Direktør Henrik Carstensen ser masser af positive udviklingsmuligheder, efter det hurtigt er lykkedes at opfylde en del af havnens strategi. Arkivfoto

Direktør Henrik Carstensen ser masser af positive udviklingsmuligheder, efter det hurtigt er lykkedes at opfylde en del af havnens strategi. Arkivfoto

Grenaa Havn:

Udsalg i aktiver åbner for fremtiden

Fra Kattegat blæser der i øjeblikket særdeles positive vestenvinde ind over Grenaa Havn. Sidste år øgede erhvervshavnen omsætningen med syv millioner i forhold til året før, og det første halvårsregnskab i 2017 viser ligeledes en indtjening over budgettet.
Samtidig er Grenaa Havn godt i gang med at opfylde dele af den strategi, som adm. direktør Henrik Carstensen begyndte at tegne, da han for knap to år siden satte sig i chefstolen. Senest er det lykkedes at tiltrække en del af biogasvirksomheden Bigadans aktiviteter, når virksomhedens datterselskab Bioman flytter sine hovedaktiviteter til Grenaa Havn og i samme ombæring har købt to af havnens tre tankgårde.
“Vi er en af de eneste havne, der har ejet tankgårdene selv, men det kræver rigtig meget spidskompetence at drive dem og sørge for certificeringer. Derfor er det en del af vores strategi, at de skulle sælges, så vi kan arbejde mere målrettet med vores egne kerneområder,” fortæller adm. direktør i Grenaa Havn Henrik Carstensen.
 

Godt navn

Det var målet for havnen, at alle tre tankgårde skulle sælges i løbet af 2017, og direktøren kan da også meddele, at den sidste tankgård netop er blevet solgt. Hvem køberen er, kan han endnu ikke afsløre, da virksomheden ikke ønsker navnet frem før overtagelsen i oktober.
Under alle omstændigheder er Henrik Carstensen stærkt tilfreds med, at det er lykkedes at få tankgårdene afsat på relativt kort tid. Det vidner om et godt ry, mener direktøren.
“Vi har et godt navn, hvor virksomhederne ved, at der er plads til skibene og servicen er god. Og så ligger vi jo bare et sted, hvor der kan være store besparelser i sejltimerne,” uddyber Henrik Carstensen.
Biomans aktiviteter på havnen betyder, at der årligt skal håndteres cirka 50.000 tons biomasse over kajkanten, hvilket svarer til omkring 20 skibsamløb om året. Det er endnu uvist, hvad det mandskabsmæssigt vil betyde, men daglig driftsleder hos Bioman René Svenningsen vurderer, at der på sigt bliver behov for endnu et par ansættelser til at klare de øgede aktiviteter i Grenaa.


Grenaa Havn


Råder over et areal på 1.425.000 kvadratmeter, der inkluderer en kajlængde på 2500 meter og 20 pakhuse.
Havnen er i øjeblikket ved at renovere og ombygge det nye havnecenter. Her får havnens administration til huse, og håbet er ligeledes at tiltrække nye virksomheder fra både byen og regionen, der kan se fordelene i at operere fra Djurslands næse.

Publiceret 20 September 2017 07:00