En forventet forøgelse i passagertallet på 50 procent betyder, at mere end 600.000 personer fremover vil flyve fra Aarhus Airport.

En forventet forøgelse i passagertallet på 50 procent betyder, at mere end 600.000 personer fremover vil flyve fra Aarhus Airport.

Lufthavn:

Aarhus Airport stiler efter en million passagerer om året

Aarhus Airport står over for en kæmpe udvidelse af lufttrafikken til og fra lufthavnen ved Tirstrup. Det ligger fast, efter Aarhus Airport og SAS har indgået en samarbejdsaftale, hvor parterne er blevet enige om at etablere et stort antal internationale flyruter til europæiske byer.
Derudover kan erhvervslivet også se frem til en langt højere frekvens i antallet af afgange mellem Aarhus og København, mens også jyske turister vil få adgang til en række nye sommerdestinationer direkte fra Aarhus.
Etableringen af de nye ruter betyder, at lufttrafikken fra Aarhus Airport efter forventningen vil stige med 50 procent fra de nuværende knap 400.000 passagerer om året til mere end 600.000 passagerer. Derfor er det også en begejstret bestyrelsesformand Torben Boldsen, der kigger ind i fremtiden for lufthavnen.
“Den her aftale med SAS er en game changer. Det er et gennembrud for lufthavnen, for det betyder, at det næste selskab kommer lidt hurtigere og lidt lettere og på den måde kan vi bygge oven på den her succes ret hurtigt,” fortæller Torben Boldsen.

Flere på vej

De første nye ruter og hyppigere afgangstider bliver officielt præsenteret til oktober og uden at kunne løfte sløret alt for meget, regner Torben Boldsen med, at der i løbet af efteråret bliver flere positive præsentationer i Aarhus Airport.
“Der er flere selskaber på vej. Vi har ikke underskrevet noget endnu, men vi regner med at kunne præsentere flere selskaber i løbet af oktober eller november,” siger Torben Boldsen.

Lufthaven skal udvikles

De positive strømninger betyder også, at lufthavnen fremadrettet kommer under pres på kapaciteten. Derfor er de første streger så småt ved at blive slået til en fysisk udvidelse af faciliteterne for at imødekomme et stigende passagertal.
“Vi har i høj grad planer om udvikling. Vi bliver strammet til med alle de passagerer, så terminalen skal bygges om, så den kan klare op til en million passagerer. Og man kan forestille sig, at vi skal have lavet ny security og nye indtjekningsterminaler og eventuelt flytte cafeteriaområdet, så vi i højere grad giver passagererne en god oplevelse. Det er stadig planer på tegnebrætte,t for aftalen med SAS er jo helt ny,” uddyber Torben Boldsen.
Netop udviklingsplanerne for såvel lufthavnen som det geografiske område, den er omringet af, er da også hovedårsagen til, at SAS har valgt at satse massivt på Aarhus Airport forklarer koncerndirektør i SAS Lars Sandahl Sørensen.
”Vi har taget bestik af dels kundernes ønsker og dels af Aarhus og Østjyllands visioner om selv at udvide og investere. Derudover ser vi det som en del af vores ansvar at styrke den logistiske sammenhæng mellem Øst- og Vestdanmark og at være med til at åbne endnu mere op til verden for det jyske marked. Samtidig er Aarhus interessant for mange udenlandske virksomheder og ikke mindst i turismesammenhæng, så derfor tror vi på, at der findes et stort potentiale,” lyder det fra Lars Sandahl Sørensen.

Publiceret 04 September 2017 11:30