Pernille Dooleweerdt samarbejder med Joan Borroe fra Skovtroldens Familiehjælp som en del af sin deltagelse i Miss Danmark 2018. Foto: Stine Østergaard

Pernille Dooleweerdt samarbejder med Joan Borroe fra Skovtroldens Familiehjælp som en del af sin deltagelse i Miss Danmark 2018. Foto: Stine Østergaard

Miss Danmark finalist gør det smukt at tænke lokalt

Pernille Dooleweerdt støtter lokalt, for her mener hun at kunne gøre den største forskel

Af
Stine Østergaard

GRENAA "Jeg havde godt overvejet at tænke stort og gå ind i Unicef for eksempel, men så tænkte jeg, at de får så meget opmærksomhed alligevel. Og den forskel jeg kan gøre er meget større i en mindre velgørenhedsorganisastion," siger Pernille Dooleweerdt, som har kastet sin kærlighed og dedikation over Skovtroldens Familiehjælp og Olivias Fødselsdagshjælp i forbindelse med sin deltagelse i Miss Danmark 2018.

I dag holder hun et loppemarked kl. 13-18 netop til fordel for foreningen, der har måtte lukke butikken i Lillegade på grund af for store omkostninger. Til det har de i fællesskab og med hjælp fra Pernille Dooleweerdts familie og venner fået samlet sækkevis af tøj ind, 25 af byens butikker har bidraget med præmier til det amerikanske lotteri og Grenaa Aktivitets- og Musikforening hjælper til med musik og drikkevareservering.

"Det betyder meget for os, at Pernille er kommet med. Vi kører jo meget på at hjælpe lokalt, lokalt, lokalt, så det er dejligt at hun som lokal pige går ind i det her," siger Joan Borroe.

Og selvom Miss Danmark-konkurrencen slutter i september med finalen 12. september, slutter Pernille Dooleweerdts engagement i Skovtroldens Familiehjælp og Olivias Fødselsdagshjælp ikke.

Udviklet sig meget

Grunden til, at 19-årige og nyudsprungne student fra HHX i Grenaa, Pernille Dooleweerdt overhovedet begyndte samarbejdet, er fordi hun er finalist i Miss Danmark 2018. Her går en af delkonkurrencerne ud på, at man skal samarbejde med en velgørenhedsorganisation.

De første tre bootcamps her nu overstået, og tilbage er to og så den længe ventede finale. Den smukke, høje finalist fra Grenaa føler allerede at konkurrencen har givet hende meget.

"Jeg har udviklet mig rigtig meget. Det vigtigste, jeg har lært, er, at man skal så ved sig selv. Man skal være den bedste udgave af sig selv, men man skal ikke stræbe efter at være noget andet end det, man er," siger hun.

Det var også det, hun lagde vægt på i ansøgningen til konkurrencen. Hvis hun var sig selv, skulle det hele nok gå. At hun har lært endnu mere at stå ved sig selv kan hun også mærke uden for Miss Danmark verdenen.

"Jeg har brugt det rigtig meget nu, når jeg er ude at søge jobs. Jeg er bedre til at snakke med folk og har en god attitude. Til bootcampene lærer vi at holde taler og at have god øjenkontakt med dem, vi taler med," siger Pernille Dooleweerdt, der satser på at finde et job i Aarhus, hvor hun gerne vil studere om et år eller to – helst noget med økonomi.

Miss Danmark konkurrencen byder på mere end cocktailkjoler, aftenmakeup og catwalk, men det er en stor del af det. Foto: Christina Anaya/MissDanmark.dk

Miss Danmark konkurrencen byder på mere end cocktailkjoler, aftenmakeup og catwalk, men det er en stor del af det. Foto: Christina Anaya/MissDanmark.dk

Gør det helhjertet

Pernille Dooleweerdt har stor respekt for folk, der kaster sig helhjertet ind i ting, og derfor kan hun godt unde mange af sine konkurrenter også højt i konkurrencen.

"Bare fordi det går godt for andre, kan det jo stadig gå godt for mig," smiler hun stort.

Det realistiske mål til finalen er en top 15 ud af 30, men en drøm om top fem slipper hun ikke helt.

"Man kan lige så godt gå helhjertet ind i det. Hvis ikke man sigter efter det, så tror jeg slet ikke muligheden er der for at nå det," siger hun.

Og helhjertet er hun også gået ind i loppemarked-arrangementet til fordel for Skovtroldens Familiehjælp. Forberedelserne har været i gang tre uger op til dagen i dag.

FAKTA

Skovtroldens Familiehjælp er en lokal frivilligorganisation i Grenaa, som hjælper unge familier, hvor økonomien er trang.

I januar i år blev 'lillesøsteren' Olivias Fødselsdagshjælp født. Her kan man søge om hjælp til at få råd til at holde børnefødselsdag.

"Så hjælper vi med kakao og boller eller de andre ingredienser, der skal bruges til en fødselsdag, for det kan faktisk være ret dyrt at få 10 klassekammerater hjem. Vi gør det for børnene, så de får en god fødselsdag og en tiltro til samfundet," siger Joan Borroe.

Genbrugsforetningen i Lillegade er lukket, men foreningen kører videre i samarbejde med Café Gren, så brugerne stadig har et tilhørsforhold til Skovtroldens Familiehjælp og Olivias Fødselsdagshjælp.

Publiceret 24 August 2018 12:39