Kirstine Birk (tv.) og Helene Bak håber på, at deres nye udgivelse bringer dem på turné til efteråret, hvor Djursland forhåbentlig også får lov at høre samarbejdet live. Pressefoto/Apperaat

Kirstine Birk (tv.) og Helene Bak håber på, at deres nye udgivelse bringer dem på turné til efteråret, hvor Djursland forhåbentlig også får lov at høre samarbejdet live. Pressefoto/Apperaat

Musik:

Lokal solostemme klar med ny duo-udgivelse

Kirstine Birk afsøger nye veje med EP

Egentlig er Kirstine Birk udpræget solist, når hun stiller sig op ved mikrofonen og synger sine egne sange, men når hun på fredag 2. marts udgiver sin nye EP, er der både endnu en stemme og endnu et navn på pladen. Singer-songwriteren og komponisten, der er opvokset i Hornslet, har således fundet ind i et samarbejde med Helene Bak, der ligeledes er sanger, sangskriver og komponist. Det fælles samarbejde har kastet EP'en 'On The Flipside' af sig. En forfriskende oplevelse, fortæller Kirstine Bak.

“Helene og jeg har begge lavet soloalbum tidligere og også gjort nogle af de samme ting. Vi har begge arbejdet med kunstner-duoen 'Apperaat' om videoproduktioner, vi har begge arbejdet med amerikanske sangskrivere i House of Songs i Austin i USA. Vi blev opfordret til at prøve et samarbejde, fordi vi havde lyst til at gøre noget andet end det, vi plejer, og det har faktisk givet os en meget fri følelse, fordi alle ting pludselig blev kastet op i luften på ny. Jeg har følt mig meget fri i forhold til, hvilke genrer vi skulle arbejde med, og hvad produktet i sidste ende skulle blive til,” forklarer Kirstine Birk.

 

Venter i spænding

Det frie samarbejde er blevet til fem sange på EP'en, der kredser om livet, som det ser ud, når man kommer lidt ind under overfladen. Teksterne cirkler om de historier, de stille eksistenser rummer og om at prøve at trænge igennem til en ven. Om at være fastfrosset i månelyset og om, hvordan dage kan have mistet deres farve, lyder beskrivelsen af udgivelsen. 

Rent praktisk har sangskrivningen fungeret som en stafet, hvor de to musikere på skift har budt ind med linjer til teksterne for til sidst at finde fælles fodslag i kompositionerne og lyrikken. 

“Lige nu er det ret spændende at vente på, hvad folk vil sige til det. Det er det altid, når andre skal høre det første gang, men det er på en måde også lidt frit, fordi vi har været to om det, så man står ikke med den spænding helt alene,” griner Helene Birk. 

Er man nysgerrig på at finde ud af, hvordan det nye samarbejde lyder, så bliver EP'en 'On The Flipside' tilgængelig på alle digitale platforme på fredag 2. marts. 

Duoen holder releaseparty på Efterskolen for Scenekunst i Malling, ligeledes på fredag klokken 16, hvor der er gratis entré.

Publiceret 28 February 2018 19:00