Jens Erik Bach Emanuelsson har synlige skrammer efter at være blevet påkørt af en spøgelsesbilist, der ikke selv overlevede.

Jens Erik Bach Emanuelsson har synlige skrammer efter at være blevet påkørt af en spøgelsesbilist, der ikke selv overlevede. ØXENHOLT FOTO

Spøgelsesbilist bragede ind i Jens Erik: Jeg observerede ingenting

Jens Erik Bach Emanuelsson slap med brækkede ribben og tæer efter påkørsel af spøgelsesbilist, der døde i sammenstødet

Af
Jeppe Rafn

Jens Erik Bach Emanuelsson kom fredag formiddag kørende på motorvejen mellem Aarhus og Silkeborg. Han var på vej til Silkeborg, da der pludselig lød et kæmpe skrald. Det næste, han husker, er, at han sidder i sin bil, der er røget i grøften.

"Jeg observerede ingenting. Jeg rød ned i grøften, men kan ikke huske hvordan," fortæller 61-årige Jens Erik.

Forruden var revnet, kølerhjelmen var røget op, og det begyndte at ryge fra instrumentbrættet.

"Jeg tænkte for helvede, er der nu ild i bilen. Min fod sad fast, så jeg kunne ikke komme ud. Der var jeg sgu' lidt træt af det," fortæller Jens Erik fra sygesengen på akutafdelingen på Kommunehospitalet i Aarhus.

Heldigvis blev det ikke til mere end røg, og kort efter kom en lastbilchauffør hen til Jens Erik og spurgte til ham.

"Hvad har jeg nu lavet galt, spurgte jeg ham," fortæller Jens Erik med et selvironisk smil på læben.

Lastbilchaufføren forklarede, at Jens Erik var blevet ramt af en spøgelsesbilist, der var kørt ind i ham. Trafikradioen havde advaret om spøgelsesbilisten, men det havde Jens Erik ikke hørt.

"Han var godt nok kvik, ham chaufføren. Han parkerede sin lastbil på tværs af vejen for at spærre den, så folk ikke kunne køre ind i os," fortæller Jens Erik, der havde kraftige smerter efter uheldet.

"Jeg havde ondt i venstre fod, der sad fast, ondt i skulderen og brystet, og det snurrede i rodbeden."

Redningsmandskabet var nødt til at klippe Jens Eriks bil op for at få ham ud af den. Det tog halvanden time, har han fået fortalt, og han fik en indsprøjtning for at dulme smerterne.

Jens Erik Bach Emanuelssons bil bliver hejst væk efter ulykken med spøgelsesbilisten.

Jens Erik Bach Emanuelssons bil bliver hejst væk efter ulykken med spøgelsesbilisten. ØXENHOLT FOTO

"De vidste ikke, hvad der var sket med mig, så jeg måtte ikke røre mig, mens de klippede bilen op og derefter trak mig ud. Jeg havde godt nok ondt og blev kørt med politieskorte til sygehuset.

Overføres til Randers

En læge og en lægestuderende kommer ind til Jens Erik på stuen på akutafdelingen.

"Du har ikke brud på nakken, viser vores undersøgelse, men det er uforsvarligt at sende dig hjem i dag, fordi du bor alene. Det er bedre, du bliver indlagt på dit hjemmesygehus, indtil du kan komme hjem, så du bliver overført til Randers Hospital," fortæller lægen til Jens Erik, der bor i Hornslet i Syddjurs Kommune.

Lægen lytter på Jens Erik og trykker ham på brystet, så hans ansigt vrider sig i smerte.

"Du har ikke punkteret lungerne. Det ser fint ud," beroliger lægen.

Jens Erik brækkede flere ribben og to tæer og har fået skrammer i ansigtet ved sammenstøddet med spøgelsesbilisten, der ikke overlevede.

Sket er sket. Politiet sagde, jeg ikke kunne gøre noget ved det

Det var meningen, at Jens Erik skulle være sendt hjem søndag, to dage efter ulykken, der skete fredag i sidste uge. Men hans blodsukker var lavt, så sygehuset valgte at beholde ham. Han blev da også svimmel og måtte lægge sig igen, da han lige inden Lokalavisens besøg havde været oppe at gå en tur på gangen mandag formiddag.

En af Jens Eriks pårørende, der besøger ham på sygehuset, spørger lægen, hvorfor Jens Erik ikke har fået tilbudt krisehjælp. Lægen forklarer, at lægerne primært kigger på det fysiske, og at det er sygeplejerskerne, der skal tage stilling til eventuel krisehjælp. Han vil nævne det for sygeplejerskerne.

Reddet af stor bil

Jens Erik og hans pårørende tror, det var hans bil, der reddede ham fra at komme mere til skade ved sammenstøddet med spøgelsesbilisten, der døde. Jens Erik har (havde) en Toyota Rav, som er en større bil med firehjulstræk. Spøgelsesbilisten, som var en kvinde på 69 år fra Hammel, kørte ifølge avisens oplysninger derimod i en mindre Fiat.

Ifølge oplysningerne fra Østjyllands Politi stødte de to biler frontalt sammen. En bilinspektør er i gang med at undersøge sagen, og indtil da udtaler politiet sig ikke nærmere om ulykken.

Jens Erik Bach Emanuelsson mener, at han kørte i højre vognbane, og at bilerne ramte hinandens venstre side.

"Sket er sket. Politiet sagde, jeg ikke kunne gøre noget ved det og ikke skulle tænke over det. De sagde også, at det var godt, jeg kørte i en stor bil."

Jens Erik Bach Emanuelsson er i dag, onsdag, stadigvæk indlagt på Randers Sygehus, som han blev overført til i mandags. Han fortæller, at han har problemer med balancen og er blevet mere svimmel. Derfor har han været igennem yderligere to scanninger på sygehuset i Randers. Den første viste ikke noget, mens han ikke har fået svar på den anden.

Publiceret 10 May 2018 11:45