Værkstedsmuseet i Allingåbro får 225.000 kr. i støtte til ny tilbygning. Pressefoto

Værkstedsmuseet i Allingåbro får 225.000 kr. i støtte til ny tilbygning. Pressefoto

Støtte fra kampagne:

Ildsjæle fra Djursland skaber nye underværker

Støtte til værkstedsmuseet i Allingåbro og etablering af samlingssted i Ebeltoft

To ildsjæleprojekter på Djursland et skridt nærmere mod at blive til virkelighed med støtte fra Underværker, Realdanias ildsjælekampagne. I pakhuset ved den gamle stationsbygning i Allingåbro skal Værkstedsmuseet, hvor frivillige udstiller veteranbiler, have opført en ny tilbygning. Målet er at skabe bedre plads til færdigrestaurerede biler og udstilling.

Og i Ebeltoft vil lokale ildsjæle undersøge mulighederne for etablering af projektet 'Grobund Genbyg' i byens gamle stålfabrik. Målet er at gøde jorden for etablering af et samlingssted i regi af initiativet 'Grobund'. Målet med 'Grobund' er at opbygge en bæredygtig landsby og samtidig gøre det endnu mere attraktivt sted at bo og drive egen virksomhed. Sådan lyder to eksempler på, hvad der kan ske, når frivillige ildsjæle fra Djursland får en god idé og sætter alle sejl ind på at føre den ud i livet. Projektet i Allingåbro støttes med 225.000 kr., og ildsjælene i Ebeltoft får 100.000 kr. til projektkvalificering.

Siden 2011 har Realdania støttet over 200 frivillige projekter med mere end 90 mio. kr. Denne gang valgte hele 184 begejstrede og engagerede ildsjælegrupper at byde ind. 34 af dem er udvalgt, og heraf altså to på Djursland.

gs

Publiceret 01 May 2018 17:00