Ulf Harbo. Arkivfoto

Ulf Harbo. Arkivfoto

Debat Norddjurs:

Det her er et nødråb fra drengene i vores folkeskoler

Af Ulf Harbo (Enhedslisten), Norddjurs Kommunalbestyrelse:

"Vores skolesystem med lange skoledage og alt for meget ensretning og stillesiddende forsøg på boglig læring er ved at ødelægge vores børns trivsel og paradoksalt nok også deres boglige indlæring.

Der er enorme stigninger i børn med stress, angst og depression og stadig flere børn falder igennem i skolesystemet og bliver støttekrævende børn eller holder helt op med at gå i skole. 

Et overdrevent fokus på boglighed og lange skoledage rammer særlig hårdt drengebørnene. 

Jeg har spurgt ind til, hvordan det står til med henvisninger til PPR i Norddjurs, og det viser sig, at vi i 2017 har haft en voldsom stigning i drenge der bliver henvist til PPR for at afdække støttebehov, fordi det er vanskeligt at rumme dem i normalklasserne. 

Fra 2016 er der en stigning på hele 60 procent fra 131 til 209 drenge som er blevet henvist til PPR, hvilket er en så dramatisk og voldsom stigning, at vi bliver nødt til at tage den alvorligt.

Vi har brug for mere udeskole og håndværk i folkeskolerne i Norddjurs Kommune og færre skærme og ensrettet boglighed.

Men vi har også  brug for et alternativt skoletilbud til de børn, der har et behov for at bruge deres hænder.

Vi skal have et fleksibelt skoletilbud med håndværk og haver, hvor børnene dels kan få et længere skoleforløb og dels kan bruges som et naturligt supplement til almenklasserne.

Vi har som politikere et ansvar for at rette op på den fejlslagne inklusion og de negative følgevirkninger af heldagsskolen, som særligt går ud over vores drengebørn."

Publiceret 04 May 2018 14:18