Søren Dalhof overtog sammen med sin kone forpagtningen af det, der i dag hedder Kaløvig Badehotel, i april. Siden har parret arbejdet på at give stedet et mere maritimt og autentisk udtryk.

Søren Dalhof overtog sammen med sin kone forpagtningen af det, der i dag hedder Kaløvig Badehotel, i april. Siden har parret arbejdet på at give stedet et mere maritimt og autentisk udtryk.

Kaløvig Badehotel:

Maritim perle tæt på land og by

Brasserie, overnatning, selskabs- og konferencelokaler. Udsigt til Mols bjerge og Aarhus bugten og stadig tæt på centrum. Det maritime Kaløvig Badehotel tilbyder hele paletten. Ny forpagter er Søren Dahlhof, der drømmer om at gøre den maritime perle til l

Af
Tekst og foto af Mai-Britt Jeppesen

Udover lyden af sejlenes liner, der klaprer sagte, næsten rytmisk mod bådenes master, er der stille på Kaløvig Havn denne mandag morgen lidt i ni. August solen er ved at krænge sig fri af morgendisen og lyser den gule bygning på havnen op; Kaløvig Badehotel.
“Velkommen til. Kom indenfor,” Søren Dalhof tager imod med et fast håndtryk og går forrest ind i badehotellets brasserie.
“Kaffe?” Spørger han. Århus Onsdags journalist nikker. Han forsvinder ud af svingdøren bag den velassorterede bar. Få sekunder efter er han tilbage med to kopper dampende kaffe.
Sammen med sin kone Tina Olesen overtog Søren Dahlhof forpagtningen af stedet i foråret.
“Vi havde officiel standerhejsning i slutningen af april, og siden har vi været i gang med at friske stedet op. Vi er ikke i mål endnu, men det skal vi nok komme. Allerhelst vil vi nå det hele på den halve tid, men sådan er det jo” siger Søren og smiler. Et skævt smil.

Et særligt miljø

Siden parret kom til Aarhus for syv år siden, har de stået bag Hotel Royal i centrum.
“Hotel Royal er en forretning, vi nyder at drive, men vi har længe kigget efter noget med fest- og mødefaciliteter. Det har vi fået her.” Søren sætter kopperne på et bord i restauranten, går tværs over det rå betongulv og åbner en dør til et tilstødende selskabslokale. Et lyst og rummeligt lokale med loft til kip, god akustik og ikke mindst udsigt over Aarhus bugten.
“Lokalet her er perfekt, hvad end man skal holde konference eller fest,” siger Søren Dahlhof. Han tøver kort og tilføjer så lidt undskyldende.
“Lige nu er her godt nok mere bart end festligt, da vi stadig rydder op efter weekendens arrangementer. Men det er jo kun positivt, at her er aktivitet. Faktisk er vi booket godt op med fester hen over det næste lange stykke tid. Og det er vi selvfølgelig glade for.”
Søren lukker døren til selskabslokalet, sætter sig ved bordet med kaffekopperne og tager en slurk.
“Det er noget af det, vi kan her på Kaløvig Badehotel. Vi har nogle rigtig gode lokaler til såvel mødeafholdelse som livets fester. Og så ligger vi med det smukke Mols bjerge ved bagbord og Aarhus bugten ved styrbord; perfekte rammer til livets fester. Samtidig er vi af den overbevisning, at det er sjovere både at formidle ny vide og tage ny information ind i omgivelser som disse.”
Han gør en fejende bevægelse med armen ud mod molen og vandet få meter fra vinduet.
“Der er et helt særligt miljø på en havn, og Kaløvig Havn er et dejligt sted, hvor vi tror på, der er mulighed for at drive en helårs forretning.” Søren læner sig frem på albuerne.
“Vi står på flere ben: restaurant, mødefaciliteter og overnatning, og kombi'en af de ting gør, at vi tror på, vi kan gøre en forretning ud af det. Ofte medfører fester som bryllupper eller flerdages konferencer jo overnatning. Og udover at vi ligger i naturskønne omgivelser, har vi kun 14 kilometer ind til Aarhus centrum og få minutters kørsel til E45.”

Sidst i august åbner Kaløvig Badehotel en butik med vin, spiritus, kød, suppe, fond og diverse delikatesser.

Sidst i august åbner Kaløvig Badehotel en butik med vin, spiritus, kød, suppe, fond og diverse delikatesser.

Maritimt og autentisk

Kaløvig Badehotel er ikke badehotel i klassisk forstand.
“Kaløvig Badehotel er et maritimt badehotel. Vi råder over 20 små huse med under tre meter til Aarhus Bugten. Måske maritimt badehotel ikke giver så meget mening lige nu og her, men det kommer det til,” forsikrer Søren Dahlhof. Husene skal renoveres løbende hen over sensommeren, så de får et mere maritimt udtryk. Endvidere er der planer om at indrette en autentisk slyngelstue i et mindre lokale, der støder op til restauranten.
“Vi er ikke pladderromantikere, men Kaløvig Badehotel er stedet, hvor man kan få skuldrene ned, læse en god bog og få noget god mad. Det er stedet, hvor man efter morgendukkerten kan slappe af i housecoat og med en velskænket dram.” Søren gør et nik hen mod barens arsenal af Gammel Dansk, Fernet Branca og Dr. Nielsen.
Det er ikke kun i baren, udvalget er bredt. Tager man et kig på menukortet på “Brasseriet - Kaløvig Badehotel”, er der - naturligvis fristes man til at sige - flere indslag havets skatkammer. Østers, torsk og dampede blåmuslinger står side om side med sikre klassikere som oksebøf og unghane på menuen. Og brasseriet er åbent til både frokost og aften, alle ugens dage.
“I brasseriet er ambitionen selvfølgelig at være dygtige og give en personlig betjening. I køkkenet har vi fokus på de gode, friske råvarer - gerne lokale og økologiske. Her er smagen det primære, så kommer innovation og kreativiteten i anden række. For os er det vigtigste, at vores personale kan lide at være sammen med gæsterne og give dem en god oplevelse. Så er det måske knapt så vigtigt at kunne alle hoveddruerne fra Alsace.” Søren Dahlhof drejer på kaffekoppen. Han er selv uddannet kok og har altid arbejdet i hotel- og restaurationsbranchen.
“Jeg har en del års erfaring fra hotel- og restaurationsbranchen efterhånden og ved, det er en “hands-on” branche. Derfor er jeg her også rigtig meget af tiden. Men også fordi jeg ikke kan lade være.”

Et lokalt samlingspunkt

Præcis som de større hoteller har deres souvenirshop og campingpladserne deres minimarked, har Kaløvig Badehotel også en lille butik. Med vin, spiritus, delikatesser, kød, suppe, fond og gaveartikler.
“Butikken er vel det, man på moderne dansk kalder en deli - selv om det ikke klinger helt rigtigt i forhold til det maritime udtryk.” Søren ryster på hovedet og tømmer kaffekoppen.
“Vores ambition er for alvor at få gang i butikken i slutningen af august, når folk har kylet stråhat og klip klappere tilbage i skabet, og hverdagen igen er i gang. Så håber vi på, at kunder fra nærområderne Egå, Skæring og Skødstrup og så selvfølgelig havnens mange sejlere vil benytte butikken og se den som et dejligt sted at komme ind og købe et mørt stykke højreb eller en god flaske vin.”
Hoteldirektøren kaster et blik ud over bugten, før han fortsætter:
“Det er drømmEN. Helt generelt. At blive et velbesøgt badehotel hvor folk nyder at komme og spise og holde møder eller fester. At blive et lokalt samlingspunkt. Skal den gå i opfyldelse, har vi en arbejdsopgave foran os, der handler om at få fortalt, vi er her. Så vi kan få den “awareness”, som vi synes, vi fortjener, og som vi vil være gode til at huske at pleje.”

Publiceret 20 August 2017 10:00