20-årig mand er sigtet for med vold og trusler at have tiltvunget sig samleje med to piger og en ung kvinde på Djursland.

20-årig mand er sigtet for med vold og trusler at have tiltvunget sig samleje med to piger og en ung kvinde på Djursland. Modelfoto

20-årig sigtet for tre voldtægter: "Jeg har ikke noget at skjule"

Ung mand fra Ørsted blev mandag anholdt og sigtet for at have voldtaget to piger og en ung kvinde

Af
Jeppe Rafn

En 20-årig mand mand fra Ørsted blev tirsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers, efter han dagen forinden var blevet anholdt af politiet.

Den unge mand er sigtet for at have voldtaget to piger og en ung kvinde og forsøgt at voldtage endnu en ung kvinde, som han angiveligt tvang til at onanere ham i en bil.

De fire episoder omhandler fire forskellige piger/kvinder, som den sigtede kendte i forvejen. Hvorvidt de var kærester, kom ikke frem i retten, da dørene til retsmødet blev lukket, efter dommeren havde læst sigtelserne op.

Den unge mand, der er kraftig/muskuløst bygget, virkede fattet, da han kom ind i retten i selskab med en politimand samt flere tilhørere, der var mødt op i retten for at følge sagen. Dommeren forklarede, han ikke havde pligt til at udtale sig, men til det sagde han, at han ikke havde noget at skjule.

Sagde nej flere gange

Den første voldtægt, han er sigtet for at have begået, fandt sted fredag 8. juli 2016 på hans bopæl i Ørsted mod en dengang 16-årig pige. Ifølge sigtelsen var han hende fysisk overlegen, og med vold og trusler lagde han sig ovenpå hende og gennemførte samleje, selvom hun forsøgte at skubbe ham væk og flere gange sagde, hun virkelig ikke havde lyst.

Den næste episode fandt sted lørdag 13. januar 2018 i en bil i Aunings industrikvarter. Her er han sigtet for ved vold og trusler at have tvunget en 19-årig kvinde til at onanere ham ved at fastholde hendes hånd på hans penis. Han havde låst bilens døre og havde ifølge sigtelsen til hensigt at have samleje med kvinden, så sigtelsen lyder på forsøg på voldtægt, subsidiært andet seksuelt forhold end samleje.

Rev hendes tøj i stykker

Tredje episode skete en torsdag i april 2018 mod en dengang 18-årig kvinde. Hun blev angiveligt kastet ned i en seng, så hun slog hovedet. Herefter rev han alt hendes tøj i stykker, tog hårdt fat i hendes bryst og gennemførte samleje, selvom hun sagde stop flere gange.

Den fjerde og sidste episode skete 27. januar i år på hans bopæl, hvor han ifølge sigtelsen skubbede en 16-årig pige ned i en sofa og tiltvang sig samleje med hende, selvom hun gjorde fysisk modstand og flere gange sagde, hun ikke havde lyst.

Ikke skyldig

Efter oplæsningen af sigtelserne sagde den unge mands forsvarer, Henrik Brandt-Madsen, at hans klient erklærede sig uskyldig i alle fire forhold.

Herefter bad Østjyllands Politis anklager Birgitte Ernst om, at resten af grundlovsforhøret skulle foregå bag lukkede døre af hensyn til sagens karakter og af hensyn til de fire kvinder, der er part i sagen.

Dommeren var også af den opfattelse, at dørene skulle lukkes, og da hverken forsvareren eller nogle af de tilstedeværende journalister protesterede, blev dørene lukket. Det betød, at journalisterne og tilhørerne måtte forlade retslokalet, og derfor kan Lokalavisen ikke referere, hvordan den 20-årige mand fra Ørsted har forklaret sig i retten.

Østjyllands oplystetirsdag eftermiddag, at den 20-årige mand ved grundlovsforhøret blev varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig skyldig i alle sigtelserne og har kæret varetægtsfængslingen til landsretten.

Publiceret 12 February 2019 13:42