endog rigtig mange deltagere, sponsorer og interessenter i kampen mod børnekræft.
Hen over ni etaper kommer det gode formål rundt i hele landet, hvor alle løbende kan melde sig på en eller flere etaper, og det koncept har vist sig at være en formidabel idé.
I 2015 kørte projektets bagmand Claus Bodenhoff turen alene. Her lykkedes det ham at samle 458.600 kroner sammen, og sidste år meldte endnu flere sig til at støtte den gode sag, hvilket kastede 961.296 kroner af sig. I 2017 lyder målet på 1,5 millioner kroner, som ubeskåret går til Børnecancerfonden, og idémand Claus Bodenhoff er stolt over, at det overhovedet er muligt at stile så højt med et projekt, der blot ruller på sit tredje år.
“Det er en fantastisk udvikling, det har været igennem. Jeg startede med at køre turen alene, men dengang var der nogle stykker, der hoppede på undervejs, og det gav incitamentet til at sige, 'vi må kunne gøre det endnu større'. Der var mange, der ikke troede på det, men det viste sig altså at kunne bære. Vi bygger det langsomt op, for det her projekt skal bare gøres større og større,” fortæller Claus Bodenhoff.

Kæmpe opbakning

Danmark Rundt Team Bodenhoff krydsede i sidste uge Djursland, da 2. etape blev tilbagelagt på ruten fra Grenaa til Tjele ved Viborg. Med sig henover Djursland havde rytterne 60.000 kroner, som lokale sponsorer havde sendt med den gode sag, og målet er naturligvis, at endnu flere skal blive bevidste om projektet.
“Vi er glade for den kæmpe opbakning, vi får rundt omkring. Der er selvfølgelig mange, der ikke kender os endnu, så det er stadig et hårdt stykke arbejde at udbrede kendskabet, men det gør vi nu gerne for de syge børn,” uddyber Claus Bodenhoff.
Tidligere cykelrytter Jens Veggerby er en af dem, der nu forsøger at udbrede opmærksomheden om 'Danmark Rundt Team Bodenhoff'. De første år har han kørt med på ruten, men nu har han valgt at gå dybere ind i projektet ved at blive en del af styregruppen.
“Projektet er fantastisk, så jeg er glad for at få lov at være med. Claus Bodenhoff er en stor inspirator, så det her med “bare” at cykle og på den måde kunne hjælpe nogle andre, mens vi har det sjovt og rart, det synes jeg er helt fantastisk,” fortæller Jens Veggerby.


Danmark Rundt Team Bodenhoff

Claus Bodenhoff startede projektet i 2015, efter han havde kørt til Paris med Team Rynkeby. Idéen var at koncentrere indsamlingen til Danmark, da pengene går til danske kræftramte børn. 

Omkring 200 børn rammes hvert år af kræft. Pengene som Danmark Rundt Team Bodenhoff samler ind går ubeskåret til Børnecancerfonden. 

Man kan støtte projektet på Mobilepay 21 78 30 33.

Publiceret 09 August 2017 11:15